15 / 05 / 2024

Deniz Müzesi açıldı mı

Deniz Müzesi açıldı mı

İstanbul Boğazı'nı dekorunun bir parçası haline getiren restorasyonun ardından 4 Ekim 2013'te yeniden açılan 118 yaşındaki Beşiktaş'daki Deniz Müzesi, yaklaşık 20 bin esere ev sahipliği yapıyor

Deniz Müzesi 4 Ekim 'de açılıyor!

Beşiktaş'taki Deniz Müzesi, 4 Ekim'den itibaren yeniden ziyaretçilerini ağırlayacak; dünyanın en eski kadırgasının da arasında yer aldığı 20 bin esere ev sahipliği yapan müzenin arşivinde de 20 milyon belge bulunuyor

Atlas Sineması ve İstanbul Müzesi açıldı! 

Kültür Bakanlığı tarafından iki yıldır restore edilen Tarihi Atlas Sineması yeniden sanatseverlerle buluşuyor. Tarihi sinema önceki gün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla açıldı.

Ümraniye Elmalıkent Kentsel Dönüşüm Ofisi açıldı!

Ümraniye Belediyesi’nin kentsel dönüşüm anlamında attığı önemli adımlardan biri olan Elmalıkent Mahallesi’ndeki kentsel dönüşüm ofisi açıldı.

Kapalı Maraş bölgesinin bir kısmı halkın kullanımına açıldı!

Kuzey Kıbrıs sınırları içerisinde bulunan ve 46 yıldır kapalı olan Maraş bölgesinin bir bölümü bugün itibarıyla halkın kullanımına açıldı.

Hatay Şehir Müzesi açıldı!

Hoşgörü kenti Hatay'ın tarihi, günlük yaşamı ve kültürünü yansıtan Şehir Müzesi ziyarete açıldı...

İstanbul Havalimanı Müzesi açıldı!

İstanbul Havalimanı Müzesi 'Türkiye'nin Hazineleri-Tahtın Yüzleri' sergisiyle hizmete açıldı...

Caspian Yapı Gayrimenkul Yatırım Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi Caspian Modern Şubesi açıldı! 

Caspian Yapı Gayrimenkul Yatırım Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi Caspian Modern Şubesi Ümraniye'de 20 milyon TL sermaye bedeli ile Işıl Deniz tarafından açıldı.

Kayseri Etnografya Müzesi açıldı!

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, tarihi Güpgüpoğlu Konağı’ndaki Etnografya Müzesi’nin yeniden açılışı sebebiyle gerçekleştirilen törene katıldı.

Kuzey Ege Otoyolu'nun 91 kilometrelik bölümü hizmete açıldı!

İzmir'de, bir süredir devam ettiği Kuzey Ege Otoyolu'nun 91 kilometrelik bölümü hizmete açıldı.

Odunpazarı Modern Müzesi açıldı!

Eskişehir'de yapımı tamamlanan Odunpazarı Modern Müzesi'nin açılış töreni Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla gerçekleşiyor.

15 Temmuz Şehitleri ve Demokrasi Müzesi açıldı!

Ankara'nın Kahramankazan ilçesinde inşa edilen 15 Temmuz Şehitleri ve Demokrasi Müzesi açıldı.

Hafıza 15 Temmuz Müzesi açıldı!

15 Temmuz Şehitler Köprüsü'nün Anadolu Yakası girişinde, 15 Temmuz Şehitler Makamı'nın hemen altında bin 500 metrekarelik alana inşa edilen "Hafıza 15 Temmuz Müzesi" vatandaşların hizmetine açıldı. 

Afyonkarahisar Sandıklı Oyuncak Müzesi açıldı!

Sandıklı Belediyesi ile Sandıklı Kültür Varlıklarını Koruma ve Yaşatma Derneği tarafından ortaklaşa olarak inşa edilen Oyuncak Müzesi hizmete açıldı.

Hamdi Alkan Hatay'da Kurtuluş Müzesi açıyor!

Hamdi Alkan, doğum yeri Hatay’da, 1939 sonrası temalı Kurtuluş Müzesi açmaya hazırlanuyor. Alkan, 30 yıldır biriktirdiği koleksiyonları bağışladı...

Deniz Müzesi açıldı mı Haberi

Deniz Müzesi açıldı mı

Sultan 4. Mehmed'in kullandığı dünyada orijinal kalan tek kadırga, İnebahtı Savaşı'nda Haçlıların eline geçen ve Papa tarafından 51 yıl önce Türkiye'ye iade edilen 444 yıllık Osmanlı sancağı, Fatih Sultan Mehmed'i gemileri karadan yürütmeye mecbur bırakan Bizans zinciri, Kurtuluş Savaşı'nda Karadeniz'den mühimmat taşıyan İnebolu Kayığı.... Birbirinden değerli 20 bin parça esere ev sahipliği yapan Beşiktaş'taki Deniz Müzesi ve arşivi, geniş koleksiyonu ile araştırmacılar ve vatandaşlarca keşfedilmeyi bekliyor.


Binbaşı Süleyman Nutki tarafından 1897'de kurulan ve 1961'den itibaren Beşiktaş Meydanı'ndaki binasında faaaliyetlerini sürdüren Deniz Müzesi, 6 yıllık restarosyonun ardından 4 Ekim 2013'te ziyarete açıldı. Müzeyi, o günden bu yana 86 bini öğrenci ve 12 bini yabancı olmak üzere yaklaşık 190 bin kişi ziyaret etti.  


AA muhabirinin müzeyle ilgili sorularını yanıtlayan müzeolog Ece Irmak,...