03 / 05 / 2024

deprem bilgilendirme sistemleri

deprem bilgilendirme sistemleri

Çalışmalarına devam eden Gebze Teknik Üniversitesi tarafından Kocaeli ve çevresi için deprem bilgilendirme sistemi geliştirilecek.

TCDD olası afetler için düğmeye bastı! Demiryollarına deprem sensörü sistemi!

Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları (TCDD) ray hatlarına sel ve deprem riskine karşı uyarı sistemleri yerleştirmeye başlandığını duyurdu.  

KOSGEB'ten Deprem Bölgesini Canlandırma Destek Programı toplantısı!

Depremden etkilenen şehirlerdeki KOBİ'lerin iyileşmesi ve iş sürekliliğinin sağlanması için uygulanmış olan "Deprem Sonrası Mikro, Küçük ve Orta Ölçekli İşletmelerin Canlanması Destek Programı" dahilinde KOSGEB tarafından Adana'da bilgilendirme toplantısı gerçekleştirildi.

İstanbul'da depremden 3-5 saniyede kaçma şansı yok! SON DAKİKA! Deprem erken uyarı sistemi nasıl olmalı? 

Prof. Dr. Haluk Özener, 5. Uluslararası Deprem Erken Uyarı Konferansı'nda İstanbul'da depremden 3-5 saniyede kaçma şansının olmadığına dikkat çekerek, uyarı sistemleri ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu. İşte o açıklamalar...

Deprem bölgesi için seferberlik devam ediyor! Yerinde dönüşüm kampanyası vatandaşlara yüz yüze anlatılıyor!

Deprem bölgesini hızla ayağa kaldırmak için hayata geçirilen ‘Yerinde Dönüşüm’ projesiyle ilgili afetzedeleri bilgilendirme toplantıları yoğun kalabalıkla hız kesmeden devam ediyor.

Yeni deprem gelmeden önce hemen bunu öğrenin! e-Nabız Doğal Afet Bilgilendirme bölümüne flaş güncelleme!

Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından e-Nabız uygulamasına yeni eklenen Doğal Afet Bilgilendirme bölümü için fotoğraf ekleme özelliği eklendi.

Türkiye Boru Hattı Sistemleri ve Sıvı Depolama Tankları Deprem Yönetmeliği!

31416 sayılı Türkiye Boru Hattı Sistemleri ve Sıvı Depolama Tankları Deprem Yönetmeliği Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Gebze Teknik Üniversitesi deprem bilgilendirme sistemi geliştirecek!

Çalışmalarına devam eden Gebze Teknik Üniversitesi tarafından Kocaeli ve çevresi için deprem bilgilendirme sistemi geliştirilecek.

İstanbul'un en sağlam ilçesi hangisi?

Sarıyer'de Yerbilimi ve Deprem Uzmanı Prof. Dr. Naci Görür ve Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç’in de katılımıyla Deprem Bilgilendirme Toplantısı gerçekleştirildi.

Deprem anında binalarda beklenen hasar oranı ölçülebilecek!

İstanbul'da çok sayıda tarihi bina, yüksek yapı ve altyapı sistemlerinde kurulan yapı sağlığı izleme sistemleri ile deprem anında binalarda beklenen hasar oranı ölçülebilecek.

Kartal'da dönüşüm ile 46 bin 923 vatandaş deprem tehlikesinden kurtarıldı!

Uğur Mumcu Mahallesi’ndeki Firuze Sitesi sakinleriyle, Dönüşüm Bilgilendirme Toplantısı’nda bir araya gelen Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz, kentsel dönüşüm ile 46 bin 923 vatandaşın deprem tehlikesinden kurtarıldığını söyledi...

Deprem İzolatörü Fabrikası Ankara'da açıldı!

AR-GE, mühendislik, patent ve üretimi ile Türkiye’nin ilk yüzde yüz yerli deprem izolatörü üretim tesisi TİS Teknolojik İzolatör Sistemleri A.Ş. tarafından 1 Nisan 2016 tarihinde hizmete girdi.

Kayseri'de 2 ayrı deprem meydana geldi!

Kayseri'nin Kocasinan İlçesinde Richter Ölçeğine göre, 3,9 ile 3,8 büyüklüğünde iki deprem meydana geldi. AFAD Deprem Dairesi Başkanlığı Deprem Bilgilendirme Servisi ön değerlendirme sonuçları;

Van'da 4.1 şiddetinde deprem!

AFAD Deprem Dairesi Başkanlığı Deprem Bilgilendirme Servisi verilerine göre, saat 04.48'de merkez üssü Van'ın Bahçesaray ilçesine bağlı Akyayla köyü olan 4,1 büyüklüğünde deprem meydana geldi.

deprem bilgilendirme sistemleri Haberi

deprem bilgilendirme sistemleri

Gebze Teknik Üniversitesi (GTÜ) tarafından yapılan açıklamaya göre, üniversite, Avrupa Birliği tarafından desteklenen Karadeniz Havzası Sınır Ötesi İşbirliği Programı 2014-20 "Hızlı Deprem Hasar Değerlendirme Konsorsiyumu" araştırma projesine ortak olarak katıldı.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre, deprem risk azaltım sistemleri etkinliğini artırmayı planlayan projede, gerçek zamanlı yer hareketi verileri kullanılarak deprem hasarının hızlı bir biçimde değerlendirileceği bir sistem ve akıllı telefon uygulaması geliştirilecek.

Projenin diğer ortakları arasında Yunanistan, Romanya ile Moldova'dan üniversiteler ile jeoloji ve sismoloji enstitüsü bulunuyor.

- Kocaeli pilot bölgesi için deprem bilgilendirme platformu oluşturulacak

Dışişleri Bakanlığı Avrupa Birliği Başkanlığı, İçişleri Bakanlığı Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı Deprem Dairesi Başkanlığı, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, Yunanistan İçişleri Bakanlığı Makedonya-Trakya Sektörü, Doğu Makedonya ve Trakya Bölgesi (AMTH) Sivil Koruma Müdürlüğü, Selanik Belediyesi, İskeçe Belediyesi, Orta...