19 / 07 / 2024

denizden çıkan atıklarla balık anıtı yapma projesi

denizden çıkan atıklarla balık anıtı yapma projesi

Çukurova Üniversitesi (ÇÜ) öğrencileri, Yumurtalık Sosyal Kalkınma Kültür Turizm Doğa Varlıklarını Koruma Derneği'nin (YUM-DER) etkinliğinde, denizden çıkarılan atıkları birleştirerek yaptıkları "balık anıt" ile deniz kirliliğine dikkati çekti...

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Türkiye'nin tamamını kuşatan yeni bir şehircilik atılımını başlattık!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Sincan Lale Meydanı'nda "İlk Evim, İlk İşyerim Projesi İlk Temel Atma Töreni"nde yaptığı açıklamada, bgün itibarıyla Türkiye'de artık illerimizin, ilçelerimizin tamamını kuşatan yeni bir şehircilik atılımını başlattıklarını kaydetti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: İlk 5 bin konutun temelinin atılacağı tarihi açıkladı!

Cumhurbaşkanı Erdoğan, TOKİ’nin başlattığı "(İlk Evim İlk İşyerim) Projenin 5 bin konutluk ilk etabının temelini 25 Ekim'de atıyoruz" diyerek müjdeyi verdi. Sosyal Konut projesine başvuru sayısı şimdiden 5 milyona dayandı.

Antalya'nın konuttaki yeni cazibe merkezi Altıntaş bölgesi oldu!

Antalya Müteahhitler Derneği Başkanı Atılgan Sert, konut sektörünü ve Antalya'daki konut talebini değerlendirdi. Sert, Antalya'nın inşaat sektöründeki yeni cazibe merkezinin Aksu ilçesine bağlı Altıntaş bölgesi olduğuna da dikkati çekti.

İnşaat sektörünün gelişimi için kentsel dönüşüm şart!

Kentsel dönüşümün önemine ilişkin açıklamalarda bulunan ANTMUTDER Başkanı Atılgan Sert, eski binaları yıkıp yenisinin inşa edilmesinin kentsel dönüşüm olmadığını dile getirdi. 

TOKİ Kırşehir Mucur'a 253 konut inşa edecek!

Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Kırşehir'in Mucur ilçesine 253 adet konut inşa edecek. Mucur Belediye Başkanı Atılgan Yılmaz söz konusu konutlarla ilgili bilgi verdi. 

Tunus'ta arazi anlaşmazlığı nedeniyle 3 kentte sokağa çıkma yasağı getirildi!

Tunus'un Mednin ve Gibilli vilayetlerine bağlı bazı şehirlerde yaşanan arazi anlaşmazlığından çıkan çatışmalar sebebiyle sokağa çıkma yasağı getirildi. 

Hazine arazisindeki evin yıkımını engellemek için çatıya çıkan aileyi polis ikna etti!

Kayseri Talas'ta hazine arazisi üzerine inşa ettikleri ev ve ahırın yıkılmasını önlemek için av tüfeğiyle çatıya çıkan aynı aileden 3 kişiyi polis ikna etti.

Antalyalı müteahhitler Ankara’dan mutlu döndü!

ANTMUTDER Başkanı Atılgan Sert geçtiğimiz hafta Ankara’ya gidip Çevre ve Şehircilik Bakanı ile görüşmeler yaptıklarını söyledi. Görüşmeden olumlu sonuçlar alarak döndüklerini söyleyen Sert ayrıntıları anlattı...

Hendek olaylarında evleri yıkılan Yüksekovalılara konutları teslim edildi!

2016'da PKK'lı teröristlerle çıkan çatışmalarda Hakkari Yüksekova'da birçok ev ve iş yeri ağır hasarlandı. TOKİ tarafından 5 bölgede toplam 3 bin 64 adet konut inşa edilmeye başlandı.Tamamlanan bin 256 konutun 468'inin anahtarı bugün sahiplerine verildi...

İnşaat sektöründe sözleşmelere 'ek süre' talebi!

Antalya İnşaat Müteahhitleri Derneği Başkanı Atılgan Sert ve Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı Derneği (GYODER) üyesi Selman Özgün, inşaat sektöründe, koronavirüs nedeniyle iş gücü tarafından üretime ara verilmesi ve bazı malzemelerin tedarikinde sıkıntı yaşanması üzerine değerlendirmelerde bulundu…

Yabancı konut yatırımcıların Antalya’ya ilgisi arttı!

ANTMUTDER Başkanı Atılgan Sert, yabancılara konut satışında ilk sıralarda yer alan Antalya’nın virüsten etkilendiğini söyledi. Sert, satışlarda azalma olduğunu ve olmaya devam edeceğini sözlerine ekledi.

Atılgan Sert: Antalya için kentsel dönüşüm şart!

Antalya İnşaat Müteahitleri Derneği Başkanı Atılgan Sert, depremin bir Türkiye gerçeği olduğunu söyledi. Sert, “6 milyon bina sıkıntılı. Bunun çözüm yollarından biri kentsel dönüşüm. Biz kentsel dönüşümü cazip hale getirmemiz gerektiğini savunuyoruz” diye konuştu.

Araplar lüks villa, Ruslar sade konut tercih ediyor!

Antalya İnşaat Müteahhitleri Derneği Başkanı Atılgan Sert, Arap ülkesi vatandaşlarının daha çok lüks yapıları, Rusların ise daha mütevazi konutları tercih ettiğini belirtti...

denizden çıkan atıklarla balık anıtı yapma projesi Haberi

denizden çıkan atıklarla balık anıtı yapma projesi


Çukurova Üniversitesi (ÇÜ) öğrencileri, Yumurtalık Sosyal Kalkınma Kültür Turizm Doğa Varlıklarını Koruma Derneği'nin (YUM-DER) etkinliğinde, denizden çıkarılan atıkları birleştirerek yaptıkları "balık anıt" ile deniz kirliliğine dikkati çekti.


YUM-DER'in, Bakü-Tiflis-Ceyhan (BTC) Ham Petrol Boru Hattı Proje Direktörlüğü ve EDUSER Danışmanlık şirketi ile yürüttüğü ''Yumurtalık Sualtı Temizlik ve Bilinçlendirme Hareketi'' projesi kapsamında, Yumurtalık Limanı ve halk plajında, denizde temizlik çalışması yapıldı.


ÇÜ Yumurtalık Meslek Yüksekokulu Sualtı Teknolojisi Bölümü öğrencileri, Yumurtalık İlçe Emniyet Amirliği ve Adana İl Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı Sualtı Grup Amirliği'nde görevli dalgıçlar, sualtındaki kirleticileri kıyıya çıkardı.


ÇÜ Güzel Sanatlar Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Suat Karaaslan öncülüğünde, resim ve heykel bölümü son sınıf öğrencileri, atıkları kullanarak "balık anıt" yaptı. Öğrenciler, limanın duvarına, deniz altındaki yaşamı anlatan resim çizdi.


Proje kapsamında, dalış eğitiminde başarılı...