03 / 05 / 2024

deniz atık projeleri

deniz atık projeleri

Denizlerdeki plastik ağırlıklı ambalaj atıkları toplanarak geri dönüştürülüyor ve geri dönüştürülmüş bu malzemelerden günlük hayatımızda kullandığımız birçok ürün üretiliyor.Denizden toplanan atıklar kumaş ve ambalaja dönüşecek.

Emlak Konut GYO Çınarköy Evleri 4. Etap 1. ve 3. Kısım için imzalar atıldı! Projeleri hangi firmalar inşa edecek? 

Emlak Konut GYO Çınarköy Evleri 4. Etap 1. ve 3. Kısım için imzalar atıldı. Projeleri hangi firmaların inşa edeceği merak konusu oldu. İşte ayrıntılar...

Deniz Temizlik Katı Atık Yönetimi Turizm Taşımacılık İnşaat Peyzaj Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Deniz Temizlik Katı Atık Yönetimi Turizm Taşımacılık İnşaat Peyzaj Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi 100 bin TL sermaye ile bugün kuruldu.

Ölüdeniz Atıksu Arıtma Tesisi 19 milyon TL'ye mal olacak!

Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün, 19 Milyon TL’ye mal olacak olan Ölüdeniz Atıksu Arıtma Tesisi çalışmasını yerinde inceledi.

Giresun Atık Su Arıtma Tesisi Projesi halka tanıtıldı!

Giresun Belediyesi tarafından 2013 yılında hazırlanan ve 2015 yılında teknik onay alan AB Altyapı Entegre Su Projeleri kapsamında, Teyyaredüzü Mahallesi Batlama Mevkiinde yapılması planlanan Atık Su Arıtma Tesisi Projesi halka tanıtıldı.

Temiz Deniz Süpürgesi 2.7 ton atık topladı!

Ağaoğlu Şirketler Grubu desteği ile seferine çıkan Temiz Deniz Süpürgesi 8 günde İstanbul Boğazı’nda 2 ton 790 kg atık topladı. Ağaoğlu Şirketler Grubu çevreye duyarlı çalışmalarından dolayı Yeşil Ekonomi Ödülü’ne layık görüldü.

Keşan Atık Su Arıtma Tesisi'nin temeli atıldı!

Keşan Belediyesi tarafından daha temiz bir çevre ve deniz için Yayla Sahili'ne yapılacak olan Atık Su Arıtma Tesisi ve Kanalizasyon Tadilat Projesi'nin temeli atıldı.

Ankara Ayaş'ta Atık Ayrıştırma Tesisi projeleri için halkın katılım toplantısı düzenlenecek!

ITC Invest Tradıng ve Consultıng AG Türkiye Ankara Şubesi tarafından; Atık Ayrıştırma Tesisi projesi için 13 Şubat 2015 günü saat 10:30'da halk toplantısı düzenlenecek.

Halkalı Katı Atık Aktarma İstasyonu yıkanıyor!

Küçükçekmece İlçesi sınırları içerisinde yer alan "Halkalı Katı Atık Aktarma İstasyonu" zaman içerisinde biten konut projeleri nedeniyle yüksek nüfus barındıran bir yaşam alanının tam ortasında kaldı...

Katı atık yönetimi projeleri kapsamında Almanya'ya ziyaret gerçekleştirildi!

Katı atık yönetimi projeleri kapsamında Almanya'ya ziyaret gerçekleştirildi. Teknik Çalışma Programına Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Uzmanları, 7 ilde yer alan projelerin faydalanıcıları olan Belediye Başkanlıkları ve Katı Atık Birlik temsilcileri katılac

İrlanda’ya katı atık projeleri ziyareti gerçekleştirildi!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Avrupa Birliği Yatırımları Dairesi Başkanlığı’nın “Entegre Katı Atık Projeleri Hazırlanması için Teknik Yardım” çalışmaları kapsamında İrlanda’ya teknik bir çalışma ziyareti gerçekleştirildi.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Entegre Katı Atık projesi kapsamında İrlanda'yı ziyaret etti!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Avrupa Birliği Yatırımları Dairesi Başkanlığı tarafından yürütülen “Entegre Katı Atık Projeleri Hazırlanması için Teknik Yardım” çalışmaları kapsamında 4-9 Ağustos tarihleri arasında İrlanda’ya Teknik Çalışma Ziyareti yaptı.

Burhanettin Kocamaz: Mersin atık su arıtma tesisiyle turizm hareketlenecek!

Burhannetin Kocamaz Bozyazı'da incelemelerde bulundu. Kocamaz, Bozyazı Belediyesi tarafından gerçekleştirilen atık su arıtma tesisinin inşaatının büyük oranda tamamlandığını belirterek, "Bundan böyle Bozyazı'da deniz turizmi hareketlenecektir" dedi.

Ordu'da 213 bin kişiye hizmet verecek atık su arıtma tesisi bugün açılacak!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Avrupa Birliği Yatırımları Dairesi Başkanlığınca yapımı tamamlanan, Ordu'da 213 bin kişiye hizmet verecek atık su arıtma tesisi bugün açılacak. Ordu halkına AB standartlarında atıksu arıtma hizmeti verilecek

deniz atık projeleri Haberi

deniz atık projeleri

Karasal atıklar tüm dünya denizlerini tehdit ediyor. Tehlikenin boyutu ise her geçen gün artıyor. Günümüzde her yıl bir milyon deniz kuşu, 100 bin köpekbalığı, deniz kaplumbağası, yunus ve balina denizlerde yuttukları atıklar nedeniyle ölürken, dünya bu konuda ne yapıyor? Denizlerdeki plastik ağırlıklı ambalaj atıkları toplanarak geri dönüştürülüyor ve geri dönüştürülmüş bu malzemelerden günlük hayatımızda kullandığımız birçok ürün üretiliyor. Sonuç olarak; çevre, doğa, sağlık, ekonomi ve en önemlisi insanlar kazanıyor…

Türk Plastik Sanayicileri Araştırma, Geliştirme ve Eğitim Vakfı’nın (PAGEV) Geri Dönüşüm İktisadi İşletmesi (PAGÇEV) de gündemine Türkiye’deki deniz ve büyük göllerin yüzeyindeki atıkların temizlenmesini aldı. T.C. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından ‘ambalaj atıklarının belgelendirilmesi’ alanında yetkilendirilen üç kuruluştan biri olan PAGÇEV, bu konuda dünyadaki gelişmeleri de çok yakından takip ediyor.

Deniz yüzeyindeki...