23 / 07 / 2024

demiryolları çift hatlı

demiryolları çift hatlı

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, " Sadece yüzde 4'ü çift hat olan konvansiyonel hatların yüzde 70' ini 'duble demiryolu' yapacağız " dedi...

Hüseyin Sözlü'den metro açıklaması!

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü yaptığı açıklamada köprü projelerinde yer alan çift hatlı demiryollarıyla metronun tamamlanması konusunda zaten gereken kritik yatırımları yaptıklarını söyledi.

TCDD'den Kars ve Karaman'da acele kamulaştırma!

Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları İşletmesi Genel Müdürlüğü, Kars Lojistik Merkezi ve Demiryolu Bağlantısı Uygulama Projesi ve Karaman-Ulukışla İstasyonları Arasının Çift Hatlı Hale Getirilmesi Projesi kapsamında bazı gayrimenkulleri kamulaştırıyor.

Devlet Bahçeli Köprüsü 1.5 yılda tamamlanacak!

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, '' Devlet Bahçeli Köprüsü, 3 gidiş, 3 geliş olmak üzere 6 şeritli yol ve çift hatlı demiryolu ile Seyhan, Yüreğir ve Sarıçam ilçeleri arasında ulaşımı rahatlatacak. '' dedi.

Türkiye'nin en uzun köprüsü Adana'da inşa edilecek!

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, Seyhan Nehri üzerinde 6 şeritli yol, çift hatlı demiryolu olacak şekilde Türkiye’nin en uzun köprüsünün temelini ise 30 Mart’ta atacaklarını açıkladı.

Adana'daki dev köprünün temeli 30 Mart'ta atılacak!

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, Seyhan Barajı’nın güneyinde yapılacak olan, üzerinde 6 şeritli yol ve çift hatlı demiryolu bulunan dev köprünün ihalesinin tamamlandığını, temelini 30 Mart’ta atacaklarını söyledi.

Fuar İzmir'e raylı sistem geliyor!

İzmir Banliyö Esbaş İstasyonu ile Gaziemir Yeni Fuar Alanı arasında yapılacak olan monoray çift hatlı, iki istasyonlu, 3 vagonlu 3 tren setinden oluşacak. İhale kapsımda ayrıca atölye binası da yapılacak.

Tüp Geçit projesi hazırlandı!

Gebze-Söğütlüçeşme'yle Yenikapı-Halkalı arasında çift hatlı olarak çalışacak olan 12.5 kilometre uzunluğundaki Tüpgeçit 637 milyon dolara mal olacakmış. İşte Abdullah Kutalmış Mızrak'ın hazırladığı o özel haber...

1996 yılında Boğaz'a Demiryolu Tüp Geçişi Projesi!

1996 yılında Ulaştırma Bakanlığı, 'Demiryolu Tüp Geçişi Projesi' hazırlamış. Gebze-Söğütlüçeşme'yle Yenikapı-Halkalı arasında çift hatlı olarak çalışacak olan 12.5 kilometre uzunluğundaki Tüpgeçit 637 milyon dolara mal olacakmış.

1981 yılında çift hatlı tüp geçit yapılacakmış!

1981 yılında Sarayburnu ile Söğütlüçeşme'yi birbirine bağlayacak Çift Hatlı Demiryolu Tüp Geçit Projesi'nin gerçekleştirilmesi için çalışmalar hızlandırılmış. Etüt ihalesi de yapılan proje, İstanbul Metrosu'yla irtibatlı olacakmış.

Kayseri'ye hızlı tren müjdesi!

AK Parti Kayseri Milletvekili Yaşar Karayel, Hızlı Tren Projesi’nin Yüksek Planlama Kurulu’nda kararının tamamlandığını, çift hatlı Yerköy-Kayseri YHT projesinin bu yıl içinde ihale edileceğini açıkladı.

Yerköy-Kayseri YHT ihalesi bu yıl yapılacak!

AK Parti Kayseri Milletvekili Yaşar Karayel, Hızlı Tren Projesi’nin Yüksek Planlama Kurulu’nda (YPK) kararının tamamlandığı ve 142 kilometre uzunluğunda çift hatlı Yerköy-Kayseri YHT projesinin bu yıl içinde ihalesi yapılacağını söyledi..

Kayseri YHT projesinin ihalesi bu yıl!

Kayseri Hızlı Tren Projesi’nin Yüksek Planlama Kurulu’nda (YPK) kararının tamamlandığı ve 142 kilometre uzunluğunda çift hatlı Yerköy-Kayseri YHT projesinin bu yıl içinde ihalesi yapılıp, temeli atılacağı söylendi.

TCDD'den İzban açıklaması!

TCDD "Kuruluşumuzca Cumaovası-Torbalı-Tepeköy arasındaki tek hattın çift hatlı hale dönüştürülmesi projesi yaklaşık 2 yıl önce tamamlamış ve elektrifikasyon, sinyalizasyon ve telekomünikasyon için çalışmalara başlanmıştır" dedi

demiryolları çift hatlı Haberi

demiryolları çift hatlı


Yıldırım, yaptığı açıklamada, halen yüzde 96'sı tek hat olan konvansiyonel demiryolu hatlarını çift hatta çıkarmak için çalışma başlattıklarını açıkladı.


Yolcu ve yük yoğunluğunun fazla olduğu bölgelere öncülük vererek tek hatlı demiryollarını "duble" yapmaya başladıklarını belirten Yıldırım, "Karayollarında başarıyla hayata geçirdiğimiz duble yol uygulamasına şimdi de demiryollarında başlıyoruz. 11 bin 120 kilometrelik konvansiyonel demiryolu ağımızın sadece yüzde 4'ü yani 446 kilometresi çift hat. 2023 hedeflerimiz doğrultusunda konvansiyonel hatların yaklaşık yüzde 70'i çift hat olacak" diye konuştu.


Yıldırım, demiryolu taşımacılık payının yolcuda yüzde 10, yükte ise yüzde 15'e çıkarılması doğrultusunda projeler hayata geçirdiklerini söyledi.


Türkiye'nin, yüksek hızlı tren ile kendi dönemlerinde tanıştığını ifade eden Yıldırım, YHT'nin yanısıra, 29 Ekim'de açılışı yapılacak Marmaray ile Tekirdağ-Muratlı, Cumaovası-Tepeköy hatlarının çift hat olduğunu belirtti.


Yıldırım, Başkentray çalışmaları kapsamında mevcut...