12 / 05 / 2024

deprem okul projeleri

deprem okul projeleri

Milli Eğitim Bakanlığı ( MEB ), Türk eğitim sisteminin fiziksel kapasitesinin artırılması ve nitelikli eğitim öğretim ortamının hazırlanması kapsamında çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. Okullar depreme karşı güçlendirilecek...

TOKİ'nin Şanlıurfa ve Hatay'daki deprem konutlarında son dakika! 1.614 konutluk projeleri hangi firmalar inşa edecek? 

Deprem bölgesinde konutların yeniden inşaları için ihaleler sürerken, Hatay’da 856 adet konut ihalesini Siyahkalem Mühendislik İnşaat şirketi alırken, Şanlıurfa’da 758 adet konut ihalesini MAY İnşaat Taahhüt Müşavirlik ve Aşan Mühendislik İnşaat Şirketi iş ortaklığı kazandı.

Deprem bölgesine 62,5 milyar liralık konut ve okul yatırımı! TOKİ 73, Emlak Konut GYO 4 projeye imza atacak!

Deprem bölgesinde inşası devam eden konut ve okul inşaat çalışmaları tam gaz devam ediyor. Hayata geçirilecek projelerin toplam bedelinin 62,5 milyar TL olması bekleniyor.

Erzurum deprem riskine karşı kentsel dönüşümle güçlendiriliyor

Erzurum'da deprem riskini azaltmak amacıyla başlatılan kentsel dönüşüm projeleri son 8 yılda yaklaşık 60 bin konutun inşa edildiği 10 milyon metrekarelik bir alanda gerçekleştirildi.

Toplam 4 bin 159 okul deprem riski altında! Hangi ilde kaç okul riskli?

Jeoloji Mühendisleri Odası (JMO) yaptığı bilimsel bir çalışma sonucunda Türkiye genelinde toplam 4 bin 159 okulun deprem riski altında olduğunu açıkladı. Peki hangi ilde kaç okul riskli?

TOKİ Ordu Akkuş okul projeleri 7 Haziran'da ihaleye çıkıyor!

TOKİ Ordu'da yeni okullar inşa edecek. Projenin ihalesi 7 Haziran Pazartesi günü gerçekleştirilecek.

TOKİ Adıyaman okul projeleri ihalesi bugün!

Adıyaman İli Merkez İlçesi 16 Derslikli Zeynep Turgut Ortaokulu, Gölbaşı İlçesi 8 Derslikli Mehmet Akif Ersoy İlkokulu ve 12 Derslikli Mimar Sinan İlkokulu inşaatı ile Altyapı ve Çevre Düzenlemesi İnşaatı İşi ihalesi bugün saat 14:30'da yapılacak.

Eğitimde mekan tasarımının önemi!

Farklı ölçeklerdeki okul projeleri ile ulusal ve uluslararası çapta başarılar hayata geçiren Elips Tasarım Mimarlık Kurucusu Y. Mimar Feza Ökten Koca, eğitimin daha sağlıklı ve kaliteli olması için mekan tasarımının öneminden bahsetti.

Deprem dönüşümümüzü hızlı bir şekilde gerçekleştirmek istiyoruz!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, "Tarihi kent meydanlarını tekrar gün yüzüne çıkaracak projeleri ve adımları atıyoruz. Deprem ile ilgili dönüşümümüzü hızlı bir şekilde gerçekleştirmek istiyoruz" dedi.

Aydın Buharkent'e okul ve pazaryeri müjdesi!

Aydın Buharkent Belediye Başkanı Mehmet Erol, ilçeye 24 derslikli okul ve kapalı pazaryeri kazandıracaklarını söyledi. Erol, beklenen projeleri hayat geçirmek için çalıştıklarını belirtti.

Elazığlı hayırseverler 19 okul yaptıracak!

Elazığ'da meydana gelen deprem sonrası vatandaşların ihtiyaçlarının en kısa sürede giderilmesi için hız kesmeden çalışmalara başlandı. Hayırseverlerin bölgede 19 okul yaptırdığı belirtildi...

Konya Akşehir’deki 14 okul için yıkım kararı!

Konya Akşehir’de deprem güvenliği çalışması kapsamında okul binalarının beton kesit kolonlarından numune alınıp, inceleme yapıldı. İncelemelerin ardından bölgedeki 14 okul için yıkım kararı alındı.

Bursa'da deprem riski taşıyan 24 okul binası yıkılacak! İşte okullar!

Bursa'da deprem riski taşıyan 24 okul binası yıkılacak! İşte Bursa'da yıkılacak 24 okulun listesi...

Karmod'dan 72 günde depreme dayanıklı çelik okul binası!

Karmod Genel Müdürü Durmaz, "Deprem güvenliği yüksek, 19 derslikli, bin 960 metrekare büyüklükteki okul binasını 72 gün gibi kısa bir sürede tamamlama başarısı gösterdik" dedi...

deprem okul projeleri Haberi

deprem okul projeleri

Milli Eğitim Bakanlığı, bu seneden itibaren her yıl 200 okulun depreme karşı dayanıklı olup olmadığını araştıracak.


MEB, Türk eğitim sisteminin fiziksel kapasitesinin artırılması ve nitelikli eğitim öğretim ortamının hazırlanması kapsamında çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. 


Bu çerçevede yeni okul binalarının yapımında, estetik görünümlü, depreme dayanıklı ve kullanışlı eğitim ortamları oluşturan projelerin hayata geçirilmesi hedeflenirken, mevcut okul binalarının da depreme dayanıklılığı ölçülecek.


Bu seneden itibaren her yıl 200 okulun deprem tahkiki yapılacak. Bu okullardan güçlendirme ihtiyacı olacağı tahmin edilen 128'inin güçlendirme inşaatının planlanması, mevcut projelerde yapılması öngörülen değişikliklerin belirlenmesi ve revizyon tasarımlarının hazırlanması da amaçlanıyor.


Bakanlık, okulların güvenliğini sağlamak amacıyla 2012'de 427 okulun deprem tahkikini yaparken, 129 okulu da depreme karşı güçlendirmişti. Geçen yıl ise tahkiki yapılan 200 okuldan 128'inde güçlendirme inşaatı yapılmıştı.


Okulların deprem tahkiki ve...