27 / 04 / 2024

İzmir'deki deniz taşkını mağduru esnafların ödemeleri bu ay yapılacak!

İzmir'deki deniz taşkını mağduru esnafların ödemeleri bu ay yapılacak!

İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkanı Tunç Soyer, deniz taşkını mağduru esnaflara yapılacak ödeme ile ilgili konuştu. Peki ödemeler ne zaman yapılacak? 



İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkanı Tunç Soyer başkanlığında, Tarihi Havagazı Fabrikası Kültür Merkezi’nde  İzmir  Ekonomik Kalkınma Koordinasyon Kurulu’nun (İEKKK) 122’nci toplantısı yapıldı. 

Oturumda şehirde meydana gelen deniz taşkını masaya yatırıldı. İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü Öğretim Görevlisi Dr. Doğan Kısacık taşkınla ilgili bilimsel sunum yaptı ve kurul üyelerini aydınlattı. Sonrasında İzmir Ekonomik Kalkınma Koordinasyon Kurulu Dönem Başkanı Mehmet Ali Kasalı tarafından üyelerden gelen öneriler dinlendi. 

İzmir deki deniz taşkını mağduru esnafların ödemeleri bu ay yapılacak!

İzmir Büyükşehir'in resmi internet sitesinde yer alan habere göre; İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, meydana gelen deniz taşkını ile ilgili konuştu.

Açıklamasında, "Geçtiğimiz 5 sene içinde daha ne felaket yaşayabiliriz diye düşündüğümde artık aklıma başka bir şey gelmiyor. Son denizin kabarması da hiç beklemediğimiz bir başka afet oldu. Hızlı aksiyon alabildik. Hasar tespitlerini bitiriyoruz" diyen Soyer, 680'den fazla esnafın mağdur olduğunu dile getirdi. 

Bu kapsamda Meclis kararının alındığını aktaran Tunç Soyer, "Aralık ayı içinde de hasarlarını gidermeye yönelik ödemelerini gerçekleştirmiş olacağız. Kısacası üzerimize düşen neyse bu mağduriyetle karşılaşan arkadaşlarımızın yanında olacağız" ifadelerini kullandı. 

İzmir deki deniz taşkını mağduru esnafların ödemeleri bu ay yapılacak!

Mavişehir’de hayata geçirilen kıyı çalışması çerçevesindeki önlemleri örnek olarak işaret eden Tunç Soyer, "Mavişehir’de 3 sene öncesine kadar senede 2-3 defa deniz taşması yaşanırdı. Orada o zaman 37 milyon TL'ye mal olan bir istinat duvarı yaptık. 4 metre suyun altına inen ve 2,2 kilometre uzunluğunda… Bunu da üstüne yaklaşık 160 santimetre kaya istinat duvarı olabilecek şekilde yapmıştık" dedi ve yaklaşık 3 yıldır Mavişehir’de zaman zaman yaşanan su baskını, denizin taşması hadisesinin engellenebildiğini gördüklerinin altını çizdi.  

Soyer, İzmir’in kıyılarında yürütülecek çalışmalar ile ilgili de bilgi verdi. 

"Mavişehir'deki istinat duvarı benzeri bir çalışmayı İzmir’in nerelerinde yapmamız lazım, İzmir’in başka hangi sahillerinde benzer tehditler mevcut, bu konudaki tedbirler için çalışıyoruz" açıklamasında bulunan Soyer, bundan sonraki bir oturumda bu çalışmaların sonucunda varılan noktayı paylaşacaklarını dile getirdi. 

Kiracılar dikkat! Ev sahiplerinin tuzağına düşmeyin...

İstanbul'un güçlendirilmesi için 104 yıla ve 465 milyar dolara ihtiyaç var!

Arsaya talep zirvede! Konut yapma hayali olanlar arsaya yöneldi


Geri Dön