08 / 05 / 2024

Denizli Buldan turizm yatırımları

Denizli Buldan turizm yatırımları

CHP Denizli Milletvekili Melike Basmacı, Denizli'nin Buldan ilçesine yönelik turizm yatırımlarına ilişkin soru önergesi hazırladı. Basmacı sorularını Kültür Ve Turizm Bakanı Eskişehir Nabi Avcı'nın yanıtlamasını talep etti..

İzmir için yeni hızlı tren hamlesi! İzmir-Denizli YHT çalışmasında son dakika gelişmesi!

Denizli Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Uğur Erdoğan, İzmir'in turizm potansiyelinin artması için İzmir Denizli arasında hızlı tren çalışmasının bir an önce hayata geçirilmesi gerektiğine vurgu yaparak önemli açıklamalarda bulundu.

O ildeki konut imarlı arsa 70 bin TL'ye satılıyor! Yüzde 20 indirim fırsatı! 

Denizli Buldan Milli Emlak, Denizli ili, Buldan ilçesi, Gölbaşı Mahallesinde yer alan konut imarlı arsayı yüzde 20 indirim fırsatıyla satıyor. İşte ayrıntılar...

Pamukkale'de turizm imarlı arsa satılacak!

Denizli İli Pamukkale Belediye Başkanlığı, Denizli Pamukkale'de yer alan turizm tesis alanı imarlı arsa için satış ihalesi düzenliyor. Söz konusu ihale 6 Eylül 2023 tarihinde yapılacak.

TOKİ Denizli Buldan 2022 projesi 10 soruda tüm detaylarıyla!

10 soruda TOKİ Denizli Buldan sosyal konut projesi tüm detaylarıyla açıklandı. Peki, TOKİ Denizli Buldan’da kaç sosyal konut inşa edilecek? TOKİ Denizli Buldan’da inşa edilecek konutların fiyatları ne kadar? İşte tüm detayları 10 soruda TOKİ Denizli Buldan’da sosyal konut projesi...

Denizli Buldan'daki bazı bölgeler kesin korunacak hassas alan ilan edildi!

Denizli İli, Buldan ilçesi sınırları içerisinde yer alan bazı bölgelerin kesin korunacak hassas alan olarak ilan edilmesi hakkında karar bugünkü 31169 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Aydın-Denizli Otoyolu’nun ihalesi yılan hikayesine döndü!​​​​​​​

İzmir-Antalya arasındaki 580 kilometrelik devlet yolunu 440 kilometreye indirerek, iki turizm kentini birbirine bağlayacak otoyolun ikinci etabı olan Aydın-Denizli Otoyolu’nun ihalesinin sürekli ötelenmesi tepkilere neden oldu.

Aydın Denizli Otoyolu ihalesi 3 Temmuz'a ertelendi!

Türkiye’nin iki turizm merkezi İzmir ve Antalya’yı birbirine bağlayacak olan otoyol projesinin 154 kilometrelik Aydın-Denizli Otoyolu etabının ihalesi 3 Temmuz 2020 tarihine ertelendi. 

Aydın-Denizli Otoyolu'nun ihalesi 11 Haziran'da!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Türkiye'nin iki turizm merkezi İzmir ve Antalya'nın arasındaki mesafeyi kısaltacak 163 kilometrelik Aydın-Denizli Otoyolu ayağının ihalesinin 11 Haziran tarihinde gerçekleşeceğini söyledi.

Aydın Denizli Otoyolu ihalesi 11 Haziran'a ertelendi!

Türkiye’nin iki turizm merkezi İzmir ve Antalya’yı birbirine bağlayacak otoyol projesinin 154 kilometrelik Aydın-Denizli Otoyolu etabının ihalesi 11 Haziran tarihinde yapılacak.

Aydın-Denizli Otoyolu projesi 8'nci kez ihaleye çıkıyor!

Türkiye’nin iki turizm merkezi İzmir ve Antalya’yı birbirine bağlayacak otoyol projesinin 154 kilometrelik Aydın-Denizli Otoyolu etabı için 8. kez ihale yapılacak. İhale tarihi 12 Mayıs olarak açıklandı...

Denizli Babadağ'da 100 ev restore edildi!

Denizli’nin Babadağ ilçesinde, turizm potansiyeli oluşturmak için 100 evin dış cepheleri orijinaline uygun restore edilip, çeşitli renklere boyandı. Rengarenk evler, adeta doğal stüdyo haline döndü.

Denizli Travel Turizm ve Dış Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Denizli Travel Turizm ve Dış Ticaret Limited Şirketi bugün Güngören'de 50 bin TL sermaye bedeli ile Mothana Aldahr tarafından kuruldu.

Denizli Tarakçı Evi restore edildi!

Yatırımlarına son sürat devam eden Denizli Büyükşehir Belediyesi Koruma Uygulama Denetim Bürosu (KUDEB), yok olmaya yüz tutan Buldan ilçesindeki Tarakçı Evi’ni de restore ederek tarihi bir değeri daha ayağa kaldırdı.

Denizli Buldan turizm yatırımları Haberi

Denizli Buldan turizm yatırımları


CHP Denizli Milletvekili Melike Basmacı, Denizli'nin Buldan ilçesine yönelik turizm yatırımlarına ilişkin soru önergesi hazırladı. Basmacı sorularını Kültür Ve Turizm Bakanı Eskişehir Nabi Avcı'nın yanıtlamasını talep etti.


Basmacı önergesinde "Denizli İline bağlı Buldan İlçesi 2012 TÜİK verilerine göre merkez nüfusu 15.914,köy nüfusu 11.570 olmak üzere toplam nüfusu 27.484 kişidir. Dünyaca ünlü Buldan Bezi Buldan'ı tekstil alanında ön plana çıkarmaktadır.Tekstilin yanında Yayla Gölü,Kestane Deresi,Buldan Evleri ve Tripolis Antik kentinden dolayı turizm faaliyetleri de oldukça revaçtadır.


Dokumacılığın tarihi geçmişinden dolayı Buldan'da kent müzesinin açılmasında fayda görmekteyiz. Bu sebep ile ilçeye gelecek yerli ve yabancı turistler Buldan'ın dokumacılık geçmişini daha iyi öğreneceklerdir.


Tripolis Antik Kenti ilçe halkı için çok önemli bir tarihi bölgedir. Tripolis'de ilk kazı faaliyeti 1993 yılında başlanmış olmasına rağmen, sistematik olarak...