23 / 05 / 2024

deniz dalgalarından elektrik

deniz dalgalarından elektrik

Denizde oluşan dalgalardan gelen enerjiyi elektrik enerjisine çevirerek elektrik üretmeyi amaçlayan WaveNET düşük bütçeyle elektrik üretecek. Dalgaların yönü fark etmeksizin her şekilde çalışabilen sistemde, dalga enerjisi mekanik enerjiye çevriliyor.

2022'de elektrik ve doğal gaz tüketimlerinin 270 milyar TL'si devlet tarafından karşılandı!

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar yaptığı açıklamada geçen sene vatandaşların elektrik ve doğal gaz tüketimlerinin 270 milyar TL'lik kısmının devlet tarafından karşılandığını dile getirdi.

Bora Deniz Yapı Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Bora Deniz Yapı Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi bugün Pendik'te 5 milyon TL sermaye bedeli ile Bora Deniz tarafından kuruldu.

Nahiye İnşaat Otomotiv Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Nahiye İnşaat Otomotiv Ve Ticaret Limited Şirketi bugün Gaziosmanpaşa'da 500 bin TL sermaye bedeli ile Yılmaz Deniz tarafından kuruldu.

İd Studio Mimarlık İnşaat Danışmanlık Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

İd Studio Mimarlık İnşaat Danışmanlık Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi Şİşli'de 100 bin TL sermaye bedeli ile İlke Deniz tarafından kuruldu.

Aile Bakanlığından elektrik tüketim desteği! Kimlik Kartı ve elektrik faturası ile PTT'ye gitmek yeterli!

Aile ve Sosyal Hizmetler bakanlığı dar gelirli vatandaşlara sosyal destek ödemesi yapmaya devam ediyor. Bu desteklerden biri de Elektrik Tüketim desteği. Peki, ETD'den kimler faydalanıyor.

Erkan Deniz İnşaat Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Erkan Deniz İnşaat Ticaret Limited Şirketi bugün Beykoz'da 2 milyon TL sermaye bedeli ile Erkan Deniz tarafından kuruldu.

Orloy İnşaat Otomotiv Metal Elektrik Lojistik Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Orloy İnşaat Otomotiv Metal Elektrik Lojistik Ticaret Limited Şirketi Kartal'da 1 milyon TL sermaye bedeli ile Deniz Durgut tarafından kuruldu.

Fethiye Deniz Gayrimenkul Danışmanlığı Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Fethiye Deniz Gayrimenkul Danışmanlığı Ticaret Limited Şirketi bugün Kadıköy'de 50 bin TL sermaye bedeli ile Fethiye Deniz tarafından kuruldu. 

En çok ihtiyaç duyulduğu anda mağduriyet yaşandı! Elektrik şirketleri sınıfta kaldı

Depremin olduğu yerlerde can güvenliği açısından elektrik olmaması ve iletişim kesikliği olması gayet normal ama depremin ardından enerji ve  iletişimde hizmet kıtlığı normalin dışında değerlendirildi. şirketler yapılan değerlendirme sonrası verdikleri hizmette sınıfta kaldı yorumu yapıldı.

Deprem uzmanından çarpıcı açıklama: Doğu Anadolu ile Ölü Deniz kırıkları kudurdu! Konteyner evler ve çadırlarda kalın!

Hatay'da dün akşam saatlerinde 3 dakika arayla 2 büyük deprem meydana geldi. Deprem uzmanından çarpıcı açıklama: Doğu Anadolu ile Ölü Deniz kırıkları kudurdu! Herkes konteyner evler ve çadırlarda kalsın!

Avrasya Tüneli’nde tarihi rekor kırıldı. Tünelden az önce kaçıncı aracın geçtiği belli oldu!

Bundan 6 yıl önce açılan ve İstanbul’un Avrupa ile Anadolu yakasını deniz altından birbirine bağlayan Avrasya Tüneli ile ilgili tarihi bir an yaşandı. Bugün geçiş yaparken durdurulan bir araçla kutlama yapılarak büyük bir rekora imza atıldığı ortaya çıktı.

 O paralar elektrik faturalarından düşülecek! EPDK Başkanı açıkladı!

Azami uzlaştırma fiyat mekanizmasında usulsüzlük gerçekleştirdiği tespitiyle 40 şirkete yönelik önceki günlerde karar alan EPDK, bu şirketlerden alınacak 11 milyar Türk Lirası bedelinin ise tüketicinin elektrik faturalarından düşüleceğini açıklamıştı. EPDK’dan bugün yeni bir haber geldi: İade süreci

Aile destek ödemesi, promosyon derken Yapı Kredi'den bomba hamle! Bütün evler aileler dikkat

Aile destek ödemesi ve promosyon ödemelerinin devam ettiği sırada bankaların kampanya yarışı da devam ediyor. Yapı Kredi bankası tarafından elektrik faturalarıyla ilgili önemli bir kampanyanın detayları duyuruldu.

deniz dalgalarından elektrik Haberi

deniz dalgalarından elektrik

Daha sonra ise bu mekanik enerji hidroliğe dönüştürülüyor ve pompa modülleri sayesinde enerji depolanıyor. En nihayetinde bu enerji elektrik enerjisine dönüştürülüyor ve kullanılmak istenen yere aktarılıyor. 

Uzaktan denizdeki dubaları andıran sistem büyük bir görüntü kirliliği yaratmıyor ve bu özelliğiyle turistik bölgelerde dahi rahatlıkla kullanılabiliyor. İhtiyaca göre farklı modülleri bulunan sitem 7 kilowattan 750 kilowatta kadar enerji üretebiliyor. Ancak şu anlık sadece 7 kilovvatt enerji üretebilen sistemin yapımı tamamlanmış durumda. 


Daha yüksek miktarlarda enerji üretmek içinse çalışmalar sürüyor.Sistemin üreticisi Albatern'in açıklamasına göre önümüzdeki 10 yıl içerisinde 100 megawatt enerji üreten WaveNET'ler üretmek mümkün hale gelecek. Megavvatt başına 160 ile 235 dolar arasında fiyatı bulunan sistem şu an için yenilenebilen enerjiler arasında pahalı olarak gözükse de ilerideki yıllarda daha makul fiyatlara satılması bekleniyor.


Ticari...