21 / 05 / 2024

denetçi mührünün iadesi

denetçi mührünün iadesi

Bağımsız denetçi mühür tebliği, 11 Şubat 2014 tarihinde 28910 sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı. Tebliğ kapsamında, bağımsız denetçi mührüne ilişkin usul ve esaslar düzenleniyor. İşte tebliğ hükümleri...

TOKİ Danışmanlık hizmet alımı işi ihalesi yarın!

Türkiye Genelinde Toplu Konut İdaresi Başkanlığı tarafından Yapılacak Olan Konut, Sosyal Donatı, Eğitim Yapıları, Yerleşim Alanları ve Kentsel Tasarım Uygulama Projeleri ile İlgili Mühendislik Ve Mimarlık Tasarım Hizmetleri 19. Paket Danışmanlık Hizmet Alımı İşi ihalesi yarın gerçekleştirilecek.

TOKİ Danışmanlık Hizmet Alımı işi ihalesi yarın!

Türkiye Genelinde İdaremizce Yapılacak Olan Konut, Sosyal Donatı, Eğitim Yapıları, Yerleşim Alanları Kentsel Tasarım Projeleri ile İlgili Mühendislik Ve Mimarlık Tasarım Hizmetleri 18nci Paket Danışmanlık Hizmet Alımı İşi ihalesi yarın gerçekleştirilecek.

Yapı Denetimi İzin Belgesi Almak için Yapılan Müracaatların Değerlendirilmesi ve Sıralamaya Alınmasına Dair Tebliğ!

Yapı Denetimi İzin Belgesi Almak için Yapılan Müracaatların Değerlendirilmesi ve Sıralamaya Alınmasına Dair Tebliğ bugünkü Resmi Gazete'de yayımlandı.

TOKİ Danışmanlık Hizmet Alımı işi ihalesi bugün!

Türkiye Genelinde İdaremizce Yapılacak Olan Millet Bahçeleri ile İlgili Mühendislik Ve Mimarlık Tasarım Hizmetleri 17'nci Paket Danışmanlık Hizmet Alımı İşi ihalesi bugün gerçekleştirilecek.

Nilüfer'de 5 bin kişi kentsel dönüşüm mağduru!  

İnşaat sektöründe yaşanan ekonomik kriz nedeniyle evlerini yenilemek isteyen ve bunun için müteahhitlerle anlaşan Nilüfer halkı, umduğunu bulamadı. Bursa'nın Nilüfer İlçesi'nde 80 sitede yaşayan 5 bin kişi kentsel dönüşüm mağduru oldu.

TOKİ Danışmanlık Hizmet Alım İşi ihalesi yarın!

Toplu Konut İdaresi Uygulamaları Kapsamında Yapım İşlerinin İnşaat Aşaması ve İnşaat Sonrası 20. Paket Danışmanlık (Yapım işi kontrollüğü ve yapı denetimi) Hizmet Alımı İşi ihalesi yarın gerçekleştirilecek.

Kentsel dönüşüme ucuz kredi desteği müjdesi!

Yeni yıla girerken kentsel dönüşüme ucuz kredi desteği geldi. Cumhurbaşkanı Kararı'yla kentsel dönüşüm kredilerine ait faiz oranlarının konut kredileriyle aynı şekilde kullanılması mümkün olacak...

Boğaziçi Öngörünüm İmar Barışı Kanunu!

7159 sayılı Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun bugünkü Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi. İşte Boğaziçi Öngörünüm İmar Barışı Kanunu...

Boğaziçi öngörünüm imar barışı kapsamına resmen alındı!

TBMM Genel Kurulunda kabul edilen; Boğaziçi öngörünümü imar barışı kapsamına alan yasa teklifi bugünkü Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Boğaziçi öngörünüm resmen imar barışı kapsamına alınmış oldu...

Boğaziçi Öngörünüm imar affı!

İmar Barışı yasa teklifi kapsamında Boğaziçi Öngörünüm yapıları yeniden düzenlemeye alındı. Teklifin onaylanması halinde Boğaziçi Öngörünüm imar affından yararlanabilecek...

Edremit'te yıkımı süren iş merkezinde yangın!

Balıkesir’in Edremit ilçesinde yıkımı devam eden iş merkezinde yangın çıktı. Yangın, Balıkesir-Çanakkale karayolunun bir süre kapanmasına yol açtı.

Katılım Varlık Kiralama yurt içi kira sertifikasının ödemeleri tamam!

Katılım Varlık Kiralama yurt içi kira sertifikasının itfa ve getiri ödeme işlemlerini tamamladı...

Panorama 1326 Bursa Fetih Müzesi açılış için gün sayıyor!

Osmangazi Belediyesi'nin inşa ettiği Panorama 1326 Bursa Fetih Müzesi açılış için gün sayıyor.

denetçi mührünün iadesi Haberi

denetçi mührünün iadesi

TEBLİĞ


Kamu Gözetimi, Muhasebe ve Denetim Standartları Kurumundan:


BAĞIMSIZ DENETÇİ MÜHÜR TEBLİĞİ


BİRİNCİ BÖLÜM


Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar


Amaç


MADDE 1 – (1) Bu Tebliğin amacı, bağımsız denetçi mührüne ilişkin usul ve esasları düzenlemektir.


Kapsam


MADDE 2 – (1) Bu Tebliğ, bağımsız denetçi mührünün; ölçüsü, imal ettirilmesi, teslimi, muhafazası, bedeli, kullanımı, iade, yenileme ve zayi hallerinde yapılması gerekenler ile diğer hususlara ilişkin usul ve esasları kapsar.


Dayanak


MADDE 3 – (1) Bu Tebliğ, 26/12/2012 tarihli ve 28509 sayılı Resmî Gazete’de yayımlanan Bağımsız Denetim Yönetmeliğinin 49 uncu maddesine dayanılarak hazırlanmıştır.


Tanımlar


MADDE 4 – (1) Bu Tebliğde geçen;


a) Berat: Mührün kim tarafından kullanıldığını gösteren belgeyi,


b) Darphane: Hazine Müsteşarlığı Darphane ve Damga Matbaası Genel Müdürlüğünü,


c) Eğitim ve Yetkilendirme Bilgi Sistemi (EYBİS): Kurum tarafından oluşturulan, resmi sicil ve yetkilendirme işlemlerinin elektronik ortamda yürütüldüğü,...