05 / 05 / 2024

deprem sigortası alınmazsa ne olur

deprem sigortası alınmazsa ne olur

Gayrimenkuller için DASK, depremden sonra meydana gelen maddi zararların teminatı için yapılıyor. DASK için gerekli belgeler temin edilerek poliçe ücretinin ödenmesi gerekiyor. Peki, deprem sigortası ödenmezse ne olur?

Düzce, deprem sigortasında ilk sırada! 82 bin konutun 75 bini sigortalı!

Son 25 yılda 3 büyük deprem yaşayan ve konut stokunun yüzde 80'i yenilenen Düzce'de, 82 bin konutun 75 bin 130'u Zorunlu Deprem Sigortası ile güvence altına alındı.

Deprem sigortasında sil baştan düzenleme: Şartlar değişti, fiyat ve teminatlar arttı!

Deprem sigortasının şartları sil baştan değişti. Fiyat ve teminatlar artarken, yeni düzenleme 1 Ağustos itibariyle uygulamaya alındı.

Deprem sigortası hangi hasarları karşılıyor? DASK hasarların karşılanmasında yeterli mi?

DASK tarafından gerçekleştirilen  açıklamada depremin daha ilk gününden kurum uzmanlarının hasar tespit çalışmalarına başladığı ve ilk ödemelerin 24 saat içinde yapıldığı bilgisi paylaşıldı. Peki Deprem sigortası hangi hasarları karşılıyor? DASK hasarların karşılanmasında yeterli mi?

Zorunlu deprem sigortasının kapsamı genişletilecek!

Sigortacılık ve Özel Emeklilik Düzenleme ve Denetleme Kurumu, sorunlu deprem sigortasının kapsamının genişletilmesi için çalışmalara başladı.

Deprem sigortasında poliçe sayısı 10 milyonu geçti!

Türkiye'de zorunlu deprem sigortasında poliçe sayısı 10 milyon 28 bine ulaştı. Ek olarak Doğal Afet Sigortaları Kurumu'nun (DASK) toplam "deprem rezervi" Şubat ayı itibariyle 12 milyar liraya yaklaştı.

Zorunlu deprem sigortası sosyal sorumluluğumuz!

Doğal Afet Sigortası Kurumu (DASK) ülke genelinde en çok deprem sigortası yaptıran ilin Bolu olduğunu açıkladı.

Türkiye’de her iki konuttan birinin deprem sigortası yok!

Türkiye, topraklarının yüzde 98’i aktif ve farklı deprem bölgesinde yer alıyor. Deprem sigortası ile depreme karşı tedbir alınabiliyor. Fakat, Türkiye’de her iki konuttan birinin deprem sigortası yok...

Ayda 15 TL'ye Zorunlu Deprem Sigortası yaptırabilirsiniz!

Ayda ortalama 15 Türk Lirası gibi bir tasarrufla Zorunlu Deprem Sigortası yaptırarak konutlar güvenceye alınabiliyor...

9 adımda Zorunlu Deprem Sigortası!

Doğal Afet Sigortaları Kurumu (DASK) internet sitesi üzerinden yaptığı duyuru ile Zorunlu Deprem Sigortası’nı 9 adımda anlattı. İşte 9 adımda Zorunlu Deprem Sigortası...

Zorunlu deprem sigortası fiyatları ne kadar oldu? 

Zorunlu deprem sigortası fiyatları yaşanan İstanbul depremi sonrası en çok aratılan konular arasında yer alıyor. Peki zorunlu deprem sigortası fiyatları ne kadar oldu? 

Deprem sigortası bulunan yapı sayısı mecliste!

Doğal afet sigortası kapsamında deprem sigortası bulunan yapı sayısı meclis gündemine taşındı. CHP'li Gürer, konuya ilişkin soru önergesi hazırladı...

Zorunlu Deprem Sigortası seferberliği başlıyor!

Doğal Afet Sigortaları Kurumu (DASK), Türkiye'de deprem bilincini güçlendirmek ve Zorunlu Deprem Sigortası yaygınlığını artırmak amacıyla 2019 yılında “Şehirler Yarışıyor, Sigortalılar Kazanıyor” yarışmasının altıncısını düzenliyor...

Zorunlu Deprem Sigortası ile konutunuz güvende!

DASK Yönetim Kurulu Başkanı Murat Kayacı, Marmara depreminden bu yana geçen 19 yılda deprem bilinci ve sigortalılık oranında çok önemli mesafe katedildiğini belirterek, Zorunlu Deprem Sigortası ile konutların güvence altına alındığını söyledi.

deprem sigortası alınmazsa ne olur Haberi

deprem sigortası alınmazsa ne olur

Deprem sigortası ödenmezse ne olur?

Zorunlu Deprem Sigortası olan DASK konut ve işyerleri üzerinde yaptırılan teminat sigorta türü oluyor. DASK sigortası ile; binanız tamamen ya da kısmi olarak zarar görmüş olsa da teminat altında oluyor. 


Bu sigorta, gayrimenkuller için DASK, depremden sonra meydana gelen maddi zararların teminatı için yapılıyor. Aşağıda belirtilen bina bölümleri, bir arada ya da ayrı ayrı teminat kapsamındadır:


Temeller

Ana duvarlar

Bağımsız bölümleri ayıran ortak duvarlar

Bahçe duvarları

İstinat duvarları

Tavan ve tabanlar

Merpenler

Asansörler

Sahanlıklar

Koridorlar

Çatılar

Bacalar

Yapının tamamlayıcı bölümleri


Eve veya işyerine DASK poliçesi yaptırmak için, bu sigortayı düzenleyen en yakın sigorta acentesine veya banka şubesine gerekli belgelerle gitmeniz gerekiyor. Aynı zamanda DASK poliçe ücretinin de ödenmesi gerekiyor. Peki, deprem sigortası ödenmezse ne olur?


Deprem sigortası ödenmezse, poliçe düzenlenemiyor. Yıl sonunda biten sigortanın yenilenmesi gerekiyor. Ancak, sorunlu deprem sigortasını yaptırmayanlara...