10 / 05 / 2024

depozito geri almak

depozito geri almak

Depozito bedeli, ev sahibi tarafından kiracısından alınıyor. Bu bedel, kira süresince yaşanacak herhangi bir probleme karşı güvence bedeli olarak alınıyor. Peki, depozito geri alınır mı? İşte yanıtı...

Kredi ile ev almak isteyenler dikkat! Kredi kullanmak yerine bunu yapabilirsiniz

Birçok kişi artan kredi faizleri nedeniyle ev sahibi olma hayalini ertelemek zorunda kalıyor. Kredi ile ev alanlar içinse yüksek geri ödemeler söz konusu. Gayrimenkul danışmanı Arif Güdül, kredi almak yerine yeni bir alternatif sundu.

Araba almak isteyenler dikkat! 200 bin lira taşıt kredisi aylık taksit tutar ve geri ödemesi ne kadar?

Araba almak isteyen vatandaşlar taşıt kredisi oranlarını, taksit tutarı ve geri ödeme seçeneklerini merak ediyor. 200 bin lira taşıt kredisi aylık taksit miktarı nasıl hesaplanır? 48 ay vadeli 200 bin Türk Lirası taksit miktarları ve toplam geri ödemesi ne kadar?

3 milyon TL'lik konut kredisinin geri ödemesi 20 milyon TL'yi aştı! Krediyle ev almak hayal oldu!

Konut kredisi çekecek olan binlerce kişi en ucuz faiz oranı ve geri ödeme rakamı veren bankaları araştırıyor. Peki 3 milyon liranın 10 yıl vadeli geri ödemesi ve aylık taksitleri kaç TL? İşte o rakamlar...

Altında geri vites! Düşüyor! Altın almak isteyenler harekete geçin! 22 Nisan Pazartesi altın fiyatları

Altın fiyatları yeni haftaya düşüşle başladı. Altının ons fiyatı 2359 dolara geriledi. Altın almak isteyenler için alım fırsatı doğdu. Bugün altın fiyatları ne kadar oldu? 22 Nisan Pazartesi altın fiyatları.

Konut kredisi faiz oranları güncellendi! 2 milyon TL'nin 10 yıllık geri ödemesi ne kadar?

Ev almak isteyenler güncel konut kredisi faiz oranlarını araştırıyor. Kredi ile ev almayı düşünenler en çok '  2 milyon TL'nin 10 yıllık geri ödemesi ne kadar?' sorusunu merak ediyor. İşte  2 milyon TL'nin 10 yıllık geri ödemesi ve güncel konut kredisi faiz oranları...

3 milyon TL'lik konut kredisinin 10 yıl vadeli geri ödemesi 21 milyon TL'yi buluyor! Ev almak hayal oldu!

Konut almak isteyenlerin hayali başka bahara kalmış durumda. 3 milyon TL'lik konut kredisinin 10 yıl vadeli geri ödemesi 21 milyon TL'yi buluyor. İşte sektör temsilcilerinin değerlendirmeleri...

Kredi ile konut ve araba almak hayal oldu! 400 bin TL kredinin geri ödemesi 1 milyon lirayı aşıyor!

Banka kredilerinde yükseliş devam ediyor. Kredi ile ev ve araba sahibi olmak isteyenler ise yüksek faizler altında resmen eziliyor. 400 bin liralık kredinin geri ödemesi şu anda 1 milyon lirayı aşıyor.

Kiracıya depozito iadesi nasıl yapılır?

Kiracıların ev kiralarken yaptığı depozito ödemesini geri alırken ev sahibinin ise faiz ödemesi yapması neticesinde yasal boyutu merak konusu. İşte merak edilen soru kiracı ev sahibinden depozito faizi alabilir mi?

Plajlarda yeni vurgun! Paranızı geri almak mümkün ama....

Denize girmek isteyen vatandaşlar sahil boyunca açılan özel plajlarla karşı karşıya geliyor. Bu plajlarda denize girmek isteyen vatandaşlardan “harcama limiti” adı altında bir ücret talep ediliyor. Uzmanlar ise ödenen paranın geri alınabileceğini belirtiyor. 

TOKİ para iadesi nasıl geri alınır? Hangi bankalardan paramı iade alabilirim?

Sosyal konut projeleRinde kendisine Konut çıkmayan ama yatırdığı 500 TL başvuru parasını geri almak isteyen vatandaşlar TOKİ'de parası kalmış, yada almasını bilmeyen vatandaşlar bu haber tam olarak sizi ilgilendiriyor. Peki TOKİ para iadesi nasıl geri alınır? Hangi bankalardan paramı iade alabilirim

Kredi almak isteyenlere efsane haber! 12 ay geri ödemesiz kredi başvurusu başladı! Fırsat bu fırsat!

Üniversitelerin ön lisans ve lisans bölümlerinden mezun olanlara bir yıl geri ödemesiz kredi verileceği duyuruldu. Halkbank’ın ‘Genç Girişimci Kredisi’, sayesinde genç girişimciler uygun koşullarda kredi çekerek kendi işini kurabilecek.

Kredi almak isteyenlere müjde! 12 ay geri ödemesiz kredi başvurusu başladı! Fırsat bu fırsat!

Üniversitelerin ön lisans ve lisans bölümlerinden mezun gençlere 12 ay geri ödemesiz kredi verileceği açıklandı. Halkbank’ın ‘Genç Girişimci Kredisi’ adı verdiği kredi imkânıyla genç girişimciler uygun koşullarda kredi çekerek kendi işini kurabilecek.

Borsa İstanbul’da şirketler hisse alım yarışında! Hangi şirketler hisse geri alımı yapıyor? Hisse geri alımı nedir?

Borsa İstanbul'daki sert düşüş sonrası değer kaybeden ve hisse fiyatlarının gerçek değerini yansıtmadığını hesaplayan şirketler BİST'ten paylarını geri almak için harekete geçti.

depozito geri almak Haberi

depozito geri almak

Depozito geri alınır mı?

Depozito bedeli, ev sahibi tarafından kiracısından alınıyor. Bu bedel, kira süresince yaşanacak herhangi bir probleme karşı güvence bedeli olarak alınıyor. Peki, depozito geri alınır mı? Depozito bedelinin geri alınması nasıl mümkün olabilir?


Borçlar Kanunu kapsamında yer alan esaslara göre, konut ve çatılı işyeri kiralarında sözleşmeyle kiracıya güvence verme borcu getirilmişse, bu güvence üç aylık kira bedelini aşamıyor.


Güvence olarak para veya kıymetli evrak verilmesi kararlaştırılmışsa kiracı, kiraya verenin onayı olmaksızın çekilmemek üzere, parayı vadeli bir tasarruf hesabına yatırır, kıymetli evrakı ise bir bankaya depo eder. 


Banka, güvenceleri ancak iki tarafın rızasıyla veya icra takibinin kesinleşmesiyle ya da kesinleşmiş mahkeme kararına dayanarak geri verebilir.


Kiraya veren, kira sözleşmesinin sona ermesini izleyen üç ay içinde kiracıya karşı kira sözleşmesiyle ilgili bir dava...