03 / 05 / 2024

deniz turizminden elde edilen gelir

deniz turizminden elde edilen gelir

Deniz Turizm Birliği’nin Başkanı Hakan Tellioğlu’na göre kamusal yapı ve işleyişi değişmediği sürece 2023 için belirlenen yat bağlama hedeflerine ulaşmak çok zor. Fakat yatırımcının önü açılırsa 6.4 milyar dolarlık deniz turizm geliri çok daha fazla olur.

Türkiye 2013'te turizm gelirlerinin yüzde 20'sini deniz turizminden elde etti!

Yusuf Öztürk, yaptığı açıklamada, 2013 yılı turizm gelirlerini değerlendirdi. Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın verilerine göre Türkiye turizm gelirlerinin bir önceki yıla göre yüzde 11,4 artarak, 32 milyar 310 milyon dolar olarak gerçekleştiğini söyledi

Deniz GYO yılın ilk 6 ayında ne kadar hasılat elde etti?

Deniz GYO 30 Haziran 2023 tarihi itibarıyla hazırlanan faaliyet raporu, finansal rapor ve sorumluluk beyanını yayımladı. Peki, Deniz GYO yılın ilk 6 ayında ne kadar hasılat elde etti?

Deniz GYO 2022 yılının ilk 6 ayında ne kadar hasılat elde etti?

Deniz Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı Anonim Şirketi'nin 30 Haziran 2022 tarihi itibarıyla hazırlanan ara dönem faaliyet raporunda yer alan finansal bilgilerin, sınırlı denetimden geçmiş ara dönem finansal tabloları açıklandı.

Deniz GYO 2021'de ne kadar hasılat elde etti?

Deniz GYO tarafından 31 Aralık 2021 dönemine ilişkin sorumluluk beyanı, faaliyet raporu ve finansal raporunu yayınlandı. Peki 2021'de Deniz GYO'nun hasılatı ne oldu? İşte detaylar...

Deniz GYO'nun kira gelirleri azaldı mı?

Deniz GYO gayrimenkullerinden 2021'de ne kadar kira geliri elde etti? Deniz GYO'nun kira gelirleri azaldı mı? İşte ayrıntılar...

Deniz GYO ilk 9 ayda 16.8 milyon TL kira geliri elde etti!

Deniz GYO tarafından yayınlanan faaliyet raporuna göre; şirketin 30 Eylül 2021 tarihi itibarıyla hasılatı 288 milyon 624 bin 927 TL, elde ettiği kira geliri 16 milyon 853 bin 17 TL oldu.

Deniz GYO'dan 250.2 milyon TL'lik brüt fon!

Deniz GYO, bedelli sermaye artırımı sonucunda elde edilen fonun kullanımına ilişkin Denetimden Sorumlu Komite raporunu yayınlandı. 

Deniz GYO çıkarılmış sermayesini 400 milyon TL'ye artırdı!

Deniz GYO'nun 150 milyon TL olan çıkarılmış sermayesinin, yüzde 166,666666 oranında 400 milyon TL'ye artırımından elde edilmesi planlanan fonun kullanımına ilişkin raporu yayınlandı. 

Deniz GYO'nun aylık kira geliri 109 bin 971 TL!

Deniz GYO'nun portföyünde yer alan taşınmazlara ilişkin olarak 2020 faaliyet yılında düzenlenen kira sözleşmelerinden elde edilen aylık kira geliri toplamı 109 bin 971 TL olarak açıklandı. 

Deniz GYO sermayesini 150 milyon TL'ye artırdı!

Deniz GYO'nun 50 milyon TL olan çıkarılmış sermayesinin, yüzde 200 oranında karşılanmak suretiyle 150 milyon TL'ye artırımından elde edilmesi planlanan fonun kullanımına ilişkin "Sermaye Artırımından Elde Edilecek Fonun Kullanım Yerlerine İlişkin Raporu" yayınlandı. 

Deniz GYO'dan 275.7 bin TL'lik kira sözleşmesi karı!

Deniz GYO'nun portföyünde yer alan taşınmazlara ilişkin olarak 2019 faaliyet yılında düzenlenen kira sözleşmelerinden elde edilen kira geliri toplamı 275.745 TL oldu.

Deniz GYO, Göksu AVM'den gayrimenkul aldı!

Deniz Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı, Ankara Etimesgut'ta yer alan Göksu AVM'de bulunan 123 nolu bağımsız bölüm yatırım ve kira geliri elde etmek amacıyla satın aldı...

Ayder Yaylası'nda kentsel dönüşüm başlıyor!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Rize’de deniz doldurularak elde edilen riskli binalarla ilgili açıklamalarda bulundu. Kurum, Ayder Yaylası’nda kentsel dönüşüm projesinin başlayacağının müjdesini verdi.

Deniz GYO, Metrokent Çarşı'da icradan dükkan satın aldı!

Deniz Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı Metrokent Çarşı'da bulunan 32 nolu bağımsız bölümü, yatırım ve kira geliri elde etmek amacıyla icradan satın aldı...

deniz turizminden elde edilen gelir Haberi

deniz turizminden elde edilen gelir



Toplam turizm gelirlerinin yaklaşık yüzde 20’sini oluşturan deniz turizminin çatı kuruluşu Deniz Turizm Birliği’nin Başkanı Hakan Tellioğlu’na göre kamusal yapı ve işleyişi değişmediği sürece 2023 için belirlenen yat bağlama hedeflerine ulaşmak çok zor. Fakat yatırımcının önü açılırsa 6.4 milyar dolarlık deniz turizm geliri çok daha fazla olur. 


Deniz turizmi faaliyetlerinin 11 bakanlık, çeşitli kamu kurumları ve ilgili belediyelere bağlı olduğunu hatırlatan Tellioğlu, sektörün gelişiminin önündeki en büyük engelin de bu kamusal işleyişten kaynaklandığını belirtti. Türkiye’nin 2013 yılı turizm gelirlerinin 32 milyar 310 milyon dolar olduğunu hatırlatan Tellioğlu, bunun yüzde 20’si olan 6.4 milyar doların deniz turizminden kazanıldığını söyledi. Deniz turizminin ülke turizmi içinde mevcut bürokrasiye rağmen önemli bir yere sahip olduğunu ifade eden Tellioğlu, “Bakanlıklar arasında koordinayonun sağlanması ve deniz...