30 / 04 / 2024

Denizcilik İşletmeleri

Denizcilik İşletmeleri

2002 yılında Denizcilik İşletmeleri, Karaköy Rıhtımı'nda yap-işlet-devret modeliyle inşa ettireceği Galataport Projesi'yle İstanbul'un silüetini değiştirecekmiş. Birçok tesisi içinde barındıran proje aynı zamanda ''turizm bölgesi'' oluşturacakmış.

İstanbul'da her gün 365 bin kişi denizin üstünde!

İstanbul’da köprü trafiğinden kaçanlar, denizyoluna yöneldi. İki yaka arasında denizyolunu kullananlar için ek seferler devreye girerken, İstanbul’da bir günde vapur, motor ve deniz taksiyi kullanan yolcu sayısı 365 bine yükseldi

Mimarlar Odası'ndan Kalamış Yat Limanı’nın devrine dava!

Türkiye Denizcilik İşletmeleri’ne ait Fenerbahçe-Kalamış Yat Limanı’nın imar planlarında değişiklik yapılarak işletme hakkının 40 sene daha özelleştirilmesine karşı Mimarlar Odası İstanbul Büyükkent Şubesi tarafından dava açıldı.

Fenerbahçe-Kalamış Yat Limanı 40 yıllığına özelleştirilecek!

Türkiye Denizcilik İşletmeleri AŞ'ye ait "Fenerbahçe-Kalamış Yat Limanı" 40 yıl süreyle "işletme hakkının verilmesi" yöntemiyle özelleştiriliyor.

Güllük Liman Sahası özelleştirme ihalesi sonucu onaylandı!

Bugünkü Resmi Gazete'de yayımlanan karara göre, Türkiye Denizcilik İşletmeleri AŞ'ye (TDİ) ait Güllük Liman Sahası özelleştirme ihalesi sonucu onaylandı.

Fenerbahçe-Kalamış Yat Limanı'nda tarih uzatıldı!

Türkiye Denizcilik İşletmeleri AŞ'ye ait Fenerbahçe-Kalamış Yat Limanı özelleştirmesinde son teklif verme tarihi uzatıldı..

Fenerbahçe-Kalamış Yat Limanı özelleştiriliyor!

Denizcilik İşletmeleri AŞ'ye ait Fenerbahçe-Kalamış Yat Limanı özelleştiriliyor. Özelleştirme için teklifler 15 Şubat 2018 tarihine kadar verilebilecek..

TDİ'ye ait taşınmaz hissesinin satışına onay!

Özelleştirme İdaresi Başkanlığı, Ankara'da bulunan mesken nitelikli taşınmazdaki Türkiye Denizcilik İşletmeleri AŞ'ye ait yüzde 25 hissenin 98 bin lira bedelle satışına onay verdi.

Güllük Liman Sahası özelleştiriliyor!

Türkiye Denizcilik İşletmeleri AŞ'ye ait Güllük Liman Sahası'nın Güllük Yat Limanı olarak özelleştirilmesi ihalesinde, en yüksek teklifi 11 milyon 300 bin lira ile İş-Kaya İnşaat Sanayi ve Ticaret AŞ verdi.

Kuruçeşme Huqqa yıkılıyor mu?

Türkiye Denizcilik İşletmeleri'nin işadamı Cihan Kamer'e aylık 92 bin liraya kiraladığı araziye inşa edilen Huqqa, İstanbul Kuruçeşme sahilinde yer alıyor.

Mersin Taşucu Limanı'ndaki gayrimenkuller özelleştiriliyor!

Türkiye Denizcilik İşletmeleri A.Ş.ye ait Mersin'deki Taşucu Limanı ve Liman geri sahasında bulunan gayrimenkuller özelleştiriliyor..

Türkiye Denizcilik İşletmeleri 2 ildeki 8 gayrimenkulü özelleştiriyor!

Türkiye Denizcilik İşletmeleri Anonim Şirketi, Ankara ve Yalova'daki 8 gayrimenkulü özelleştiriyor. İhaleleri 13-14 ve 16 Mart 2017 tarihlerinde gerçekleşecek.

Türkiye Denizcilik İşletmeleri'nden satılık daire ve yolcu salonu!

Türkiye Denizcilik İşletmeleri Anonim Şirketi, Kadıköy Göztepe Mahallesi'nde bulunan daireyi ve eski yolcu salonunu satışa çıkardı. Söz konusu taşınmazların son teklif verme tarihi 25 Aralık 2015 olarak belirlendi.

1998 yılında Denizcilik İşletmeleri'nden 100 milyon dolarlık yatırım!

1998 yılında Türkiye Denizcilik İşletmeleri, Karaköy'den Tophane ve Salıpazarı'na kadar uzanan 100 dönümlük arazi üzerine dev bir kompleks inşa edecekmiş. Proje 100 milyon dolara mal olacakmış.

2005 yılında Galataport Projesi'ne 3.5 milyar euro!

2005 yılında Galataport için Türkiye Denizcilik İşletmeleri'nin yaptığı ihalede, projeye talip üç konsorsiyumdan biri olan Royal Grubu, rakiplerinin üç katı fiyat vererek 3 milyar 538 milyon euro teklif etmiş.

Denizcilik İşletmeleri Haberi

Denizcilik İşletmeleri



Karaköy'e maga proje!


Denizcilik İşletmeleri, Salı Pazarı'ndaki köhne antrepoların yerine bünyesinde çağdaş alışveriş, eğlence ve kültür merkezi ile turistik tesislerin yer alacağı dev bir kompleks inşa etmeye hazırlanıyor. 


    İSTANBUL'un silüetini değiştirecek projeler arasına bir yenisi ekleniyor... Türkiye Denizcilik İşletmeleri'nce Karaköy Rıhtımı'nda yap-işlet-devret modeliyle inşa ettirilecek olan mega tesis, kültür merkezinden alışveriş noktalarına, cafelere kadar çok sayıda üniteyi kapsıyor. Tesisin yapımı için Salı Pazarı'ndaki antrepoların yıkılacağını hatırlatan Türkiye Denizcilik İşletmeleri Genel Müdürü Erkan Arıkan, projeyi hayata geçirmek isteyen gruplarla görüşmelerinin sürdüğünü belirterek, ''İnşasının bu yıl içinde start alacağını tahmin ediyoruz. Aksama olmaması için elimizden gelen tüm çabayı gösteriyoruz'' diye...