02 / 05 / 2024

Demir fiyatları 17 Nisan 2015

Demir fiyatları 17 Nisan 2015

Demir cevherinin fiyatı 2014 yılında yüzde 44 oranında düşmüştü. 2015'e artışla giren demir fiyatlarındaki artış sürecek mi? İşte Çeliğin ham maddesi demir fiyatları 17 Nisan 2015...

İnşaat demir fiyatlarına rekor zam geldi! 1 ton demirin fiyatı tavan yaptı! 17 Ağustos 2023 demir fiyat listesi

Dolar kurundaki yukarı yönlü hareketlilik devam ediyor. Bugün dolar rekor seviyesine yakın seyrederken piyasalar da doların etkisi ile şekilleniyor. İnşaat malzeme fiyatları bugün doların etkisi ile yükselişe geçt,. Bugün inşaat demir fiyatlarına rekor zam geldi.

İnşaat demir fiyatları yerle bir oldu! Fiyatlar resmen dibe vurdu! 17 Haziran 2023 demir fiyat listesi

Demir fiyatları, inşaat sektörünün gündeminden düşmüyor. Son zamanlarda peş peşe indirim gelen demir fiyatları yerle bir oldu. Fiyatlar resmen dibe vurdu. Demir fiyatları ne kadar oldu? 1 ton inşaat demiri kaç TL? 17 Haziran 2023 demir fiyat listesi.

Demir fiyatlarına büyük indirim geldi! Fiyatlar düştü! Demir fiyatları ne kadar oldu? 17 Mayıs demir fiyat listesi

İnşaat sektörünün en temel yapı malzemelerinden olan demir fiyatlarına bugün indirim geldi. Gelen indirimler sonrasında ince ve kalın demir fiyatları düşmeye başladı. Demir fiyatları ne kadar oldu? 17 Mayıs 2023 demir fiyat listesi.

İnşaat demir fiyatları ne kadar? 1 ton demir fiyatı kaç TL? 17 Mart 2023 demir fiyat listesi

Kahramanmaraş'ta meydana gelen depremin ardından demir fiyatları rekor seviyelere yükselirken bu hafta peş peşe indirim haberleri gelmeye başladı. Peki demir fiyatları ne kadar? 1 ton demir fiyatı kaç lira? 17 Mart 2023 demir fiyat listesi.

İnşaat demir fiyatlarına okkalı zam geldi! Demir fiyatları resmen fırladı! 17 Şubat 2023 demir fiyat listesi

İnşaat demir fiyatlarına bugün okkalı bir zam geldi. Düşüşe geçen demir fiyatları bugün gelen zamla birlikte resmen fırladı. 1 ton demir fiyatı ne kadar oldu? 17 Şubat 2023 demir fiyat listesi.

İnşaat demir fiyatlarına büyük indirim geldi! 1 ton demirin fiyatı resmen çakıldı! 17 Ocak 2023 demir fiyat listesi

İnşaat malzemeleri içinde en önemli bir yere sahip olan inşaat demirinin fiyatı düşmeye başladı. İnşaat demir fiyatlarına büyük indirim geldi. 1 ton demirin fiyatı resmen çakıldı! 17 Ocak 2023 demir fiyat listesi.

İnşaat demir fiyatları resmen fırladı! 1 ton demir fiyatı kaç TL oldu? 17 Aralık 2022 demir fiyat listesi

Uzun süredir Çin'de devam eden sıkı koronavirüs tedbirlerinin ekonomik maliyetleri demir fiyatlarına da yansıdı. Tedbirlerin gevşetilme ihtimali demir fiyatlarının artmasına neden olurken fiyatlar resmen fırladı. 1 ton demir fiyatı kaç TL oldu? 17 Aralık 2022 demir fiyat listesi.

