23 / 07 / 2024

demiryolarına duble yol

demiryolarına duble yol

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, " Sadece yüzde 4'ü çift hat olan konvansiyonel hatların yüzde 70' ini 'duble demiryolu' yapacağız " dedi...

Ev sahiplerinden kira artışına yeni yol!

Yükselen kiralarla ev bulmak giderek güçleşirken, ev sahiplerinin tutumu farklılaştı. Eskiden memur ve evli kiracı arayan ev sahipleri artık bekar ve öğrenciye yöneldi. Uzmanlar ev sahiplerinin tercihinin sebebini paylaştı. İşte tüm detaylar...

Ekonomide yeni yol haritası açıklandı… Türkiye’yi neler bekliyor? Tek haneli enflasyon hedefi ve daha fazlası…

Türkiye ekonomisinin 2023-2025 dönemine adına yeni yol haritası niteliği taşıyan Orta Vadeli Program (OVP) Resmi Gazete'nin mükerrer sayısında yayımlandı.

Yabancılar 250 milyon TL’lik konut satışını iptal etti!

Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü Taşınmaz Değerleme Dairesi Başkanlığı tarafından “Yabancıların Taraf Olduğu Süreçlerde Düzenlenecek Değerleme Raporlarına Ait Yol ve Esaslar” başlıklı genelgeye düzenlemeler yapıldı. Peki yeni düzenlemede neler değişti? Yabancı alıcılar eksper şoku yaşadı.

Sakarya Akyazı için acele kamulaştırma kararı!

Sakarya İli, Akyazı İlçesi sınırları içerisinde bulunan ve ekli listede kamulaştırma bilgileri yer alan taşınmazların, Akyazı Yahyalı Duble Yol Projesinin gerçekleşmesi amacıyla Akyazı Belediye Başkanlığı tarafından acele kamulaştırma kararı verildi. Acele kamulaştırma kararı bugünkü Resmi Gazete'de

Türkiye’nin ilk 'Yeşil Şehir Eylem Planı' İzmir için hazırlandı!

İzmir Büyükşehir Belediyesi, İzmir Yeşil Şehir Eylem Planı ve İzmir Sürdürülebilir Enerji ve İklim Eylem Planı’nı hazırladı. Her iki planda 61 eylem belirleyen Büyükşehir, İzmir’in iklim ve diğer çevre konularına ilişkin 2030 yılına kadarki yol haritasını belirledi.

Sakarya'ya yeni duble yol müjdesi!

Sakarya’nın yeni duble yol projesi ile ilgili konuşan Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce, “Şehrimiz için çok önemli olan ve otoyoldan şehrin kuzey bölgesine ulaşımları sağlayacak giriş için Ulaştırma ve Altyapı Bakanımız Sayın Cahit Turhan’dan müjdeli haberi aldık" dedi.

Rize'de kamulaştırma kararı alındı!

AK Parti Rize Milletvekili Muhammed Avcı, Yeniköy Mahallesi Pazar caddesi yolunu, Güney Çevre Yolu'na duble yolla bağlanacağını söyledi. Avcı, “Yeni orta caminin yukarısından itibaren kamulaştırma kararı alındı'' dedi.

İstanbul’la 2 kenti birbirine bağlayacak duble yol geliyor!

Karayolları Genel Müdürlüğü, İstanbul-Kocaeli ve Sakarya’yı Karadeniz şeridinden birbirine bağlayacak olan duble yol projesi için ÇED başvurusunda bulunmuştu. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı bu projeye ‘ÇED olumlu kararı’ verdi.

İzmit-Kandıra duble yol çalışması TBMM gündeminde!

İzmit-Kandıra duble yol çalışmasının ne zaman tamamlanacağı meclis gündeminde konu oldu. İYİ Parti Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan yolun ne zaman tamamlanacağını Bakan Turhan'a sordu...

Yayladağı-Antakya duble yol çalışmalarında sona gelindi!

Yayladağı-Antakya karayolu, Hatay’da, Fransızların işgali döneminde imece usulü kazma kürekle açılmıştı.Karayolunun bölünmüş yol yapılması çalışmalarında sona gelindi... 

Finike-Elmalı-Korkuteli duble yol çalışmaları mecliste!

Antalya Finike-Elmalı-Korkuteli duble yol çalışmalarının durdurulduğu yönündeki haberler meclis gündemine taşındı..

Çanakkale'nin ilçeleri için duble yol talebi!

Çanakkale'nin ilçeleri arasında duble yol yapılması talebi meclis gündemine taşındı. CHP Çanakkale Milletvekili Bülent Öz, konuya ilişkin soru önergesi hazırladı..

Duble yol seferberliği tam gaz devam!

Ankara-Niğde Otoyolu'nun temel atma töreninde konuşma yapan Başbakan Binali Yıldırım, Türkiye'nin batıdan doğuya, kuzeyden güneye bölünmüş yollarla donatıldığını söyledi. 

demiryolarına duble yol Haberi

demiryolarına duble yol


Yıldırım, yaptığı açıklamada, halen yüzde 96'sı tek hat olan konvansiyonel demiryolu hatlarını çift hatta çıkarmak için çalışma başlattıklarını açıkladı.


Yolcu ve yük yoğunluğunun fazla olduğu bölgelere öncülük vererek tek hatlı demiryollarını "duble" yapmaya başladıklarını belirten Yıldırım, "Karayollarında başarıyla hayata geçirdiğimiz duble yol uygulamasına şimdi de demiryollarında başlıyoruz. 11 bin 120 kilometrelik konvansiyonel demiryolu ağımızın sadece yüzde 4'ü yani 446 kilometresi çift hat. 2023 hedeflerimiz doğrultusunda konvansiyonel hatların yaklaşık yüzde 70'i çift hat olacak" diye konuştu.


Yıldırım, demiryolu taşımacılık payının yolcuda yüzde 10, yükte ise yüzde 15'e çıkarılması doğrultusunda projeler hayata geçirdiklerini söyledi.


Türkiye'nin, yüksek hızlı tren ile kendi dönemlerinde tanıştığını ifade eden Yıldırım, YHT'nin yanısıra, 29 Ekim'de açılışı yapılacak Marmaray ile Tekirdağ-Muratlı, Cumaovası-Tepeköy hatlarının çift hat olduğunu belirtti.


Yıldırım, Başkentray çalışmaları kapsamında mevcut...