18 / 05 / 2024

deprem araştırma merkezi

deprem araştırma merkezi

Adıyaman Üniversitesi Meslek Yüksekokulu Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Kemal Zorlu, yaptıkları araştırmaya göre, kentte 12,5 yıl içerisinde şiddeti 5'ten büyük deprem ihtimalinin yüzde 90'ın üzerinde olduğunu bildirdi...

İzmir'deki o fayın deprem potansiyeli araştırılıyor: 24 kilometre uzunluğundaki fay 7'ye varan deprem üretebilir! 

DEÜ Deprem Araştırma ve Uygulama Merkezi (DAUM) Müdürü Prof. Dr. Hasan Sözbilir, eski deprem izi ve sarsıntı potansiyelini araştırmak için hendek kazdıkları İzmir'in Kemalpaşa ilçesindeki fayın 7 büyüklüğüne varan deprem üretebileceğinin altını çizdi. İşte ayrıntılar...

Bu araştırma emeklilerin canını sıkacak! İkramiyeler şimdiden eridi

Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK) Araştırma Merkezi (DİSK-AR)'ın yayımladığı araştırmaya göre, emeklinin resmi enflasyona göre 5 senelik ikramiye kaybı 10 bin TL'ye yaklaştı.

Deprem sonrası fırsatçılığa Rekabet Kurumu müdahalesi: Artan ev fiyat ve kiraları için ön araştırma başladı!

Rekabet Kurumu, 6 Şubat tarihli depremlerin ardından emlak fiyatlarında yaşanan dalgalanmaları resmen mercek altına aldı. Deprem sonrası fırsatçılığa Rekabet Kurumu müdahalesi: Artan ev fiyat ve kiraları için ön araştırma başladı!

Prof. Dr. Süleyman Pampal: Türkiye Deprem Tehlike Haritası güncellenmeli!

Gazi Üniversitesi Deprem Araştırma Merkezi Kurucu Başkanı Prof. Dr. Süleyman Pampal yaptığı açıklamada 'Türkiye Deprem Tehlike Haritası'nın güncellenmesi gerektiğini dile getirdi.

Wercco Uluslararası Atık Ve Enerji Araştırma Merkezi Limited Şirketi kuruldu!

Wercco Uluslararası Atık Ve Enerji Araştırma Merkezi Limited Şirketi bugün Esenyurt'ta 100 bin TL sermaye bedeli ile Karım Jokar tarafından kuruldu.

Deprem Araştırma Komisyonu raporu TBMM’de onaylandı!

İzmir depreminin ardından kurulan Deprem Araştırma Komisyonu’nun hazırladığı rapor Ekim’de Meclis Genel Kurulunda görüşüldü ve onaylandı. Rapora ilişkin Doç.Dr. Bülent Özmen “Şimdiye kadar yayınlanmış olan raporların en detaylısı ve en kapsamlısı olduğu görülmektedir. Raporda 268 öneri mevcut” dedi.

Deprem Araştırma Komisyonu'ndan kentsel dönüşümü hızlandıracak öneriler!

Deprem Araştırma Komisyonu kentsel dönüşümü hızlandırmak için rapor hazırladı. Hazırlanan raporda kentsel dönüşümle ilgili davaların sonlandırılması gerektiği belirtildi.

İzmir'de olası depremler araştırıldı!

Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) Deprem Araştırma ve Uygulama Merkezi (DAUM) Müdürü Prof. Dr. Hasan Sözbilir, İzmir'de olası depremlerin büyüklükleri ve tekrarlama aralıkları ile ilgili araştırma yapıldığını dile getirdi. 

Finansal Planlama Uygulama ve Araştırma Merkezi Yönetmeliği'nin Yürürlükten Kaldırılmasına Dair Yönetmelik!

İstanbul Ticaret Üniversitesi Finansal Planlama Uygulama ve Araştırma Merkezi Yönetmeliği'nin Yürürlükten Kaldırılmasına Dair Yönetmelik bugünkü 31298 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Gayrimenkul Geliştirme Uygulama ve Araştırma Merkezi Yönetmeliği'nin Yürürlükten Kaldırılmasına Dair Yönetmelik!

İstanbul Ticaret Üniversitesi Gayrimenkul Geliştirme Uygulama ve Araştırma Merkezi Yönetmeliği'nin Yürürlükten Kaldırılmasına Dair Yönetmelik bugünkü 31298 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

TBMM Deprem Araştırma Komisyonu üyeleri belli oldu!

TBMM Genel Kurulu'nda Deprem Araştırma Komisyonu'na AKP'den 11, CHP'den 5, İYİ Parti, HDP ve MHP'den 2'şer milletvekili üye olarak belirlendi. 

TBMM'de önlemler için Deprem Araştırma Komisyonu kuruldu!

TBMM'de 5 partinin ortak kararıyla depremlerin zararını en aza indirgeyecek tedbirlerin saptanması için araştırma komisyonu kuruldu. İzmir'deki arama-kurtarma çalışmaları ise tamamlandı. 

Kocaeli'nin kentsel dönüşüm araştırma raporu hazırlandı!

AKP Milletvekili İlyas Şeker, riskli yapıların kentsel dönüşüm sürecinde depreme dayanıklı olarak yenilenmesi gerektiğine dikkat çekti. Şeker, "Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, kentsel dönüşüm araştırma raporunu hazırladı. Her yıl uluslararası deprem gerçeği ve kentleşme çalıştayını yapıyor" dedi...

deprem araştırma merkezi Haberi

deprem araştırma merkezi

Adıyaman Üniversitesi Meslek Yüksekokulu tarafından hazırlanan "Adıyaman İlinin İstatistiksel Deprem Risk Analizi" projesi tamamlandı. İpekyolu Kalkınma Ajansı'nın desteklediği ve öğretim üyeleri Yrd. Doç. Dr. Ulaş İnan ile Yrd. Doç. Dr. Kemal Zorlu tarafından hazırlanan analizin sonuçları, düzenlenen toplantıda açıklandı.


Yrd. Doç. Dr. Zorlu, proje kapsamında, deprem kuşakları, Doğu Anadolu fay sistemi, Adıyaman fay zonu, Bozova fay hattı üzerinde araştırma yaptıklarını söyledi. 


Depremsel risk analizinin aletsel büyüklüğü 3 ve üzeri, 4 ve üzeri, 5 ve üzeri depremler için ayrı ayrı yapıldığını belirten Zorlu, 1900-2013 yılları arasında meydana gelmiş aletsel büyüklüğü 3 ve üzerinde olan depremlerin modellenerek ardışık deprem oluş zamanlarını belirlediklerini kaydetti.


Doğu Anadolu fay zonu üzerinde 1900'lerden günümüze, Adıyaman merkez olmak üzere 125 kilometre yarı çap alanda meydana gelen depremlerin istatistikli çalışmaları...