07 / 05 / 2024

deniz palas son durum 2013

deniz palas son durum 2013

İKSV’ nin İstanbul Şişhane’ deki merkezi Deniz Palas’ ın satışından vazgeçildi. Binayı, İKSV Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Eczacıbaşı’ nın satın alıp Vakfa hibe edeceği öğrenildi....

Deniz yoluna 2053'e kadar 21,6 milyar dolarlık yeni yatırım yapılacak!

Aktarılan son dakika detaylarına göre, Türkiye, deniz ticaretinden aldığı payı artırmak için Ro-Ro hatlarına yeni alternatifler geliştirmeyi planlarken, gemi sanayinde de yerlilik oranını en az yüzde 90 seviyesine çıkarmak üzere kamu ve özel sektör işbirliğiyle çalışmalar yapacak.

İzmir deprem konutlarında son durum ne?

30 Ekim tarihinde İzmir'de meydana gelen deprem sonrasında kentte yıkılan evler yerine inşa edilen konutların yapımı hızla devam ediyor. AK Parti İzmir İl Başkan Yardımcısı Deniz Doğan deprem konutlarında son durum hakkında bilgi verdi. 

Rize'de deniz dolgusu üzerine inşa edilen son bina yıkıldı!

Rize'de kentsel dönüşüm çalışmaları dahilinde, deniz dolgusu üzerinde olan ve korozyon sebebiyle tehlike arz ettiği belirlenen son binanın  yıkımı gerçekleşti. 

Özcan Deniz ve Feyza Aktan evleri ayırdı iddiası!

Şarkıcı Özcan Deniz ve eşi Feyza Aktan arasında ciddi bir kavga yaşandığı ve Deniz'in yaşadığı son tartışma sonrasında evden ayrıldığı iddia edildi.

Deniz GYO'nun tespit davasında son durum!

Deniz Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı (GYO), Kamuyu Aydınlatma Platformu'nda (KAP) bugün yaptığı yazılı açıklamada tespit davası hakkında son durum bildirisini yayınladı. 

Deniz GYO ile Securinet Güvenlik davasında son durum!

Deniz Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı ile Securinet Güvenlik ve Koruma Hizmetleri arasındaki tasarrufun iptali davasında bir gelişme olmadı...

Deniz GYO Göksu AVM davasında son durum!

Deniz Gyarimenkul Yatırım Ortaklığı (GYO), Kamuyu Aydınlatma Platformu'nda (KAP) yaptığı yazılı açıklamasında Ankara Etimesgut'taki Göksu AVM için açılan davanın son durum bildirisini yayınladı. 

Deniz GYO davasında son durum!

Deniz Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı İstanbul 19.Asliye Hukuk Mahkemesi nezdinde 2016/299 Esas sayılı dosya ile açılan dava hakkında bilgilendirme yaptı.

Deniz GYO aleyhine açılan tasarrufun iptali davasında son durum!

Deniz Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı aleyhine açılan "Tasarrufun İptali" davasında yeni bir gelişme olmadı.

Deniz GYO tasarrufun iptali davasında son durum!

Deniz Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı aleyhine açılan "Tasarrufun İptali" davasında yeni bir gelişme olmadı... 

Deniz seviyesindeki artış sahil kentlerini tehdit ediyor!

Küresel deniz seviyesindeki artışın son 25 yılda giderek hızlanmasıyla sahil kentlerine bilim adamlarından uyarı geldi. 

Deniz GYO davasında son durum!

Deniz Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı aleyhine davacı Bülent Perut tarafından İstanbul 2. Asliye Hukuk Mahkemesi nezdinde 2016/233 Esas dosyayla açılan dava hakkında bilgilendirme yaptı. 

Deniz GYO'nun tasarrufun iptali davası açıklaması!

Deniz GYO'ya Vildan Tatlı tarafından açılan "Tasarrufun İptali" davasındaki son gelişme KAP'ta yayınlandı. Dava sürecinde henüz bir gelişme olmadığı açıklandı.

deniz palas son durum 2013 Haberi

deniz palas son durum 2013

İSTANBUL Kültür ve Sanat Vakfı’nın (İKSV) Şişhane’deki merkezi Deniz Palas satılmaktan kurtuldu. Önceki gün gerçekleştirilen yönetim kurulunda binanın satışı tekrar tartışıldı. Gelen tepkileri değerlendiren İKSV Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Eczacıbaşı binayı Eczacıbaşı Grubu adına satın alarak vakfa hibe etmeyi gündemine aldı.

İstanbul Kültür Sanat Vakfı (İKSV), kâr amacı gütmeyen bir sivil toplum kuruluşu olarak Nejat Eczacıbaşı, 17 işadamı ve sanatseverler tarafından 1973’te kuruldu. Amacı İstanbul’da uluslararası sanat festivalleri düzenlemekti. Bunu layıkıyla başardı ve düzenlediği birbirinden önemli etkinliklerle sanatseverlerin gözdesi oldu.


2004’TE RESTORE EDİLDİ

Vakfın kurucusu Nejat Eczacıbaşı vakfın bir mülkünün olmasını da istiyordu. Ancak bunu gerçekleştiren Şakir Eczacıbaşı oldu. Deniz Palas’ın İKSV’nin merkezi olma çalışmalarını 1993’te İKSV Yönetim Kurulu Başkanlığı’nı devralan Şakir Eczacıbaşı başlattı. 2004’te alınan bina, Doğan Tekeli tarafından restore edildi....