İnşaat demir fiyatlarına 50 TL indirim geldi! Demir fiyatları resmen dibe vurdu! İşte 17 Kasım 2022 demir fiyat listesi

İnşaat demir fiyatlarına bugün bir indirim daha geldi. Son zamanlarda demire peş peşe indirim gelirken fiyatlar resmen dibe vurdu. Peki demir fiyatlarına ne kadar indirim geldi? 1 ton demir fiyatı ne kadar oldu? 17 Kasım 2022 demir fiyat listesi.

Demir fiyatları dibe vurdu! Resmen çakıldı! 1 ton inşaat demir fiyatı ne kadar oldu? 10 Kasım 2022 demir fiyat listesi

Demir fiyatlarına son dakika peş peşe indirimler gelmeye devam ediyor. Demir fiyatlarına bugün gelen 100 liralık indirimin ardından demir fiyatları resmen dibe vurdu. Peki güncel demir fiyatları ne kadar? 1 ton demir kaç lira? İşte 10 Kasım 2022 demir fiyat listesi...

Demir fiyatları yerle bir oldu! Çimento ve beton fiyatları uçtu! İşte 9 Kasım 2022 demir, çimento ve beton fiyat listesi

Güncel demir fiyatlarında son bir haftadır büyük düşüşler yaşanıyor. Gün geçtikçe artan indirimler demir fiyatlarını yerle bir yaptı. Öte yandan çimento ve beton fiyatları ise uçuşa geçti. İşte güncel demir, çimento ve beton fiyat listesi...

İnşaat demir fiyatları çakıldı, çimento ve beton fiyatları uçtu! İşte demir, çimento ve beton fiyat listesi 8 Kasım 2022

İnşaat sektörünün en temel üç yapı malzemesi olan, demir, çimento ve beton fiyatlarında yer yerinden oynuyor. Demir fiyatları çakılırken, çimento ve beton fiyatları fırladı. İşte güncel demir, beton ve çimento fiyat listesi.

Demir fiyatlarına gelen indirim inşaat sektöründe deprem etkisi yarattı! Demir çakıldı! 7 Kasım 2022 demir fiyat listesi

İnşaat sektörünün en temel yapı malzemesi arasında olan demir fiyatlarına bugün indirim geldi. Gelen indirim haberi inşaat sektöründe deprem etkisi yarattı! Peki demir fiyatları ne kadar? İşte güncel 7 Kasım 2022 demir fiyat listesi.

İnşat demir fiyatları ne kadar oldu? Güncel demir fiyatları kaç lira oldu? 5 Kasım 2022 demir fiyat listesi

İnşaat demir fiyatlarına dün 100 lira indirim geldi. Gelen indirim ile birlikte demir fiyatları düşerken bugünkü güncel demir fiyatları merak edilmeye başladı. Peki bugün inşat demir fiyatları ne kadar oldu? Güncel demir fiyatları kaç lira oldu? 5 Kasım 2022 demir fiyat listesi.

Demir fiyatları 17 Nisan 2015 Haberi

Demir fiyatları 17 Nisan 2015


Çeliğin ham maddesi demir cevherinin fiyatı 2014 yılında yüzde 44 oranında düşmüştü. 2015'e artışla giren demir fiyatlarındaki artış sürecek mi?


Demir fiyatları 17 Nisan 2015 hakkında bilgi vermeden önce Demir çeşitlerinden bahsedelim;


* Dökme demir: yüzde 2 - yüzde 4 arasında karbon, yüzde 1 – yüzde 6 silisyum, ve az miktarda manganez içerir. Pik demirde bulunan ve malzeme özelliklerini olumsuz etkileyen, kükürt ve fosfor gibi katışkılar, kabul edilebilir seviyelere düşürülmüştür. 


* Pik demir: yüzde 4– yüzde 5 karbon ve değişen oranlarda katışkı (S, Si, P gibi) içerir. Demir cevherinden dökme demir ve çeliğe giden yolda bir ara ürün olarak değerlendirilebilir.



* Karbon çeliği: yüzde 0.4–yüzde 1.5 arasında karbon ile az miktarlarda manganez, kükürt, fosfor, ve silisyum içerir.


* Dövülebilir dökme demir: Yüzde 0.2 den...