07 / 05 / 2024

deniz biyoloji müzesinde hangi balık türleri var

deniz biyoloji müzesinde hangi balık türleri var

Antalya'da Türkiye’nin ilk Deniz Biyolojisi Müzesi’ni açıldı. Antalya Büyükşehir Belediyesi tarafından Yat Limanı'nda yaptırılan ve maliyeti 370 bin lira olan müzede 500 çeşit balık bulunuyor...

İstanbullular dikkat! 1 Mayıs'ta toplu taşımaya kısıtlama ile kapanacak yollar hangileri?

İstanbul'da 1 Mayıs Emek ve Dayanışma günü nedeniyle metro, tramvay, metrobüs, deniz ulaşımına kısıtlama getirildi. İstanbul Valiliği'nden yapılan açıklamada, 1 Mayıs'ın 'bayram' havasında kutlanabilmesi için gerekli önlemlerin alındığı ve kısıtlanacak yolların listesi verildi.

Uluslararası emlak yatırımcılarının yeni gözdesi Kıbrıs!

Dünyanın en iyi fiyatlı deniz kenarı mülkleri sıralamasında birinci olan Kıbrıs’a emlak alımı için 72 ülkeden talep geliyor. KKTC’de emlak alım talebi ilk 6 ayda yüzde 40-50 oranında artmış durumda.

Gürgan Villaları satışta! Bodrum'a deniz manzaralı müstakil villalar geliyor: Yeni proje! 

Gürgan Villaları'nda satışlar başladı. Andema Yapı imzasıyla hayata geçirilen projede, deniz manzaralı müstakil villalar yer alıyor. Peki Gürgan Villaları'nda fiyatlar ne kadar? İşte ayrıntılar...

Bakanlıktan son dakika: Sosyal yardım alanlar hemen baksın! Şehir içi ulaşım desteği ödemesi yüzde 50 artırıldı!

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ile Hazine ve Maliye Bakanlığınca engelli, yaşlı, şehit yakını ve gazileri ücretsiz olarak taşıyan şehir içi özel halk otobüsü ve deniz ulaşım aracı sahiplerine yapılan aylık gelir desteği ödemesi artırıldı.

İstanbul Deprem Bilim Kurulu'ndan son dakika deprem önerileri: Boş konut stoku, gökdelenler, deniz ulaşımı...

İBB’nin bir araya getirdiği 'İstanbul Deprem Bilim Kurulu' tarafından şehrin, beklenen büyük depreme hazırlanması için bazı önerileri gündeme getirdi. Peki bu öneriler neler? 

Efe Deniz Yapı Mühendislik Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Efe Deniz Yapı Mühendislik Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi Başakşehir'de 200 bin TL sermaye bedeli ile kuruldu.

Gayrimenkul Hizmet Ortaklığı'ndan Doğanbey Köyünde gayrimenkul eğitimi!

Türk tipi gayrimenkul danışmanlığı modeliyle hizmet veren Gayrimenkul Hizmet Ortaklığı (GHO), Aydın Söke'nin Doğanbey Köyü Müzesinde yaptığı gayrimenkul eğitim toplantısında sektördeki yenilikleri anlattı.

Kaşıkçı Elması Türkiye'nin hangi müzesinde sergileniyor! Çalındı iddiası nereden çıkarıldı çöp kutusunda mı bulundu?

Kaşıkçı elması'nın çalındığı haberi Türkiye'nin gündemine oturdu. Milyonlarca insan filmlere bile konu olan Kaşıkçı elmasıyla ilgili bilgileri merak ediyor. Kaşıkçı elması nedir, çalındı iddiası nereden çıkarıldı, çöp kutusunda mı bulundu? İşte detaylar...

Deniz Grup Müteahhitlik İnşaat Sanayi Ticaret Limited Şirketi'nin merkez nakli yapıldı!

Deniz Grup Müteahhitlik İnşaat Sanayi Ticaret Limited Şirketi'nin merkez nakli gerçekleştirildi. Deniz Grup Müteahhitlik İnşaat Sanayi Ticaret Limited Şirketi'nin merkezi Bağcılar'da yapıldı.

Bandırma emlak yatırımlarında kazandırıyor!

Bandırma çevresinden geçen duble yollarıyla, demir yolu ve deniz ulaşımıyla marka şehir olma yolunda ilerliyor.

Alaçatı Koyu ile Mersin Körfezi arasına da deniz kanalı mı yapılacak? 

Suudi Arabistan merkezli Albassam Group Çeşme ve Urla'daki "acil kamulaştırma" kararı alınan araziler üzerine "Yeni Çeşme" isimli dev bir proje inşa edecek...

Ahmet Cevdet Yalçıner: Büyük İstanbul depreminde tsunami bekliyoruz!

Beklenen büyük depremi ilgili ODTÜ Kıyı ve Deniz IVIC Mühendisliği Araştırma Merkezi Başkanı öğretim üyesi Prof. Dr. Ahmet Cevdet Yalçıner, Marmara'da denizaltı heyelan nedeniyle tsunami olabileceğini söyledi…

Manisa Müzesi turizm faaliyetlerini canlandıracak!

Manisa Etnografya ve Arkeoloji Müzesinde bulunan binlerce eser yeni müzenin tamamlanmasıyla yeniden ziyarete açılacağı günü bekliyor. Paha biçilemeyen birçok eserin yer aldığı Manisa'da yen müzenin açılmasıyla turizm faaliyetlerinin de canlanması planlanıyor.

deniz biyoloji müzesinde hangi balık türleri var Haberi

deniz biyoloji müzesinde hangi balık türleri var


Antalya'da Türkiye’nin ilk Deniz Biyolojisi Müzesi’ni açıldı. Antalya Büyükşehir Belediyesi tarafından Yat Limanı'nda yaptırılan ve maliyeti 370 bin lira olan müzede 150’si kemikli, 19 tanesi nadide köpek balığı türü olmak üzere 500 çeşit balık bulunuyor.


Deniz Biyolojisi Müzesi'nin açılış törenine katılan Büyükşehir Belediye Başkanı Prof. Dr. Mustafa Akaydın, Kaleiçi ve Yat Limanı’nı canlandırmak, esnafın müşteri sayısını artırmak ve Antalya’nın kültürüne, özellikle çocukların eğitimlerine katkıda bulunmak amacıyla bu müzeyi açtıklarını söyledi. Antalya’da kendi dönemlerinde dördüncü müzeyi açtıklarını ifade eden Akaydın, Deniz Biyolojisi Müzesi’ni 370 bin liralık bir yatırımla hizmete soktuklarını dile getirdi. 


KIZILDENİZ TÜRLERİ DE VAR


Türkiye’nin ilk Deniz Biyolojisi Müzesi'ni kurduklarını ifade eden Akaydın, şöyle konuştu: “Antalyalı balıkçılar denizimizin nadide türleri uzun süre toplayıp bize teslim etti. Müzede 500 çeşit balık yer...