23 / 11 / 2024

Denizli Tabae Antik Kenti tapusu

Denizli Tabae Antik Kenti tapusu

Denizli'de yaklaşık 4 bin kişi, vergisini ödedikleri antik kentteki tapulu yerlerini ne satabiliyor ne de kullanabiliyor

Laodikya Antik Kenti'ndeki tiyatroda restorasyon çalışmaları başladı!

Denizli Büyükşehir Belediyesinin 2008'de Türkiye'de ilk kez Kültür ve Turizm Bakanlığı ile yaptığı protokolle işletmesini üstlenip, kazı çalışmalarına destek verdiği Laodikya Antik Kenti'ndeki 2200 yıllık Batı Tiyatrosu'nda restorasyon çalışmaları başladı.

Laodikya Antik Kenti'nde arazi sahibi vatandaşların sorunları mecliste!

CHP Denizli Milletvekili Melike Basmacı, Denizli'de bulunan Laodikya Antik Kenti sit alanında arazisi bulunan vatandaşların sorunlarına ilişkin soru önergesi hazırladı..

Denizli Laodikya Kilisesi restorasyonuna AB Kültürel Miras Ödülü!

Denizli Belediye Başkanı Osman Zolan, Laodikya Antik Kenti'nde devam eden restorasyon projesinin, AB Kültürel Miras Jüri Özel Ödülü'ne layık görüldüğünü bildirdi.

Denizli'de 12 yılda 3663 eser gün yüzüne çıkartıldı!

Denizli Büyükşehir Belediyesi'nin Türkiye'de ilk kez Kültür ve Turizm Bakanlığı ile yaptığı protokolle işletmesini üstlenip, kazı çalışmalarına destek verdiği Laodikya Antik Kenti, hızla gün yüzüne çıkmaya devam ediyor.

Tabae Antik Kenti'ndeki kazı çalışmaları başladı!

Denizli'nin Kale ilçesinde bulunan ve birçok uygarlığın izini taşıyan Tabae Antik Kenti'ndeki kazı çalışmaları başladı. Çalışmaların PAÜ ile Müze Müdürlüğü işbirliğiyle sürdürüldüğü belirtildi.

Denizli'de bin 900 yıllık tahıl ambarı bulundu!

Denizli'deki Tripolis Antik Kenti'nde, tahıl ambarı olduğu belirtilen bin 900 yıllık yapılar ortaya çıkarıldı. Kazılar, Pamukkale Üniversitesi Arkeoloji Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Bahadır Duman başkanlığı tarafından devam ediyor.

Denizli'de termal yatırımlar artıyor!

Dünyada, yılda 100 milyon kişinin faydalandığı termal sağlık hizmetlerinde Türkiye'nin payını arttırma yönünde çalışmalar sürerken, antik çağlardan bu yana şifalı sularıyla dikkati çeken Denizli de gözde merkezler arasında yer alıyor.

Denizli "termal sağlık" turizminde iddialı!

Antik çağlardan bu yana şifalı sularıyla dikkati çeken Denizli, termal sağlık turizminde gözde merkezler arasında yer alıyor. Kentin simgesi Pamukkale'nin, "termal sağlık merkezi" olması hedefleniyor.

Denizli'de tarihi yapıları koruma projesi hayata geçirilecek!

Denizli Büyükşehir Belediyesi'nin 2008 yılında işletmesini devraldığı 6 yıldır çalışmaların sürdüğü Laodikya Antik Kenti için hazırladığı, "Dünya Mirası Laodikya Uyanıyor Projesi" tarihi yapıları olumsuz hava şartlarından koruyacak.

Denizli termal sağlık turizminde iddialı!

Denizli termal sağlık turizminde iddialı. Termal kaynaklarıyla antik çağlardan bu yana şifa kaynağı olan Pamukkale'nin yatırımlar ve tanınırlığının arttırılmasıyla "termal sağlık merkezi" haline gelmesi hedefleniyor.

Denizli'deki Laodikya Kilisesi turizme kazandırılıyor!

Laodikya Kilisesi turizme kazandırılıyor. İncil'de de adı geçen 7 kiliseden biri olan Denizli'deki Laodikya Antik Kenti'nde yer Loadikya Kilisesi'nin yıl sonuna kadar turizme kazandırılacağı belirtildi...

Tripolis Antik Kenti'ndeki kazılarda 7 heykel gün yüzüne çıkarıldı!

Denizli ' nin Buldan ilçesi Yenicekent mahallesindeki Tripolis Antik Kenti ' ndeki kazılarda 1,80 metre yüksekliğindeki mermerden yapılmış 7 heykel gün yüzüne çıkarıldı...

Tabae antik kentindeki kazı çalışmaları devam ediyor!

Heyelan ve çeşitli doğa olayları nedeniyle toprak altında kalan Tabae antik kentindeki kazılarda, Osmanlı dönemi eserlerin alt katmanında Selçuklu, Bizans, Roma hatta kent devleti dönemlerine ait eserlere ulaşılabiliyor

Denizli Tabae Antik Kenti tapusu Haberi

Denizli Tabae Antik Kenti tapusu

Denizli'nin Kale ilçesinde yaklaşık 4 bin kişi, vergisini ödedikleri Tabae Antik Kenti'ndeki tapulu yerlerini ne satabiliyor ne de kullanabiliyor. 

Kale Belediye Başkanı İsmail Yarımca, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Tabae Antik Kenti'ni 1985 yılında sit alanı ilan edilmesinden sonra bugüne kadar istimlak olmadığı için antik kentin vatandaşın tapulu malı olarak kaldığını ifade etti. 

Yaklaşık 70 hektarlık alana konuşlanmış olan antik kentte bin 178 adet gayrimenkul kaydının olduğunu belirten Yarımca, ''Tapusu olanlar emlak vergisini dahi ödemeye devam ediyor. Tabae'nin tapusu yaklaşık olarak 4 bin kişidedir. Bu durumdan şikayetçi olanlar tapularını belediyeye hibe yöntemi ya da devir yöntemiyle vergi borcundan muaf olabileceklerdir'' diye konuştu. 

Yarımca, Kale ilçesinin güneybatısında kale görünümündeki Tabae'nin kuruluş tarihinin kesin olarak bilinmediğini belirterek şunları kaydetti: 

''Büyük İskender'in Makedonya İmparatorluğu'ndan sonra kurulduğu tahmin...