04 / 05 / 2024

demir yolu çalışmaları

demir yolu çalışmaları

Avrupa'ya ve hatta Orta Asya ile Uzak Doğu'ya demir yoluyla da ulaşabilecek. TOBB öncülüğünde başlatılan Büyük Anadolu Lojistik Organizasyonları (BALO) projesi kapsamında ilk tren 8 Eylül’de Manisa’dan Münih’e hareket edecek...

Bakan Uraloğlu müjdeyi verdi: Samsun-Sarp demir yolu projesine bu yıl başlıyoruz!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Samsun’dan Sarp’a giden ve Trabzon’un da içinde bulunduğu demir yolu proje çalışmalarının bu sene başlayacağının müjdesini verdi. 

TOKİ uzmanı Taşdemir: Gaziantep’te 7040 adet konutun inşaat çalışmaları devam ediyor!

Kahramanmaraş depremlerinden etkilenen Gaziantep'te konut inşaat çalışmaları tam gaz devam ediyor. TOKİ uzmanı Taşdemir, Gaziantep’te 7040 adet konutun inşaat çalışmalarının sürdürüldüğünü söyledi.

Bandırma-Bursa-Yenişehir-Osmaneli demir yolu için acil kamulaştırma kararı alındı!

Bandırma-Bursa-Yenişehir-Osmaneli Yüksek Standartlı Demir Yolu Projesi'nin tamamlanması için Bursa, Bilecik ve Balıkesir'in bazı ilçelerinde acil kamulaştırma yapılması kararı alındı.

Bursa İnegöl bisiklet yolunda çalışmalar tam gaz!

Bursa'nın İnegöl ilçesinde hayata geçirilen bisiklet yolu projesinin ikinci etabında çalışmalar başladı. 

İzmir'de yapılması planlanan ikinci çevre yolu çalışmaları TBMM'de!

İzmir'de yapılması planlanan ikinci çevre yolu çalışmaları meclis gündemine taşındı. CHP'li Serter, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

KİPTAŞ Silivri 3. Etap ve Silivri 4. Etap arasında imar yolu çalışmaları başladı!

KİPTAŞ Genel Müdürü Ali Kurt, sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada, inşaatı devam eden Silivri 3. Etap ve Silivri 4. Etap Konutları arasında imar yolu çalışmalarının başladığını dile getirdi.

Halkalı-Kapıkule Demir Yolu Projesiyle o süre 1,5 saate iniyor!

AK Parti Edirne İl Başkanı Belgin İba yaptığı açıklamada Halkalı-Kapıkule Demir Yolu Projesindeki çalışmalar tamamlandığında Halkalı-Kapıkule arasındaki yük taşıma süresinin sekiz saatten üç buçuk saate, yolcu taşımacılığının ise üç buçuk saatten bir buçuk saate ineceğini belirtti.

Adil Karaismailoğlu: Nahçıvan tarafına bir demir yolu planlanlıyoruz!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Karaismailoğlu, Azerbaycan'daki yeni gelişmeler sonrası Nahçıvan tarafına bir demir yolu planlandığını ve etüt plan çalışmalarının bitmek üzere olduğunu söyledi.

Yerli ve milli demir yolu çalışmaları hızlandı!

Ulaştırma ve Altyapı Bakan Yardımcısı Enver İskurt, Ankara-Sivas Yüksek Hızlı Tren (YHT) hattını en kısa sürede açmak istediklerini belirterek, "Teknik sıkıntıları çözüldü. Dolayısıyla bu müjdeli haberi daha sonra vereceğiz. Ama hedefimiz, en kısa sürede bu yıl içerisinde tamamlamak. Şu andaki progr

Malezya ile Singapur arasındaki ikinci demir yolu bağlantısının inşasına başlandı!

Malezya ile Singapur'u demir yoluyla bağlayacak olan Hızlı Geçiş Sistemi (RTS) Projesi'nde inşaat çalışmaları başladı.

Samsun-Sivas demir yolu hattında seferler başladı!

Modernizasyon çalışmaları tamamlanan Samsun-Sivas demir yolu hattında ilk yük treni seferine başladı.

Mustafa Yolbulan: Hedef 2023'e kadar 18 bin kilometre demir yolu ağına ulaşmak!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 2023 hedefleri doğrultusunda başlattığı demir yolu çalışmalarına hız verildi…

Bakü-Tiflis-Kars demir yolu hem kıtaları hem rayları birleştirdi!

Asya ile Avrupa'yı birbirine bağlayan en önemli hatlardan Bakü-Tiflis-Kars (BTK) demir yolundaki ray açıklığı farkının düzeltilmesi için Kars Lojistik Merkezi'nde Türkiye'nin ilk çift ekartman rayının döşenme çalışmalarına başlandı...

demir yolu çalışmaları Haberi

demir yolu çalışmaları

Anadolu'daki ihracatçı artık Avrupa'ya ve hatta Orta Asya ile Uzak Doğu'ya demiryoluyla da ulaşabilecek. TOBB öncülüğünde başlatılan Büyük Anadolu Lojistik Organizasyonları (BALO) projesi kapsamında ilk tren 8 Eylül’de Manisa’dan Münih’e hareket edecek.


Tarih boyunca Anadolu'dan Avrupa'ya, Uzak Doğu ve Orta Asya'ya ticaretin işlediği tarihi İpekyolu artık demir ağlarla canlanıyor. Avrupa'ya ihracatta ihracatçıları rahatlatacak demiryolu çözümü uygulamaya konuldu. Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) öncülüğünde başlayan Büyük Anadolu Lojistik Organizasyonları (BALO) projesi sayesinde ihracat ürünleri artık Avrupa’ya demiryoluyla da ulaştırılacak. 


İLK TREN MANİSA'DAN MÜNİH'E


Proje kapsamında ilk tren 8 Eylül’de Manisa’dan Münih’e hareket edecek. Tren önce haftada 2 defa Münih ve Köln'e gidecek. Yükler Manisa'dan Köln'e 12 günde ulaşacak. TOBB'un hedefi, projeyle Anadolu'dan Avrupa ve İskandinavya'ya ve devamında Pakistan treniyle bağlantı sağlayarak, Orta...