04 / 05 / 2024

deniz manzaramı kapattın davası

deniz manzaramı kapattın davası

Yargıtay, komşusunun yaptırdığı tadilatlar nedeniyle deniz manzarasının kapandığı gerekçesiyle dava açan ev sahibini haklı buldu. Yargıtay, yazlıkçının evini eski haline getirmesi gerektiğine karar verdi.

İzmir'deki deniz taşkını mağduru esnafların ödemeleri bu ay yapılacak!

İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkanı Tunç Soyer, deniz taşkını mağduru esnaflara yapılacak ödeme ile ilgili konuştu. Peki ödemeler ne zaman yapılacak? 

Afak Deniz Ve Altyapı İnşaat Limited Şirketi kuruldu!

Afak Deniz Ve Altyapı İnşaat Limited Şirketi Beylikdüzü'nde 500 bin TL sermaye bedeli ile İbrahim Hakkı Güvelioğlu tarafından kuruldu.

Derya Deniz Konut Yapı İnşaat Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Derya Deniz Konut Yapı İnşaat Ticaret Limited Şirketi bugün Kartal'da 5 milyon TL sermaye bedeli ile Hakkı Akgün ve Yusuf Aras ortaklığında kuruldu. 

Türkiye, yeni Ro-Ro hatlarıyla deniz ticaretindeki payını artıracak!

Türkiye, Ro-Ro hatlarına yeni alternatifler geliştirmeyi hedeflerken, gemi sanayinde de yerlilik oranını en az yüzde 90 seviyesine çıkarmak üzere kamu ve özel sektör işbirliğiyle çalışmalar yürütecek.

Nakit avans çekmek isteyenlere kötü sürpriz: Bankalar kredi kartına nakit avansı kapattı!

Bankacılık kaynakları Merkez Bankası menkul kıymet zorunluluğu kararı sonrasında çoğu bankanın kredi kartından nakit avans çekimini kapattığını açıkladı.

Deniz Öztürk İnşaat Mimarlık Gayrimenkul Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Deniz Öztürk İnşaat Mimarlık Gayrimenkul Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi bugün Kartal'da 200 bin TL sermaye bedeli ile Deniz Öztürk tarafından kuruldu.

Deniz Elması Gayrimenkul İnşaat Otomotiv Gıda Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Deniz Elması Gayrimenkul İnşaat Otomotiv Gıda Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi Avcılar'da 1 milyon TL sermaye bedeli ile Osman İnce tarafından kuruldu.

İstanbul'un 7 yeni deniz hattı bugün hizmete başladı! Aktarmalar yüzde 50 indirimli olacak! İşte ücretler! 

Geçen ay yapılan İstanbul Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Koordinasyon Merkezi (UKOME) toplantısında oluşturulan İstanbul'un 7 yeni deniz hattı bugün hizmete başladı. İşte İstanbul'un 7 yeni deniz hattı ile ilgili merak edilen tüm detaylar ve fiyatları...

Tahıl krizinin gölgesinde un devi fabrikasını kapattı, hissesi tavan yaptı

Tahıl krizinin yaşadığı şu dönemde un devi Ulusoy Un, Samsun'daki 500 ton üretim kapasiteli fabrikasını kapattığını açıkladı. Şirketin bu kararından sonra hisse senedi tavan yaptı. 

Deniz İstanbul Emlak İnşaat Danışmanlık Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Deniz İstanbul Emlak İnşaat Danışmanlık Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi bugün Esenyurt'ta Deniz Tanman tarafından kuruldu.

Marketlerdeki fiyatlar ne zamana kadar yükselecek? Dünyanın en büyük tedarik devi kötü haberi verdi

Dünyanın en büyük konteyner taşıyıcılarından biri olarak bilinen AP Moller-Maersk A/S, pazartesi yaptığı açıklamada yerel limanlara hizmet veren depolarının bazılarını kapattığını duyurdu. Bu da tedarik sorununun devamı ve fiyatların yükselmeye devam etmesi anlamına geliyor.

Deniz Otomotiv Emlak İnşaat Petrol Ürünleri Pazarlama Sanayi Ticaret Limited Şirketi Pendik Şubesi açıldı!

Deniz Otomotiv Emlak İnşaat Petrol Ürünleri Pazarlama Sanayi Ticaret Limited Şirketi Pendik Şubesi bugün Pendik'te 20 bin TL sermaye bedeli ile Ali İhsan Ölmez tarafından açıldı.

Ölüdeniz İlhan Evleri İnşaat Taahhüt Turizm Limited Şirketi'nin merkez nakli yapıldı!

Ölüdeniz İlhan Evleri İnşaat Taahhüt Turizm Limited Şirketi'nin merkez nakli gerçekleştirildi. Ölüdeniz İlhan Evleri İnşaat Taahhüt Turizm Limited Şirketi'nin merkezi Üsküdar'da yapıldı.

deniz manzaramı kapattın davası Haberi

deniz manzaramı kapattın davası

Muğla'nın Datça ilçesinde komşusunun yaptığı tadilat nedeniyle deniz manzarasının kapandığını gerekçe gösteren ev sahibi  imar planı ve mimari projeye aykırı bu kısımların yıkılması talep ederek, maddi ve manevi tazminat davası açtı.

Hürriyet'te yer alan habere göre, Datça Asliye Hukuk Mahkemesi, davacının maddi tazminat isteminin kabulüne ve diğer tazminat istemlerinin reddine karar verirken, Yargıtay 14. Hukuk Dairesi, yaptığı tadilatla komşusunun deniz manzarasını kapatan yazlıkçının, evini eski hale getirmesi gerektiğine karar verdi. 

Davalı tarafında temyiz edilen dosya Yargıtay 14. Hukuk Dairesi'nde değişti. Yargıtay kararında, komşuluk hukukundan kaynaklanan el atmanın önlenmesi davalarında davalının kusurlu olması şartının aranmayacağı belirtildi. Davalının kusurlu olup olmaması ve kasıtlı hareket edip etmemesinin, el atmanın önlenmesi davasına etkili olmadığı açıklandı. 

Davalının hiçbir kusuru bulunmamısına rağmen, eski hale getirme ve tazminata hükmedilebileceği...