29 / 04 / 2024

Deniz Karataş antalya kentsel dönüşüm

Deniz Karataş antalya kentsel dönüşüm

İMO Başkanı Deniz Karataş, Antalya genelinde 130 bin yapının 80 bininin ya güçlendirilecek ya da yıkılacak durumda olduğunu söyledi.

Deniz Karataş: Kentsel dönüşümde rant düşünülmemeli!

Kentsel dönüşüm konusunda asla rant düşünülmemesi gerektiğini ifade eden İnşaat Müteahhitleri Derneği Başkanı Deniz Karataş, kentsel dönüşüm derken ne anlatılmak istendiğini ve Antalya'da bu konuda atılan adımları anlattı.

Yenikent Müteahhitlik Ve Emlakçılık Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Yenikent Müteahhitlik Ve Emlakçılık Sanayi Ticaret Limited Şirketi Büyükçekmece’de  100 bin TL sermaye bedeli  ile Sinan Polat Serkan Karakaya Deniz Karataş  ve Adem Yiğit  tarafından kuruldu.

Aksu'da muhtarlara kentsel dönüşüm anlatıldı!

Antalya Müteahhitler Derneği (ANTMÜTDER) Başkanı Deniz Karataş, Aksu ilçesi’nde mahalle muhtarlarına kentsel dönüşümü anlattı..

Anadolu'daki inşaat sektörü dinlenmeli!

Antalya Müteahhitler Derneği Başkanı Deniz Karataş, Anadolu’da hizmet veren, inşaat ile ilgili dernek, birlik ve İnşaat Müteahhitleri Konfederasyonu ile yakından bilgi alışverişi yapılmadan ortaya konulacak çözüm önerilerinin beklenen olumlu etkiyi oluşturamayacağını belirtti. 

Kentsel dönüşüm kapsamındaki harçlar geri alınabilecek!

Antalya Müteahhitler Derneği Başkanı Deniz Karataş, kentsel dönüşüm kapsamında yapılan yapılarda, müteahhit veya mülk sahiplerinin ödedikleri tapu devir harcını geri alabileceğini dile getirdi. 

Kentsel dönüşümün önemi ortaya çıktı!

Tüm İnşaat Müteahhitleri Federasyonu Genel Başkan Vekili Deniz Karataş yaptığı açıklamada, "Beyoğlu'ndaki binanın çökmesi bize kentsel dönüşümün ne kadar gerekli ve acil olduğunu göstermiştir" dedi.

Konut kredi faizi 1'in altına çekilmeli!

Antalya Müteahhitler Derneği Başkanı Deniz Karataş, konut kredisi ile ilgili açıklamalarda bulundu. Karataş, faiz ve kredilerin devlet politikası olarak tanınması gerektiğini söyledi.

İmar barışı yüzyılın fırsatı!

İmar barışının yüzyılın fırsatı olduğunu ifade eden Antalya Müteahhitler Derneği Başkanı Deniz Karataş,  "31 Ekim'e kadar vatandaşlarımızın ve tüm yapı sahiplerinin bu fırsatı iyi değerlendirmesi gerekiyor" dedi.

Antalya'nın 2040 yılına kadar 952 bin yeni konuta ihtiyacı var!

Antalya İnşaat Müteahhitleri Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Deniz Karataş, Antalya'nın 2040 yılına kadar 952 bin yeni konuta ihtiyacı olduğunu söyledi..

Konut fiyatları düşmeyecek, artacak!

Antalya Müteahhitler Derneği Başkanı Deniz Karataş, gündemde merak edilerek konuşulan konut fiyatları hakkında değerlendirmeler yaptı. 

İnşaat sektörü hükümet desteği ile canlanacak!

Antalya Müteahhitler Derneği (ANTMÜTDER) Başkanı Deniz Karataş, İnşaat sektörüne can suyu olacak 4 yeni model desteğin sektörü canlandıracağını söyledi..

İnşaat demirinde gümrük vergisi sıfırlandı!

Antalya İnşaat Müteahhitleri Derneği (ANTMÜTDER) Başkanı Deniz Karataş, inşaat sektörünün 2018 yılından umutlu olduğunu geçtiğimiz günlerde açıklamıştı.

İnşaat müteahhitleri 2018'den umutlu!

Antalya İnşaat Müteahhitleri Derneği Başkanı Deniz Karataş 2018 yılında emlak sektöründe beklentilerini paylaştı.  İnşaat müteahhitleri 2018'den umutlu gözüküyor.

Yılbaşı sonrası konut fiyatları artabilir!

Antalya İnşaat Müteahhitleri Derneği Başkanı Deniz Karataş, konut almak için en uygun zaman olduğunu ve konut alıcılarının acele etmeleri gerektiğini söyledi. 

Deniz Karataş antalya kentsel dönüşüm Haberi

Deniz Karataş antalya kentsel dönüşüm

İMO Başkanı Deniz Karataş, Antalya genelinde 130 bin yapının 80 bininin ya güçlendirilecek ya da yıkılacak durumda olduğunu söyledi.


Türkiye Müteahhitler Federasyonu Başkan Vekili, Antalya İnşaat Müteahhitleri Derneği Başkanı Deniz Karataş, 'Kentsel dönüşüm' adıyla bilinen 6306 No'lu Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi' hakkında kanunun 16 Mayıs 2012 tarihinde Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdiğini belirtti. Karataş, kentsel dönüşüme bir an önce başlanılması gerektiğini söyledi. ,


Yasanın çıkmasından sonra Antalya Valiliği'nin kamu binalarında riskli yapı tespiti yaptırdığım kaydeden Karataş, "118 yapının 78'i riskli ilan edildi. 

Bunun üzerine sağlık koleji, eski devlet hastanesi ve özel idare yıkıldı. Antalya genelinde 130 bin yapı stokunun 80 bini yani üçte ikisi ya güçlendirilecek ya da yıkılacak durumda" dedi. 

4708 sayılı kanun milattır Yaşam hakkının Anayasayla koruma altına alındığını vurgulayan...