05 / 05 / 2024

depozitonun geri alınması

depozitonun geri alınması

Depozito bedeli, ev sahibi tarafından kiracısından alınıyor. Bu bedel, kira süresince yaşanacak herhangi bir probleme karşı güvence bedeli olarak alınıyor. Peki, depozito geri alınır mı? İşte yanıtı...

Ev sahibinden depozito almak!

Ev sahibinden depozito almak ortak hesaba yatırıldıysa basit oluyor. Ancak kiracı evi boşaltırken evi teslim aldığı günkü gibi bıraktığı ve evde değerini düşürebilecek hasarlar bırakmadığı takdirde...

Akkuyu NGS'de inşaatın ilk reaktörünün devreye alınması için geri sayım başladı.... 

Akkuyu Nükleer AŞ Üretim ve İnşaat Organizasyon Direktörü Denis Sezemin, ilk reaktörün işletmeye alınması için Nükleer Düzenleme Kurumunca (NDK) gerekli iznin alındığı Akkuyu Nükleer Güç Santrali'nde (NGS) tam kapsamlı olarak ayarlama ve çalıştırma aşamalarına geçeceklerini kaydetti.

CHP’li milletvekillerinden Adalar'daki plan yetkisinin İBB'den alınmasına tepki!

CHP’li milletvekilleri, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nda, Adalar’daki plan yapma yetkisinin İBB’den alınmasına ilişkin açıklamalarda bulundu. Duruma tepki gösteren vekiller, bu kararın geri çekilmesini talep etti.

Yabancılara tahsis edilen tarım arazileri geri alınacak!

Türkiye’de yatırım yapacak yabancılara tahsis edilen tarım arazilerinin geri alınması amaçlanıyor. Verilen üç yıllık süreye rağmen vaat edilen yatırımları yapmayan yabancılardan tahsisinin geri alınması planlıyor.

5 maddede kira depozitosu ve geri alınması!

Avukat Kadir Kurtuluş ile Stajyer Avukat Elif Hamzaçebi kira depozitosu ve geri alınması konusunu kaleme aldı. İşte 5 maddede kira depozitosu ve geri alınması...

İdealist GYO geri alınan şirket payları hakkında açıklama yaptı!

İdealist Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı tarafından bugün KAP'a yapılan yazılı açıklamaya göre İdealist GYO  geri alınan şirket payları hakkında açıklama yaptı.

Enka İnşaat dördüncü kez hisse geri alımına çıkıyor!

Enka İnşaat, bu yıl dördüncü kez pay geri alım kararını açıkladı. Yönetim Kurulu tarafından şirketin genel müdür yardımcısına geri alım işlemleri için yetki verilirken 5 milyon adede kadar hisse için en fazla 50 milyon TL fon ayrılacağı dile getirdi. 

Geri alım hakkında yabancı para dönemi!

Satanın, sattığı taşınmaz malı müşteriden geri satın alma hakkını saklı tutmasına geri alım (vefa) hakkı deniyor.  Bu hak satıcıya, sattığı taşınmazı bedel karşılığında ve tek taraflı irade ile geri alma hakkı veriyor. 

Peker GYO halka arz geri alım başvuruları başladı!

Peker Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı (GYO), Kamuyu Aydınlatma Platformu'nda (KAP) halka arz geri alım taahhüdü teşviği uygulaması ile ilgili duyuru yayınladı.

Sinpaş GYO hisse geri alımına başlıyor!

Sinpaş Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı pay geri alım programına uygun şekilde geri alımlara başlanmasına karar verdi..

Tek-Art İnşaat hisse geri alım programını genel kurulaca sunacak!

Tek-Art İnşaat Ticaret Turizm Sanayi ve Yatırımlar A.Ş., hisse geri alım programını genel kurulun onayına sunacak...

Emlak Konut geri alım programını yayınladı!

Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı geri alım programını yapılacak ilk olağan genel kurulda ortakların onayına sunacak. 

Ekspertiz ücretleri geri alınabiliyor mu?

Konut kredisi dosya masrafları kapsamında ekspertiz ücretleri de yer alıyor. Peki, ekspertiz ücretleri dosya masrafı kapsamında geri alınabiliyor mu?

Emlakçılığın yasayla kontrol altına alınması lazım!

Era Gayrimenkul Türkiye'nin 2017 yılı değerlendirmesi ve 2018 yılı beklentilerinin konuşulduğu toplantıda açıklamalar yapan Era Gayrimenkul Genel Müdürü Özhan Atalay, emlakçılığın yasayla kontrol altına alınması gerektiğini söyledi.

depozitonun geri alınması Haberi

depozitonun geri alınması

Depozito geri alınır mı?

Depozito bedeli, ev sahibi tarafından kiracısından alınıyor. Bu bedel, kira süresince yaşanacak herhangi bir probleme karşı güvence bedeli olarak alınıyor. Peki, depozito geri alınır mı? Depozito bedelinin geri alınması nasıl mümkün olabilir?


Borçlar Kanunu kapsamında yer alan esaslara göre, konut ve çatılı işyeri kiralarında sözleşmeyle kiracıya güvence verme borcu getirilmişse, bu güvence üç aylık kira bedelini aşamıyor.


Güvence olarak para veya kıymetli evrak verilmesi kararlaştırılmışsa kiracı, kiraya verenin onayı olmaksızın çekilmemek üzere, parayı vadeli bir tasarruf hesabına yatırır, kıymetli evrakı ise bir bankaya depo eder. 


Banka, güvenceleri ancak iki tarafın rızasıyla veya icra takibinin kesinleşmesiyle ya da kesinleşmiş mahkeme kararına dayanarak geri verebilir.


Kiraya veren, kira sözleşmesinin sona ermesini izleyen üç ay içinde kiracıya karşı kira sözleşmesiyle ilgili bir dava...