29 / 04 / 2024

Deniz yolu sefer

Deniz yolu sefer

Deniz yoluyla yapılacak seferlere düzenlemeler geliyor. Deniz yoluyla yapılacak düzenli seferlerde, sorumluluk ve yasaklara uymayan gemiler için gemi işletmecisine uyarmadan, hat izin iptaline kadar artan cezalar uygulanacak.

Büyük İstanbul depreminde can simidi deniz yolu olacak! İstanbullular bu bölgelere aman dikkat!

Beklenen büyük İstanbul depreminde yaşanacak en büyük sorunlardan birinin de ulaşım ve halkın tahliyesi olacağından yola çıkan İTÜ öğrencisi Yıldız, çözümü denizde buldu. “Deniz Yollu Afet Yönetimi” projesi, depremin ardından yaşanacak kötü senaryolara çeşitli çözümler getiriyor. İşte ayrıntılar...

Marmaris’te 30 yıllık otel inşaatının bitirilmesi bekleniyor!

Marmaris’in tek deniz yolu girişi üzerinde bulunan Kızılkum Koyu'ndaki 30 yıllık otel inşaatının bir an önce tamamlanması isteniyor.

İpek Yolu Rusya üzerinden Avrupa’ya ulaştı!

30 Ekim'de resmi açılışı yapılan Bakü-Tiflis-Kars Demiryolu projesi 10 yılda tamamlandı. Yeni İpek Yolu sayesinde Türkiye ile Çin arasında kara ulaşımı 30 günden 10 güne, deniz yolu ulaşımı ise iki aydan iki haftaya inecek.

Dünyanın en yüksek çevre yolu Çin'de yapıldı!

Çin, dünyanın en yüksek rakımlı çevre yolunun yapımını tamamladı. Deniz seviyesinden 3 bin 600 metre yükseklikte yapılan çevre yolu, haziranda açılacak.

Ordu Çevre Yolu, OR-Gİ Havalimanı'nın 4 katı maliyette!

Altınordu Belediye Başkanı Engin Tekintaş, Ordu Çevre Yolu Projesi'nin, Türkiye'nin deniz üzerine dolgu yöntemiyle inşa edilen ilk havalimanı olma özelliğini taşıyan Ordu-Giresun Havalimanı'na harcanan bütçenin 4 katı maliyetle inşa edilmekte olduğunu bildirdi.

Enver Yılmaz'dan deniz dolgu çalışmaları açıklaması!

Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, Altınordu sahil şeridinde yürüyüş ve bisiklet yolu yapımı için başlatılan deniz dolgu çalışmalarına ilişkin açıklamalarda bulundu.

Yalova'ya yatırımcı akını!

Yalova, Mart 2016’da hizmete açılacak Körfez Geçiş Köprüsü’nün yanı sıra deniz yolu ulaşımına yeni noktaların eklenmesi gibi yeni yatırımlarla İstanbul ve İzmir’in en yakın hinterlandı olması bekleniyor.

Yalova yatırımcıların gözdesi oldu!

Yalova, Mart 2016’da hizmete açılacak Körfez Geçiş Köprüsü’nün yanı sıra deniz yolu ulaşımına yeni noktaların eklenmesi gibi yeni yatırımlarla İstanbul ve İzmir’in en yakın hinterlandı olması bekleniyor.

Körfez Geçiş Köprüsü, Yalova'ya yatırımcı çekiyor!

Körfez Geçiş Köprüsü’nün yanı sıra deniz yolu ulaşımına yeni noktaların eklenmesi gibi yeni yatırımlarla İstanbul ve İzmir’in en yakın hinterlandı olması bekleniyor. Son dönemde ise yerli ve yabancı yatırımcıların gözdesi konumunda…

Yeni Süveyş Kanalı bugün açılıyor!

Mısır'da yapımına yaklaşık bir yıl önce başlanan, Avrupa ile Asya arasında en hızlı deniz yolu taşımacılığı güzergahı olacağı belirtilen Yeni Süveyş Kanalı bugün açılıyor.

Tuzla sahil yolu ve meydan düzenleme ihalesi 22 Haziran'da!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Yapı İşleri Müdürlüğü tarafından Tuzla sahil yolu, meydan düzenleme ve deniz yapıları inşaatı yapım işi ihalesi 22 Haziran 2015 tarihinde ihale edilecek...

İDO'dan sefer iptalleri!

İstanbul Deniz Otobüsleri (İDO), hava muhalefeti nedeniyle yarın yapılması planlanan iki seferini iptal etti. İDO'nun internet sitesinde sefer iptalleri açıklandı.

İDO 8 Mart sefer iptalleri!

İstanbul Deniz Otobüsleri AŞ'nin (İDO) bazı seferleri olumsuz hava koşulları nedeniyle iptal edildi. İDO'dan yapılan açıklamaya göre, bölge genelinde etkili olan fırtına nedeniyle bir çok sefer iptal edildi..

Deniz yolu sefer Haberi

Deniz yolu sefer

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı'nın Deniz Yolu ile Yapılacak Düzenli Seferlere Dair Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmeliği Resmi Gazete'de yayımlanarak, yürürlüğe girdi.


Türkiye Cumhuriyeti liman-iskeleleri arasında yapılan düzenli seferlere ilişkin usul ve esasları belirleyen ve yolcu motorları, yolcu, Ro-Ro-yük, Ro-Ro-yolcu, feribot gemileriyle yapılan düzenli seferleri kapsayan yönetmeliğe göre, düzenli sefer yapmak isteyen işletmeciler, idarece belirlenecek belgelerle idareye başvuruda bulunacak.


İşletmeci; mevsimsel yoğunluk, işletim maliyeti gibi nedenlerle gemisini veya gemilerini hat izni süresi içerisinde farklı hatlarda çalıştırmak üzere hat izni başvurusu yapabilecek ve hat izni alınan geminin çalışamaması durumunda eşdeğer gemi çalıştırmak amacıyla ilgili liman başkanlıklarına başvuruda bulunabilecek. İlgili liman başkanlıkları tarafından yerine çalıştırılacak geminin izinli olunan hatta çalışmasının uygun bulunması halinde, idareye bilgi vermek kaydıyla 2 aya kadar müsaade edilebilecek. İşletmeci...