29 / 04 / 2024

Deprem Etüt ve Yapı Laboratuarı testleri

Deprem Etüt ve Yapı Laboratuarı testleri

Kentsel Dönüşüm yasaları çerçevesinde kurulan Deprem Etüt ve Yapı Laboratuarı, binalarda depreme dayanıklılık testleri yapılmaya başlandı. Yeni yapılan binalarda çeşitli test aşamaları ve deneyler yapılıyor...

Deprem araştırmaları yapan, Kandilli Rasathanesi de riskli!

Deprem araştırmaları yapan Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesin bulunan  binalar için “riskli yapı” kararı alındığı açıklandı. Buna göre, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, rasathane binalarının dönüşümü için yeni imar planı hazırladığını duyurdu.

Gürbüz Harita Etüt Proje Mühendislik İnşaat Taahhüt Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Gürbüz Harita Etüt Proje Mühendislik İnşaat Taahhüt Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi Çatalca'da 20 bin TL sermaye bedeli ile Mustafa Doğanay Gürbüz tarafından kuruldu.

Has Etüt Yapı İnşaat Turizm Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Has Etüt Yapı İnşaat Turizm Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi Pendik'te 200 bin TL sermaye bedeli ile Aslan Pınarbaşı ve Sedat Pınarbaşı ortaklığında kuruldu.

Bhs Müteahhitlik İnşaat Taahhüt Ve Otomotiv Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Bhs Müteahhitlik İnşaat Taahhüt Ve Otomotiv Sanayi Ticaret Limited Şirketi bugün Arnavutköy'de 5 milyon TL sermaye bedeli ile Behçet Barış Başça ve Buğra Hasan Ali Başça ortaklığında kuruldu.

Deprem felaketi Türkiye ekonomisini nasıl etkileyecek? İşte ekonomistlerden ilk tahminler...

Kahramanmaraş’ın Pazarçık ilçesinde dün meydana gerçekleşen ve toplam 10 şehrimizi etkileyen deprem felaketinin, Türkiye ekonomisine maliyetinin çok yüksek olacağı belirtiliyor.

Süt ve süt ürünlerine bir zam daha geliyor!

Tüm Süt, Et ve Damızlık Sığır Yetiştiricileri Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Sencer Solakoğlu süt ve süt ürünlerine bu hafta yapılan son ihalelerle birlikte 2,5 lira zam geleceğini duyurdu.

Deprem Araştırma Komisyonu raporu TBMM’de onaylandı!

İzmir depreminin ardından kurulan Deprem Araştırma Komisyonu’nun hazırladığı rapor Ekim’de Meclis Genel Kurulunda görüşüldü ve onaylandı. Rapora ilişkin Doç.Dr. Bülent Özmen “Şimdiye kadar yayınlanmış olan raporların en detaylısı ve en kapsamlısı olduğu görülmektedir. Raporda 268 öneri mevcut” dedi.

Yıldız Zemin Etüt Sondaj Mühendislik İnşaat Gıda Ve Nakliyat Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Yıldız Zemin Etüt Sondaj Mühendislik İnşaat Gıda Ve Nakliyat Sanayi Ticaret Limited Şirketi  Sultanbeyli’nde  50 bin TL sermaye bedeli  ile Cemal Yıldız tarafından kuruldu.

TOKİ Karadeniz ve İç Anadolu projeleri için zemin etüt raporu hazırlatacak!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı Karadeniz ve İç Anadolu Bölgesinde hayata geçireceği projeleri için zemin etüt raporu hazırlatacak.

TOKİ Karadeniz ve İç Anadolu Bölgesi projeleri için zemin etüt raporu hazırlatacak!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı Karadeniz ve İç Anadolu Bölgesi projeleri için zemin etüt raporu hazırlatacak...

TOKİ iki bölgedeki projeleri için zemin etüt raporu hazırlatacak!

Doğu Anadolu Bölgesi ve Güneydoğu Anadolu Bölgesinde Yapılacak Olan Toplu Konut Projeleri için 3. Paket Zemin Etüt Raporu Hazırlanması Hizmet Alımı İşi ihalesi bugün saat 11:00'de yapılacak.

TOKİ Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi'ndeki projeler için zemin etüt raporu hazırlatacak!

Doğu Anadolu Bölgesi ve Güneydoğu Anadolu Bölgesinde Yapılacak Olan Toplu Konut Projeleri için 3. Paket Zemin Etüt Raporu Hazırlanması Hizmet Alımı İşi ihalesi yarın saat 11:00'de yapılacak.

TOKİ Doğu Anadolu ve Güneydoğu Anadolu projeleri için zemin etüt raporu hazırlatacak!

Doğu Anadolu Bölgesi ve Güneydoğu Anadolu Bölgesinde Yapılacak Olan Toplu Konut Projeleri için 3. Paket Zemin Etüt Raporu Hazırlanması Hizmet Alımı İşi ihalesi 23 Mart 2021 tarihinde saat 11:00'de yapılacak.

Deprem Etüt ve Yapı Laboratuarı testleri Haberi

Deprem Etüt ve Yapı Laboratuarı testleri

Kentsel Dönüşüm yasaları çerçevesinde kurulan Deprem Etüt ve Yapı Laboratuarı, binalarda depreme dayanıklılık testleri yapılmaya başlandı. 


Erzurum Test Kalite ve güvence sorumlusu İnşaat teknikeri Lale Özbay, vatandaşların talebi halinde Depreme dayanıksız evlerin testlerden geçtiğini söyledi. 


Yeni yapılan binalarda çeşitli test aşamalarının bulunduğunu ve bu deney aşamalarından geçirilen yapıların depreme karşı dayanıklı bir forma sokulduğunu dile getiren Erzurum Test Kalite ve güvence sorumlusu İnşaat teknikeri Lale Özbay, "Erzurum'da yeni yapılan binaları, beton basınç testi, çelik çekme testi ve kür havuzu gibi aşamalardan geçiriyoruz. Mevcut yapılmış binalarda ise, karot alımı, donatı röntgeni, ankraj aderans dayanım testi ve beton test çekici gibi yöntemleri uyguluyoruz. Bu deneyler ve aşamalar sonucunda, yapıların depreme dayanıklı olup olmadığını ya da yapıların depreme dayanıklı bir biçimde inşa edilmelerini sağlıyoruz."...