22 / 12 / 2024

deprem bilinci

deprem bilinci

Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü Ulusal Deprem izleme Merkezi (UDİM) Müdürü Doğan Kalafat açıklamasında "Deprem öncesi alınacak tedbirlere göre depremin şiddeti değişebilir" dedi.

Hasan Gönen: Depreme karşı en önemli tedbir vatandaşı bilinçlendirmektir!

Mesajında, toplumda deprem bilincinin oluşturulması ve depremlere karşı hazırlıklı olunmasının önemine dikkat çeken Prof. Dr Gönen, "Bizim gibi toprakları deprem kuşağında yer alan bir millet için son derece önemlidir" dedi

Peş peşe yaşanan depremler kentsel dönüşümün hayati önemini gözler önüne serdi!

Türkiye İnşaat Malzemesi Sanayicileri Derneği (Türkiye İMSAD) Yönetim Kurulu Başkanı Tayfun Küçükoğlu yaptığı açıklamada depremle beraber yaşamayı öğrenmek için öncelikle deprem bilinci oluşturulmasına odaklanmamız gerektiğini söyledi.

Mehmet Güllüoğlu'ndan 'deprem bilinci' çağrısı!

İçişleri Bakanlığı Afet ve Acil Durum Yönetimi (AFAD) Başkanı Mehmet Güllüoğlu, 17 Ağustos 1999 depreminin 21. yıl dönümü nedeniyle uyarılarda bulundu.

İzmir'de deprem bilinci aşılandı!

İzmir Büyükşehir Belediyesi Sismolojik İzleme ve Deprem Eğitim Merkezi’nde 80 bin 500 kişiyi depremde nasıl davranacağı konusunda bilgilendirildi.

Zorunlu Deprem Sigortası ile konutunuz güvende!

DASK Yönetim Kurulu Başkanı Murat Kayacı, Marmara depreminden bu yana geçen 19 yılda deprem bilinci ve sigortalılık oranında çok önemli mesafe katedildiğini belirterek, Zorunlu Deprem Sigortası ile konutların güvence altına alındığını söyledi.

Ataşehir Belediyesi'nden Temel Afet Bilinci eğitimi!

Ataşehir AKOM ve Ataşehir Belediyesi AKUT Enstitüsü işbirliğiyle 1-7 Mart “Deprem Haftası” etkinlikleri çerçevesinde, ilçe sınırlarındaki 5 bin 368 ilköğretim ve lise öğrencisine “Temel Afet Bilinci” eğitimleri verildi.

Ankara'daki yapılar çok sağlam inşa ediliyor!

Yaşanan acılar sonrası ülke çapında yerleşen deprem bilinci, deprem kuşağı üzerinde yer almamasına karşın Başkent Ankara'da da yapıların çok daha sağlam inşa edilmesini sağladı.

Ankara'da çok daha dayanıklı yapılar inşa ediliyor!

Yaşanan acılar sonrası ülke çapında yerleşen deprem bilinci, deprem kuşağı üzerinde yer almamasına karşın Ankara'da da yapıların çok daha sağlam inşa edilmesini sağladı.

Sektör temsilcileri deprem master planının şart olduğunu savundu!

Yaşanan acılar sonrası ülke çapında yerleşen deprem bilinci, deprem kuşağı üzerinde yer almamasına karşın Başkent Ankara’da da yapıların çok daha sağlam inşa edilmesini sağladı.

Türkiye ile Japonya kentsel dönüşümde iş birliği yapacak!

Japonya’da resmi temaslarda bulunan Recep Tayyip Erdoğan’ın Başbakanlık Yatırım Destek ve Tanıtım Ajansı tarafından Japon işadamları için verilen seminerdeki konuşmasının ardından gerçekleşen imza töreniyle, Japonların deprem bilinci İstanbul'a taşınacak.

Beyoğlu kentsel dönüşümüne Japonlar destek veriyor!

Beyoğlu Belediyesi ve Japonya’nın Bunkyo Belediyesi arasında dostluk antlaşması imzalandı. Bu antlaşmayla Japonların deprem bilinci İstanbul ve Türkiye'ye taşınmış olacak.

Beyoğlu'ndaki kentsel dönüşüme Japonlardan destek!

Beyoğlu Belediyesi ve Japonya’nın Bunkyo Belediyesi arasında dostluk antlaşması imzalandı. Japonların deprem bilinci yapılan bu anlaşmayla İstanbul ve Türkiye’ye taşınmış olacak.

Türkiye 16 yıl sonra da depreme hazır değil!

17 Ağustos Depremi’nin 16. yıldönümü vesilesi ile Türkiye Hazır Beton Birliği Başkanı Yavuz Işık tehlikenin sanılandan daha büyük olduğuna ve üzerinden 16 yıl geçmesine rağmen hâlâ bir ‘deprem bilinci’ oluşturulamamasına dikkat çekti.

16 yılda deprem bilinci konusunda ne kadar yol kat ettik?

17 Ağustos 1999’da Türkiye deprem bölgesi olduğu gerçeğiyle acı bir şekilde yüzleşti. Peki, geçen 16 yılda önlemler ve deprem bilinci konusunda ne kadar yol kat ettik?

deprem bilinci Haberi

deprem bilinci

Kocaeli'nin Gölcük ilçesinde, 17 Ağustos 1999'da yaşanan Marmara Depreminde vefat edenler için anma töreni yapıldı. Kavaklı sahilindeki törende konuşan Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü Ulusal Deprem izleme Merkezi (UDİM) Müdürü Doğan Kalafat açıklamasında "Olmazsa olmaz ilci temel esas var; deprem bilinci yüksek bir toplum haline gelebilmek ve depreme dayanıklı binalarda oturmak. Deprem öncesi alınacak tedbirlere göre depremin şiddeti değişebilir. Meselâ Japonya ile Türkiye'yi mukayese ettiğinizde. Japonya'da 5,7 büyüklüğündeki bir depremin şiddeti 4'tür çünkü Japonya'da bütün binalar depreme dayanıldı yapılmıştır ve binaların içindeki deprem esnasında hareket edebilecek ağır eşyalar sabitlenmiştir. 


Türkiye'de ise depremlerde can kayıplarının yüzde 95'i binalardan ve yapısal tehlikelerden kaynaklanıyor. Bunun için muhakkak depreme dayanıklı bina yapımını teşvik etmeliyiz." ifadelerine yer verdi. 


Yeni...