10 / 05 / 2024

Deniz Geçişi İsale Hattı çalışmaları

Deniz Geçişi İsale Hattı çalışmaları

KKTC'ye yılda 75 milyon metreküp su iletecek ve 50 yıllık ihtiyacını karşılayacak olan Su Tem'in Projesi kapsamındaki 80 kilometrelik Deniz Geçişi İsale Hattı'nın yüzde 33'ü tamamlandı.

KKTC deniz geçişi isale hattı projesi meclis gündeminde!

KKTC deniz geçişi isale hattı projesine ve onarım işi meclis gündemine taşındı. CHP'li Erdoğdu, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Ekrem Demirtaş'tan Körfez Geçiş Projesi hakkından çağrı!

İTO Başkanı Ekrem Demirtaş Başbakan Yıldırım’a Körfez Geçiş Projesi hakkında çağrı yaptı. Demirtaş İzmir körfez geçişi projesi kapsamında deniz ortasına inşa edilecek adanın plaj olarak da kullanılmasını önerdi.

Körfez Geçiş Köprüsü, Yalova'ya yatırımcı çekiyor!

Körfez Geçiş Köprüsü’nün yanı sıra deniz yolu ulaşımına yeni noktaların eklenmesi gibi yeni yatırımlarla İstanbul ve İzmir’in en yakın hinterlandı olması bekleniyor. Son dönemde ise yerli ve yabancı yatırımcıların gözdesi konumunda…

Asrın projesi'nde su Kıbrıs'a ulaştı!

Mersin'deki Alaköprü Barajı'nda tutum suyu KKTC ulaştıracak, 'Asrın rojesi' olarak nitelendirilen 'KKTC Su Temin Projesi' Deniz Geçiş İsale Hattı, son parçanın eklenmesiyle 7 Ağustos'ta tamamlanacak.

Avrasya Geçişi Projesi’nde tünel kazma çalışmaları tamamlandı!

Avrupa ile Asya kıtalarını deniz tabanı altında birleştirip karayolu geçişi sağlayacak Avrasya Geçişi Projesi’nde tünel kazma çalışmaları tamamlandı. İstanbul boğazı altında 3 bin 344 metrelik kazının gerçekleştirildiği proje, 100 dakikalık güzergâhı 15 d

KKTC deniz geçiş isale hattı 700 milyon TL'ye mal oldu!

Kıbrıs'ın 50 yıllık su hasreti son buluyor. Yılda 75 milyon metreküp su, Toroslar'dan KKTC'ye ulaşacak. Kalyon İnşaat-Sigur Ros ortaklığının yaptığı deniz geçiş isale hattı 700 milyon TL'ye mal oldu.

KKTC Su Temin Projesi yarın tamamlanacak!

Mersin'deki Alaköprü Barajı'nda tutulan suyu KKTC'ye ulaştıracak “KKTC Su Temin Projesi” kapsamında 66,5 kilometrelik Deniz Geçiş İsale Hattı, son parçanın eklenmesiyle yarın tamamlanacak.

KKTC Su Temin Projesi 7 Ağustos'ta tamamlanacak!

Mersin’deki Alaköprü Barajı’nda tutulan suyu KKTC ulaştıracak, ‘Asrın Projesi’ olarak nitelendirilen ‘KKTC Su Temin Projesi’ kapsamında 66.5 kilometrelik Deniz Geçiş İsale Hattı, son parçanın eklenmesiyle 7 Ağustos’ta tamamlanacak.

KKTC Deniz Geçiş İsale Hattı 7 Ağustos'ta tamamlanıyor!

Mersin'den KKTC'ye denizin altından su götürülmesini amaçlayan proje kapsamında inşa edilen Deniz Geçiş İsale Hattı 7 Ağustos'ta tamamlanıyor.

KKTC Su Temin Projesi 7 Ağustos'ta tamamlanacak!

Mersin'deki Alaköprü Barajı'nda tutulan suyu KKTC'ye ulaştıracak, "Asrın Projesi" olarak nitelendirilen "KKTC Su Temin Projesi" kapsamında 66,5 kilometrelik Deniz Geçiş İsale Hattı, son parçanın eklenmesiyle 7 Ağustos'ta tamamlanacak.

KKTC Deniz Geçişi İsale Hattı'nın yüzde 33'ü tamamlandı!

KKTC'ye yılda 75 milyon metreküp su iletecek ve 50 yıllık ihtiyacını karşılayacak olan Su Tem'in Projesi kapsamındaki 80 kilometrelik Deniz Geçişi İsale Hattı'nın yüzde 33'ü tamamlandı.

İzmir Körfez Geçiş Köprü inşaatı son durum!

İzmir arasını 3.5 saate indirecek olan Gebze-Orhangazi-lzmir otoyol projesinin en önemli bölümü İzmir Körfez Geçiş Köprüsü inşaatında köprü ayaklarını oluşturan deniz üzerinde yükselen kuleler tamamlandı.

Körfez Geçiş Köprüsü'nün kuleleri tamamlandı!

İstanbul-İzmir arasını 3,5 saatte indirecek olan Gebze-Orhangazi-İzmir otoyol projesinin en önemli bölümü İzmir Körfez Geçiş Köprüsü inşaatında köprü ayaklarını oluşturan deniz üzerinde yükselen kuleler tamamlandı.

Deniz Geçişi İsale Hattı çalışmaları Haberi

Deniz Geçişi İsale Hattı çalışmaları

KKTC Su Temin Projesi'nde, Türkiye tarafındaki Alaköprü Barajı ile KKTC tarafında Geçitköy Barajı arasında deniz ve kara hatlarının toplam uzunluğu 107 kilometreyi buluyor. Bununla birlikte KKTC Tarafı İçmesuyu Arıtma Tesısi'nin yüzde 85'ı. 

Geçitköy Terfi İstasyonu. Arıtma tesisi, Lefkoşa Arası İsale Hattı'nın yüzde 98'i, Girne Bölgesi İçmesuyu İsale Hattı'nı yüzde 38'i, Gazimağusa Bölgesi İçmesuyu isale Hattı'nın yüzde 36'sı ile Dipkarpaz Bölgesi içmesuyu isale Hattı'nm yüzde 20'sı tamamlandı Proje kapsamında. Alaköprü Barajı rezervuar alanında 4 bin 560 dekarlık alanda ve bin 413 parselde kamulaştırma yapıldı. 

Kamulaştırma işlemlerinin tamamlanmasıyla 2015 yılı fiyatlarıyla 188 milyon 634 bin 480 liralık ödeme gerçekleştirildi Yeniden yerleşim çalışmaları kapsamında 326 konut inşaatı tamamlanırken, bu çalışmalar için 103 milyon lira ödenek harcandı. 

KKTC Su Temin Projesi ile KKTC'ye. 37.24 milyon metreküpü...