23 / 07 / 2024

deprem fay hattı

deprem fay hattı

EVA Gayrimenkul Değerleme Genel Müdürü Cansel Turgut Yazıcı, Türkiye'nin deprem riskinden meydana gelen bölgeler içinde bulunduğunu söyledi. Yazıcı, ''“Büyük afetler ülkelerin ekonomik dengelerini bozuyor'' dedi.

Evinizin altından geçen fayı öğrenin!

Jeoloji Mühendisleri Odası Güney Marmara Şube Başkanı ve Yüksek Jeoloji Mühendisi Engin Er, Yalova depreminin beklenen büyük Marmara depremi öncesi uyarı niteliğinde olduğunu söyledi. Er, vatandaşların ev ve arazilerinin altındaki fay hatlarını öğrenebileceğini söyledi.

Geçtiğimiz gün deprem olmuştu, Prof. Dr. Osman Bektaş fay hattını işaret etti: Sahildeki illere uyarı! 

Giresun açıklarında dün öğle saatlerinde 3.9 büyüklüğünde meydana gelen depremin ardından Prof. Dr. Osman Bektaş fay hattını işaret eti ve sahil illerini uyardı. İşte o açıklama...

Japon uzman Yoshinori Moriwaki'den bu şehirler için yeni uyarı: 7,5 büyüklüğünde deprem olabilir!

Japon inşaat mühendisi Yoshinori Moriwaki yaptığı açıklamada pek çok şehrin adını tek tek sayarak uyardı. Açıklamasında Doğu Anadolu'dan Akdeniz'e ulaşan fay hattına dikkat çeken Moriwaki, "7,5 büyüklüğünde deprem olabilir" uyarısı yaptı.

O fay hattı için alarm verildi: 7'den büyük depremle domino etkisi olabilir!

Nature Scientific Reports dergisindeki bir araştırmada Kahramanmaraş depremlerini incelendi ve bir fay hattına dikkat çekilerek, 7'den büyük depremle domino etkisi olabileceğini söylendi. 

Prof. Dr. Naci Görür fay hattını işaret etti ve uyardı! Stres transferi yükseldi...

Türkiye'nin deprem riskli ile ilgili deprem bilimciler neredeyse her gün uyarılar yapıyor. Yer bilimci Prof. Dr. Naci Görür, bugün saat 06.31'de Kahramanmaraş Göksun ilçesinde meydana gelen 4,3 büyüklüğündeki deprem ile ilgili sosyal medya hesabından açıklamalar yaptı.

MTA açıkladı! 485 diri fay hattı ve en riskli kentler hangileri?

MTA'nın yayımladığı yenilenen Türkiye Diri Fay Haritası'na göre ülke genelinde 45 ilde 5,5 ve üzeri büyüklükte deprem üretebilecek potansiyelde 485 diri fay bulunduğu kaydedildi. 

Deprem uzmanı Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan: Marmara'da 'Büyük hareket var' dedi, 7.3'lük deprem uyarısı yaptı! 

Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan, Kuzey Anadolu Fay hattının hareketlerine dikkat çekti ve riskli olan şehirleri tek tek sıraladı. İşte o açıklama..

Japon deprem uzmanı Moriwaki uyardı! Kuzey ve Güney Anadolu fay hattında deprem riski var...

Siirt Uluslararası Yeni Nesil Gençlik Söyleşileri ve Deprem Sempozyumu'na katılan Japon yüksek inşaat mühendisi, mimar ve deprem uzmanı Yoshinori Moriwaki, "Hatay depreminden sonra Kuzey ve Güney Anadolu fay hattında deprem olabilir" diye konuştu. 

Türkiye diri fay hattı haritası güncellendi! En riski bölgeler neresi? 

Türkiye diri fay hattı haritası araştırılıyor. Deprem kuşağında yer alan Türkiye'de ülke genelinde sarsıntılar yaşanmaya devam ediyor. 2024 güncellenmiş diri fay hattı haritası ile fay hattı geçen deprem riskli iller ve ilçeler listesi.

Japon Uzman Yoshinori Moriwaki 'deprem riski var' diyerek, dört bölgeyi uyardı!

Yüksek inşaat mühendisi, mimar ve deprem uzmanı Yoshinori Moriwaki, gelecek zamanda Doğu Anadolu Fay Hattı'nın ilerisinde deprem riskini işaret ederek "Bingöl, Karlıova, Muş, Bitlis, bu bölge diye söyleyebiliriz" diye konuştu.

DAUM'dan İzmir depremi için 2 senaryo! Korkutan açıklama! Tehlikeli 25 fay hattı var, 6'nın üzerinde deprem olacak

İzmir Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) Mühendislik Fakültesi Jeoloji Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi ve Deprem Araştırma ve Uygulama Merkez (DAUM) Müdürü Doç. Dr. Ökmen Sümer, İzmir'de 6'nın üzerinde deprem üretebilecek 25'e yakın fayın olduğunu açıkladı.

O bölgede yeni aktif fay hattı ortaya çıktı: Uzmanlardan 7'lik deprem uyarısı!

İstanbul Üniversitesi-Cerrahpaşa Jeoloji Mühendisliği Bölümü’nden araştırmacılar tarafından bölgede yapılan incelemede, Şemdinli-Yüksekova'da aktif olan ve 7'lik deprem üretebilecek bir fay hattı tespit edildi. İşte ayrıntılar...

Deprem uzmanı Naci Görür Erzincan depremini değerlendirdi! Bu fay Aşkale’den gelen fayla kesişiyor!

Deprem uzmanı Prof. Dr. Naci Görür, Erzincan'da meydana gelen 4.1 şiddetindeki depremi değerlendirerek, fay hattı ile ilgili bilgi verdi.

İzmir'deki deprem riski İstanbul'dan da yüksek! Prof. Dr. Sözbilir'den korkutan açıklama! 

Prof. Dr. Hasan Sözbilir, İzmir’de çoğu ilçenin fay hattı üzerinde olduğuna dikkat çekerek, "İzmir'deki deprem riski İstanbul'dan da yüksek" dedi. İşte Sözbilir'in o açıklaması...

deprem fay hattı Haberi

deprem fay hattı

EVA Gayrimenkul Değerleme Genel Müdürü Cansel Turgut Yazıcı, Türkiye nüfusunun yüzde 95’inden fazlasının farklı derecelerde deprem riskinden meydana gelen bölgeler içinde bulunduğunu kaydederek beklenen büyük depremin çok sayıda can ve mal kaybına neden olacağına, ülke ekonomisine etkisinin ise telafi edilemez ölçülere sahip olacağını ifade etti.

Ekonomide yıkıcı etkiler yaratacak

Yıkılan yapılar, ölümle gelen işgücü kaybı, sermaye ve stok kayıpları, belirsizliklerden meydana gelen fiziki ve ruhsal şok nedeniyle üretimin durması ve hizmetlerin sunulamamasının büyük afetlerin olağan sonuçları olduğunu söyleyen Yazıcı, “Telafisi mümkün olmayan can kayıplarının yanında ikincil maliyetler ülke geneline büyük yük getirecek. İkincil maliyetler üretimin yapılamaması nedeniyle ülke ekonomisinde meydana gelecek makroekonomik ve mali bozulmalardır. Bu maliyetleri bina ve taşınmaz hasarları, vatandaşların ücret kaybı, köprü, karayolu, demiryolu, iletişim hasarları, üretim kayıpları,...