08 / 07 / 2024

denizlide arsa üretimi

denizlide arsa üretimi

Denizli'de konut sektöründe talebin arzdan fazla olmasından dolayı konut fiyatlarının aşırı yüksek olduğunu aktaran İMO Başkanı Doç. Dr. Şevket Murat Şenel, fiyatların düşmesi için belediyelerin mutlaka arsa üretmesi gerektiğini ifade etti.

Şeker fabrikalarının arsa ve arazileri ihale dışında!

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Ahmet Eşref Fakıbaba, "Şeker üretimi ile doğrudan ilişkisi bulunmayan arsa ve araziler ihale dışında tutulmuştur." dedi. 

Dar gelirlilerin ev alabilmesi için arsa üretimi şart!

Isparta Ticaret ve Sanayi Odası Başkan Yardımcısı, İnşaat Mühendisi Metin Çelik,"Dar gelirlilerin konut sahibi olması için arsa üretimi gerekir" dedi.

OSB'lerde arsa maliyetlerini azaltacak düzenlemeler geliyor!

1.8 milyon kişinin istihdam edildiği 297 OSB, yeni düzenlemelerle üretimi ve kalkınmayı hızlandıracak. Hükümetin Eylem Planı’nda OSB’lerde 21 Haziran’a kadar yapılmak üzere arsa maliyetlerini azaltacak yeni bir mekanizma kurulacak.

Denizli'de arsa üretimi artırılmalı!

Denizli'de konut sektöründe talebin arzdan fazla olmasından dolayı konut fiyatlarının aşırı yüksek olduğunu aktaran İMO Başkanı Doç. Dr. Şevket Murat Şenel, fiyatların düşmesi için belediyelerin mutlaka arsa üretmesi gerektiğini ifade etti.

Meram'da inşaatta patlama olabilir!

Birlik olarak şehri yeniden imar etmek istediklerini belirten KOMÜT Genel Sekreteri Şaban Topal, "Meram'da arsa üretimi noktasında kapsamlı bir çalışma var. Çalışmalar bittiğinde inşaat sektöründe bir patlama yaşanabilir" dedi.

İnşaat sektörünün en büyük problemi arsa üretimi!

Kentsel dönüşüm demek inşaat, inşaat demek müteahhit demek. Birde inşaat sektörünün tedarikçilerini, hizmet verenlerini dikkate aldığımızda katma değeri ve istidama yaptığı katkı ile devasa bir sektör karşımıza çıkıyor.

Kat karşılığı inşaatlarda arsa maliyeti!

Kat karşılığı inşaat sözleşmesi yolu ile inşaat üretimi hem arsa sahiplerine hemde müteahhitlere kolaylıklar sağlayan bir yöntem olarak karşımıza çıkıyor. Peki, kat karşılığı inşaatlarda arsa maliyeti nedir?

Belediye arsa satışı yönetmeliği!

Belediye arsa satışı esasları, 29 Eylül 2005 tarihinde 25951 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan Belediyelerin arsa, konut ve işyeri üretimi tahsisi, kiralaması ve satışına dair genel yönetmelik kapsamında açıklanıyor. İşte belediye arsa satışı yönetmeliği.

Belediyelerin arsa ve konut tahsis şartları!

Belediyelerin arsa ve konut tahsis şartları nelerdir? İşte 2005 Eylül'de Resmi Gazete'de yayımlanan Belediyelerin arsa, konut ve işyeri üretimi, tahsisi, kiralaması ve satışına dair genel yönetmelik esasları..

Tekirdağ Kapaklı'da belediyeden 1.2 milyon TL'ye satılık arsa!

Kapaklı Belediye Başkanlığı; Tekirdağ Kapaklı'da yer alan arsayı 1 milyon 239 bin 657 TL'den satışa çıkarıyor. Arsa konut ve işyeri üretimi için uygun alanda yer alıyor.

Necip Nasır: Yeni arsa üretilmezse inşaat sektörü büyümez!

Müteahhitler Federasyonu Başkanı Necip Nasır, seçimden sonra yeni arsa üretimi ve kentsel dönüşüme öncelik verilmesini istedi, "Dönüşümün hız kazanacağını düşünüyorum" Yeni arsa üretilmezse inşaat sektörü büyümez dedi...

Arsa Üretimi ve Değerlendirilmesi Hakkında Kanun!

4593 sayılı Arsa Üretimi ve Değerlendirilmesi Hakkında Kanun 10 Mayıs 1969 tarihinde 13195 sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı. Kanunda arsaların aşırı fiyat artışlarını önlemek üzere tanzim alış ve satışı ile ilgili esaslara yer veriliyor...

Belediyelerin arsa ve konut üretimi!

Belediyeler düzenli kentleşmeyi sağlamak, beldenin konut, sanayi ve ticaret alanı ihtiyacını karşılamak amacıyla arsa ve konut üretiminde bulunabiliyor. İşte Belediye Kanununda düzenlenen belediyelerin arsa ve konut üretimi...

denizlide arsa üretimi Haberi

denizlide arsa üretimi

Denizli'de konut sektöründe talebin arzdan fazla olmasından dolayı konut fiyatlarının aşırı yüksek olduğunu aktaran İMO Başkanı Doç. Dr. Şevket Murat Şenel, fiyatların düşmesi için belediyelerin mutlaka arsa üretmesi gerektiğini ifade etti. Şenel, yeni konut alanlan üretmesi gereken belediyelerin buna rağmen yüksek maliyet yüzünden arsa alanı açmaktan uzak durduğunu söyledi. 


İnşaat sektörünün hızla yükseldiği Denizli'de konut fiyatları aldı başını gidiyor. 5-6 yıl öncesinde metrekare fiyatının bin lira düzeyinde seyrettiği Denizlide inşaat sektörünün en yavaş işlediği mahallerde bile bin lirayı aşarken bazı bölgelerde 3-4 bin liraya dayandı. Özellikle son yıllarda Sinpaş gibi büyük inşaat şirketlerinin de Denizlide toplu yaşam alanları konseptinde proje hazırlaması ve hayata geçirmesi konut fiyatlarını şahlandırdı. Hatta Ağaoğlu'nun bu bölgeye yönelmesinin söylentisi bile konut fiyatlarının artmasına neden oldu. Fiyatların...