11 / 05 / 2024

Deprem sigortası olan konut sayısı

Deprem sigortası olan konut sayısı

Burhanettİn Aktaş, Afet Sigortaları Kanunu’nun zorunlu deprem sigortasının gelişmesine önemli katkılar sağladığına işaret ederek, 2012 sonunda yaklaşık 4.8 milyon olan sigortalı konut sayısının bugün 6.5 milyona yaklaştığını belirtti...

DASK deprem sigortası nasıl ödenir? DASK 2023 ne kadar ödeme yapar?

DASK deprem sigortası şu sıralarda gündemde olan konulardan biridir. DASK yaptıracak kişiler bu konu hakkında detaylı bilgi almak için hummalı bir araştırma içine girdiler. İşte detaylar!

Türkiye'nin deprem ile mücadelesi ve Deprem Sigortası'nın önemi! 

Ülkemizde art arda meydana gelen yıkıcı depremler yeterince hazırlıklı olmadığımızı gösteriyor. Peki geleceğe yatırım olan deprem sigortasının önemi nedir?

2020'de deprem sigortasına talep arttı!

Türkiye Sigorta Birliği Başkanı Atilla Benli geçtiğimiz yıl deprem sigortasına olan talebin yüzde 10 artış yaşandığını dile getirdi. 

Deprem sigortasına en çok talep hangi bölgede?

Büyük can ve mal kaybına sebep olan 17 Ağustos 1999'daki Marmara Depremi'nden sonra zararların en aza indirgenmesi için getirilen Zorunlu Deprem Sigortası, Türkiye'deki 17 milyon 682 bin 80 konuttan sadece yüzde 56,70'inde var.

Zorunlu deprem sigortasında doğru bilinen yanlışlar neler? 

30 Ekim'de İzmir'de meydana gelen deprem sonrasında deprem sigortasına olan talep arttı. Peki, zorunlu deprem sigortası neleri kapsıyor? Doğru bilinen yanlışlar neler işte detaylar...

Deprem sigortası neleri kapsıyor? Hangi binalar güvence altında?

İzmir'de toplam 1 milyon 10 bin 220 olan evlerin yüzde 56'sı yani 634 bini deprem sigortalı. Peki deprem sigortası neleri kapsıyor? Deprem sigortasında hangi binalar kapsam dışı kalıyor?

Deprem sigortasına talep patladı!

İstanbul’ da 26 Eylül’de Silivri açıklarında yaşanan 5.8’lik depremden sonra vatandaşların deprem sigortasına olan talebi artış gösterdi. Bir hafta gibi bir sürede poliçe satışında yüzde 70’e yakın yükselme yaşanırken, 350 bin ev sahibi de DASK yaptırdı…

Deprem sigortası yaptırılan konut sayısı 10 ayda 6 milyona ulaştı!

Türkiye genelinde zorunlu deprem sigortasına sahip konut oranı yüzde 46’yı aşsa da sigortasız konut sayısı 9,4 milyon. Sigortalılık oranı en yüksek olan il ise Düzce.

Deprem sigortası fiyatları 2017!

Konutlar için yapılması zorunlu olan deprem sigortası senelik olarak düzenleniyor. Peki, deprem sigortası fiyatları 2017 ne kadar?

Deprem sigortası yaptırmama cezası nedir?

DASK, depremden sonra meydana gelen maddi zararların teminatı için isteniyor. Konutlar için zorunlu olan bu sigorta işyerleri için de yapılabiliyor. Peki, deprem sigortası yaptırmama cezası nedir?

Zorunlu deprem sigortası fiyatları 2016!

Deprem sigortası, konutlar için yapılması zorunlu olan sigorta oluyor. Peki, zorunlu deprem sigortası fiyatları 2016 ne kadar?

Deprem sigortası için gerekli belgeler!

Deprem sigortası olan DASK mesken ve işyerleri için yaptırılması kanunen zorunlu olan bir sigorta olarak karşımıza çıkıyor. Peki, deprem sigortası nasıl yaptırılır? Deprem sigortası için gerekli belgeler nelerdir?

Deprem sigortası ne kadar 2016?

Deprem sigortası olan DASK için ödenmesi gereken bedel, taşınmazın türüne ve büyüklüğüne göre hesaplanıyor. Peki, deprem sigortası ne kadar 2016? İşte deprem sigortası fiyatları 2016..

Deprem sigortası olan konut sayısı Haberi

Deprem sigortası olan konut sayısı

Hazine Müsteşar Yardımcısı Burhanettin Aktaş, Sigorta Haftası dolayısıyla yaptığı açıklamada, bireysel emeklilik sisteminin büyümesi için yeni düzenlemeye gideceklerini belirterek, “Kurumsal bazlı, yani işyeri bazlı katılımların arttırılması için çalışma yapıyoruz” dedi.


Hazine Müsteşar Yardımcısı Burhanettin Aktaş, işyerlerinin Bireysel Emeklilik Sistemi’ne (BES) katılması için yeni düzenleme yaptıklarını açıkladı.


Burhanettin Aktaş, Sigorta Haftası dolayısıyla Sigortacılık Eğitim Merkezi tarafından, dün InterContinental İstanbul Hotel’de düzenlenen Ulusal Sigorta Sempozyumu’nda konuştu. 2012 yılında yapılan düzenlemeler ile bireysel emeklilik sisteminin büyüme ivmesini çok daha üst seviyeye taşındığını belirten Burhanettin Aktaş, “Sistemin yüksek oranlı büyümesini devamlı kılmak için kurumsal bazlı, yani işyeri bazlı, katılımların artırılması gerektiğini düşünüyoruz. Bu kapsamda, Müsteşarlığımızca sektörle işbirliği içinde bazı çalışmalar yürütülmektedir. Bu konudaki gelişmeleri yılsonunda tüm kamuoyuyla paylaşacağız” dedi.


KATILIMCI SAYISI ARTTI


Aktaş, 2003’te başlayan bireysel emeklilik...