03 / 05 / 2024

Deprem Mühendisliği ve Sismoloji Konferansı yapıldı

Deprem Mühendisliği ve Sismoloji Konferansı yapıldı

Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay İstanbul'da "2. Avrupa'da Deprem Mühendisliği ve Sismoloji Konferansına katıldı. Atalay "Önemli olan depreme dayanaklı yapılaşmayı en üst düzeye çıkartmaktır" dedi.

Maxwell Contınental Tank Servis Mühendisliği Anonim Şirketi kuruldu!

Maxwell Contınental Tank Servis Mühendisliği Anonim Şirketi Kağıthane'de 1 milyon TL sermaye bedeli ile Erdal İnce tarafından kuruldu.

Zett Project Elektrik Mühendisliği Ve Danışmanlık Hizmetleri Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Zett Project Elektrik Mühendisliği Ve Danışmanlık Hizmetleri Ticaret Limited Şirketi bugün Kartal'da 1 milyon TL sermaye bedeli ile Zeynep Yalçın tarafından kuruldu.

Deprem Gerçeği ve Kentsel Dönüşüm Şurası 15 Eylül'de başlıyor!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından İstanbul'da düzenlenecek ve 15 Eylül tarihinden itibaren 3 gün devam edecek "Deprem Gerçeği ve Kentsel Dönüşüm Şurası" kapsamında yeni hazırlanacak olan deprem yasasının altyapısı oluşturulacak.

Anka Deprem Mühendisliği Limited Şirketi kuruldu!

Anka Deprem Mühendisliği Limited Şirketi Pendik'te Ömer Fatih Sak tarafından kuruldu.

Şile Zemin Mühendisliği İnşaat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!!

Şile Zemin Mühendisliği İnşaat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi bugün Ataşehir'de 200 bin TL sermaye bedeli ile Ahmet Yaman ve Nadir Mandal ortaklığında kuruldu.

Anka Altyapı Zemin Mühendisliği İnşaat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Anka Altyapı Zemin Mühendisliği İnşaat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi bugün Eyüpsultan'da 100 bin TL sermaye bedeli ile Hüsrüf Yaşar tarafından kuruldu.

Aytaş Zemin Mühendisliği İnşaat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Aytaş Zemin Mühendisliği İnşaat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi bugün Ataşehir'de 500 bin TL sermaye bedeli ile Mehmet Şerif Ay tarafından kuruldu.

Varnas Yapı Mühendisliği Anonim Şirketi kuruldu!

Varnas Yapı Mühendisliği Anonim Şirketi Pendik'te 4 milyon 500 bin TL sermaye bedeli ile Süha Özaras, Tahir Çil, Nuri Tuğrul Derman ve Özay Yakak ortaklığında kuruldu.

ODTÜ deprem bölgesi için ön inceleme raporunu paylaştı: Tünel kalıp sistemli binalar güven verdi!

Orta Doğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ) Deprem Mühendisliği Araştırma Merkezi, 6 Şubat Kahramanmaraş depremlerine ilişkin ön değerlendirme raporunu paylaştı. Raporda, tünel kalıp sistemli binaların, diğerlerine oranla çok daha iyi bir performans gösterdiği vurgulandı. İşte ayrıntılar...

Milyonlarca vatandaş bu zam haberini bekliyordu! 65 yaş aylığı, evde bakım desteği ve engelli aylıklarına zam

65 yaş aylığı, engelli aylığı, evde bakım desteği ödemeleri de asgari ücret ile birlikte yükseldi. Peki 65 yaş aylığı, engelli aylığı, evde bakım desteği kaç liraya çıktı? İşte rakam rakam merak ile beklenen yeni zamlı maaşlar...

Yapı denetim sistemi binaları güvence altına alıyor! 

Yapı Denetim ve Deprem Mühendisliği Derneği Başkanı Nazmi Şahin, Türkiye'de uygulamaya konulan yapı denetim sisteminin büyük önem taşıdığına dikkat çekerek, "2000 yılından sonra ülkemizde gerçekleşen depremlerde yapı denetim sisteminde denetlen hiçbir bina yıkılmamıştır" diye konuştu. 

İkizler Zemin Ve Temel Çözümleri Mühendisliği İnşaat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

İkizler Zemin Ve Temel Çözümleri Mühendisliği İnşaat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi bugün Esenyurt'ta Hasan Ay ve Murat Gökdemir ortaklığında kuruldu.

Ma Cephe Ve Yapı Mühendisliği Anonim Şirketi kuruldu!

Ma Cephe Ve Yapı Mühendisliği Anonim Şirketi Kağıthane'de Mustafa Alkan tarafından kuruldu.

Deprem Mühendisliği ve Sismoloji Konferansı yapıldı Haberi

Deprem Mühendisliği ve Sismoloji Konferansı yapıldı

Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay İstanbul'da "2. Avrupa'da Deprem Mühendisliği ve Sismoloji KonferansIna katıldı. Atalay, geçmişte yaşanılanlardan ders çıkartarak deprem öncesi ve sonrası müdahalelerini geliştirdiklerini belirterek. "Önemli olan depreme dayanaklı yapılaşmayı en üst düzeye çıkartmaktır" dedi.


Deprem Mühendisliği Komitesi ve Başbakanlık, Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı işbirliği ile Lütfi Kırdar Uluslararası Kongre ve Sergi Sarayı'nda. 2.Avrupa Deprem Mühendisliği ve Sismoloji Konferansı düzenlendi. Konferansa, Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, AFAD Başkanı Fuat Oktay, Japonya, Çin. Rusya, Amerika Birleşik Devletleri. Meksika. Kuzey Afrika ve Akdeniz ülkelerinden uzmanların yanı sıra. tüm dünyadan deprem mühendisleri, sismologlar, müşavirlik ve müteahhitlik firmaları ile araştırmacılar katıldı.Konferansta bir konuşma yapan Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay. bu toplantıda konuşulanların ve raporların en çok faydalanacakları uzman görüşleri olacağını belirtti. Atalay. "Çünkü hepiniz...