15 / 05 / 2024

Depozito iadesi icra

Depozito iadesi icra

Mal sahipleri, kiracının ödediği depozitoyu herhangi bir problem yaşanmaması durumunda geri ödemek zorunda. Kiracılar geri ödemeyi yapmayan mal sahiplerine "depozito iadesi için icra takibi" açabiliyor...

Ev sahipleri kiracıya depozitoyu faizi ile mi öder? Depozito nasıl verilmeli ve saklanmalıdır?

Kiracılar ile ev sahipleri arasından yaşanan sıkıntılar gün geçtikte daha da artmaya ve gündemdeki yerini de korumaya devam ediyor. Ev sahibi ve kiracılar arasında depozito iadesi konusunda sık sık anlaşmazlıklar yaşanabiliyor. Peki ev sahipleri depozito iadesini ne şekilde yapmalıdır?

Kiracıya depozito iadesi nasıl yapılır?

Kiracıların ev kiralarken yaptığı depozito ödemesini geri alırken ev sahibinin ise faiz ödemesi yapması neticesinde yasal boyutu merak konusu. İşte merak edilen soru kiracı ev sahibinden depozito faizi alabilir mi?

1 yıllık kira sözleşmesi bitince kiracı nasıl çıkarılır? Kira depozito iadesi güncel kira ile mi?

Kiracılar, oturdukları evle ilgili bazı sorularına yanıt aramaktadır. Bu sorularda daha çok zam ve kontrat konusunda olmaktadır. İşte kiracıların araştırdığı yanıtlar!

Ev sahibi depozitoyu ne zaman geri ödemelidir?

Kira sözleşmesi depozito iadesi, kira sözleşmesi ile ilgili en önemli konulardan biri olup günlük hayatta oldukça fazla bir şekilde karşımıza çıkıyor. Peki, Ev sahibi depozitoyu ne zaman geri ödemelidir? İşte tüm detaylar...

Kira depozito iadesi güncel kira ile mi olur?

Gayrimenkul kiralamalarında kiracıdan alınan depozito sözleşme bitiminde belli şartlarda iade edilebiliyor. Peki, kira depozito iadesi güncel kira ile mi olur?

Kira depozito iadesi 2021!

Mülk sahibinin evi kiralamak isteyen kiracıdan aldığı ''güvence bedeli'' olarak belirlenen kira depozitosu kiracının evi tahliye etmesi durumunda iade ediliyor. Peki kira depozitosu nasıl iade ediliyor? İşte kira depozito iadesi 2021...

Kira depozito iadesi 2020!

Mal sahibinin evi kiralamak isteyen kiracıdan aldığı ''güvence bedeli'' olarak belirlenen kira depozitosu kiracının evden ayrılması durumunda iade ediliyor. Peki kira depozitosu nasıl iade ediliyor? İşte kira depozito iadesi 2020!

5 soruda kiracı depozito iadesi!

Konut ve işyeri kiralamalarında kiracıların yaptığı masraflar arasında depozito da yer alıyor. Peki, kira depozitosu ne kadar? Kira depozitosu ev sahibine nasıl ödenir? İşte sorularınızın yanıtı..

Kiracıya depozito iadesi nasıl yapılır?

Gayrimenkul kiralamalarında kiracıdan belli miktarlarda depozito isteniyor. Bu depozito kiralama sonunda geri veriliyor. Peki, kiracıya depozito iadesi nasıl yapılır?

Depozito bedelinin iadesi nasıl olur?

Depozito, kiralananda oluşacak hasarlar veya bina aidatlarının ödenmemesi durumunda kiraya vereni korumak amacıyla alınıyor. Peki, depozito bedelinin iadesi nasıl olur?

Kiracı depozitosu iadesi nasıl alınır?

Kiracı depozitosu, taşınmaz mal kiralamalarında mal sahibinin güvencesi için alınıyor. Kiralamada zarar yaşanmaması halinde depozito iade ediliyor. Peki, kiracı depozitosu iadesi nasıl alınır? İşte yanıtı..

Kira kontratında depozito ne kadar?

Taşınmaz kiralarında sözleşmeyle kiracıya güvence verme borcu getirilebiliyor, ancak bu bedel kanundaki sınırı aşamıyor. Peki, kira kontratında depozito ne kadar? Kira kontratında depozito iadesi nasıl olur?

Kira kontratında depozito iadesi!

Kira kontratında depozito, taşınmaz mal kiralamalarında mal sahibinin güvencesi için kiracıdan alınan bedel olarak karşımıza çıkıyor. Peki, kira kontratında depozito iadesi ne zaman yapılıyor?

Depozito iadesi icra Haberi

Depozito iadesi icra

Depozito iadesi için icra takibi!

Mal sahibine güvence için verilen depozito bedelinin, kira sözleşmesinin bitmesi durumunda olumsuz bir durum ile karşılaşılmaması halinde geri ödenmesi gerekiyor. Öyle ki kimi mal sahipleri, depozitonun iadesini yapmıyor. 


Bu gibi durumlarda kiracı depozito iadesi için icra takibi başlatabiliyor. Ancak, kiracı olarak tüm kira ilişkisine dayalı işlemlerin ispat edilebilir nitelikte olması gerekiyor. Örneğin, tüm kira borcu ödenmişse, ödemelerin yapıldığının ispat edilebilir olması gerekiyor.


Aksi halde, kiracı bu ödemeleri ispat edemediği zaman mal sahibi, kira borcunun ödenmediğini iddia ederek, depozito iadesini yapmayacağını, zararın bu bedelden düşülmesi gerektiğini isteyebiliyor.


Ayrıca, demirbaşlara ilişkin durumların sözleşmede doğru belirtilmesi gerekiyor. Böylece demirbaşlara zarar gelmemesi halinde, mal sahibi kiracının demirbaşlara zarar verdiğini iddia edemiyor.



Depozito kira sözleşmesi!
Kira güvence bedeli!




Işıl Seren...