07 / 05 / 2024

Deniz seviyesi ne durumda

Deniz seviyesi ne durumda

Uluslararası bir ekipten oluşan bilim insanları, bilgisayar simülasyonu vasıtasıyla Antarktika’nın denizlerin yükselmesinden ne oranda sorumlu olabileceği ile ilgili olarak ilk kez kapsamlı bir tahminde bulundu.

Milletvekili Deniz Demir: Memur, işçi, emekli bu ülkede artık ev sahibi olamıyor!

CHP Ankara milletvekili Deniz Demir, konut sektörüne ilişkin dikkat çeken açıklamalarda bulundu. Ülkede konut krizi olduğuna dikkati çeken Demir, "Memur, işçi, emekli bu ülkede artık ev sahibi olamıyor" dedi.

Serenay Sarıkaya, Bebek'teki deniz manzaralı evinden çıktı: Burcu Esmersoy, evi 130 bin TL'ye hemen tuttu!

Serenay Sarıkaya, 2 sene önce tuttuğu Bebek'teki evinden çıktı. Deniz manzaralı daireyi Burcu Esmersoy'un tuttuğu gündeme geldi. Peki Burcu Esmersoy, Bebek'teki daire için ne kadar kira ödeyecek? İşte ayrıntılar...

İzmir'deki deniz taşkını mağduru esnafların ödemeleri bu ay yapılacak!

İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkanı Tunç Soyer, deniz taşkını mağduru esnaflara yapılacak ödeme ile ilgili konuştu. Peki ödemeler ne zaman yapılacak? 

Euro ne kadar oldu? 23 Ağustos Çarşamba euro/TL kaç lira? Döviz kurlarında son dakika!

23 Ağustos Çarşamba döviz kurlarında son dakika gelişmesi yatırımcılar tarafından araştırılıyor. Dolar/TL 27.21 TL seviyesi ile yükselişe geçerken euro/TL kurunun bugün ne kadar olduğu merak konusu. Euro ne kadar oldu? 23 Ağustos Çarşamba euro kaç lira? Döviz kurlarında son dakika.

Deniz GYO yılın ilk 6 ayında ne kadar hasılat elde etti?

Deniz GYO 30 Haziran 2023 tarihi itibarıyla hazırlanan faaliyet raporu, finansal rapor ve sorumluluk beyanını yayımladı. Peki, Deniz GYO yılın ilk 6 ayında ne kadar hasılat elde etti?

15 Temmuz Cumartesi euro/TL kuru ne kadar? Bugün euro kaç lira? Euro alış satış fiyatı...

Euro/TL kuru dün 29,130 TL seviyesi ile tarihi rekorunu kırdı. Euro/TL kurunda son dakika gelişmeler merak konusu olmaya devam ediyor. Peki 15 Temmuz Cumartesi euro/TL kuru ne kadar? Bugün euro kaç lira? Euro alış satış fiyatı...

ŞOK'tan yaz kataloğu: Deniz şortu 99,95 TL'ye, güneş spreyi 330,90 TL'ye yüzücü gözlüğü 39,95 TL'ye düştü

ŞOK market 31 Mayıs Çarşamba tarihli ikinci bir indirimli aktüel ürünler kataloğu yayımladı. Bu katalogta deniz şortundan güneş kremine, plaj havlusundan yüzücü gözlüğüne kadar yaz ürünleri yer aldı. İşte ŞOK 31 Mayıs Çarşamba indirimli aktüel ürünler kataloğu...

Sinan Kafadar kimdir? Ne iş yapar?

Deniz GYO Yönetim Kurulu Bağımsız Üyesi Sinan Kafadar kimdir? Ne iş yapar?

Mayıs ayı enflasyon oranı ne zaman açıklanacak? 

Mayıs ayı enflasyon seviyeleri yakın mercek altında. Emekli, memur ve dolaylı olarak tüm herkesin yeni aylığını tespit edecek altı aylık enflasyon verileri için geri sayım başladı. Peki mayıs ayı enflasyon seviyesi ne zaman açıklanacak? 

Mayıs ayı enflasyonu ne zaman açıklanacak? Enflasyon beklentisi hangi seviyede gerçekleşti

Mayıs ayı enflasyon seviyesi araştırılıyor. TÜİK her ay, bir evvelki aya ait enflasyonu paylaşıyor. Peki Mayıs ayı enflasyon seviyesi ne zaman paylaşılacak? TÜİK Mayıs ayı enflasyon seviyesi saat kaçta belli olacak? Enflasyon beklentisi ne oldu? İşte cevabı.

Gürgan Villaları satışta! Bodrum'a deniz manzaralı müstakil villalar geliyor: Yeni proje! 

Gürgan Villaları'nda satışlar başladı. Andema Yapı imzasıyla hayata geçirilen projede, deniz manzaralı müstakil villalar yer alıyor. Peki Gürgan Villaları'nda fiyatlar ne kadar? İşte ayrıntılar...

Regal CMI 91002 Çamaşır Makinesi ne kadar, özellikleri ne? 20 Nisan 2023 fiyat listesi...

Regal CMI 91002 9 Kilo 1000 Devir Çamaşır Makinesi, sessiz ve titreşimsiz çalışarak, çamaşırların kirlilik seviyesi, kumaşın cinsi ne olursa olsun hepsine çözüm sunuyor. Peki, Regal CMI 91002 Çamaşır Makinesi, en uygun nerede? İşte detaylar... 

Buğdayda bir haftanın dip seviyesi! Buğday, arpa, mısır fiyatları bugün ne kadar? Borsa borsa açıklandı!

Buğdayın Chicago borsasında işlem gören vadeli kontratlarında bir haftanın dip seviyesine düşüldü. Peki buğday, arpa, mısır fiyatları bugün ne kadar? Hangi borsada buğday, arpa, mısır kaç lira oldu? 

Deniz seviyesi ne durumda Haberi

Deniz seviyesi ne durumda

Almanya’daki Potsdam İklim Etkileri Araştırma Enstitüsü’nün önderliğinde yürütülen ve Earth System Dynamics’te yayımlanan çalışmada gelişmiş pek çok iklim ve buz modeli birlikte kullanıldı. Sonuçlar, Antarktika’nın geçtiğimiz 20 yılda deniz seviyesinde neden olduğu yükselmeye benzer sonuç verdi. Antarktika’nın önceden düşünüldüğünden daha önce deniz seviyesinde yükselmeye yol açacak en büyük etken olacağını gösterdi. Araştırmacılardan Anders Levermann, “Sera gazları önceki dönemlerde olduğu gibi artmaya devam ederse yüzyıl sonuna kadar Antarktika'nın okyanus yükselmesine etkisi, şu ana kadar gerçekleşene ek olarak, 1-37 santimetre arasında olabilir” diyor.


Şehirler planlanırken bu ihtimal göz önüne alınmalı


Levermann, sahillerde bulunan büyükşehirler planlanırken deniz seviyelerinde gerçekleşebilecek bu yükselmenin potansiyel etkilerinin de göz önünde bulundurulması gerektiğini söylüyor. Bilim insanlarının araştırmalarına göre şuan için Antarktika’daki buzul tabakalarının deniz seviyesinin yükselmesine etkisi yüzde 10’dan...