14 / 05 / 2024

deprem sigortası poliçeleri

deprem sigortası poliçeleri

Zorunlu deprem sigortalı konut oranını yüzde 36'ya yükselten DASK, yeni dönemde poliçe yenilemelerine odaklandı.DASK süresi dolan zorunlu deprem sigortası poliçelerini 30 gün içinde yenileyenlere yüzde 20 indirim fırsatı sunuyor...

Zorunlu deprem sigortası genişletiliyor! Deprem dışında diğer afetler de eklenecek!

Zorunlu Deprem Sigortası’nın (DASK) genişletilecek ve bu sigorta türünün yerine Zorunlu Afet Sigortası gelecek DASK poliçesi, sadece deprem riskini değil, sel baskını gibi diğer afet risklerini de kapsayacak.

Türkiye'de kaç konutun zorunlu deprem sigortası var?

TBMM Deprem Araştırma Komisyonu raporuna yansıyan verilere göre Türkiye genelinde 10 milyonun üzerinde zorunlu deprem sigortası poliçesi mevcut.

Deprem sigortasında poliçe sayısı 10 milyonu geçti!

Türkiye'de zorunlu deprem sigortasında poliçe sayısı 10 milyon 28 bine ulaştı. Ek olarak Doğal Afet Sigortaları Kurumu'nun (DASK) toplam "deprem rezervi" Şubat ayı itibariyle 12 milyar liraya yaklaştı.

İzmir sallandı! Deprem sigortasına talep yüzde 37 arttı!

İzmir'de meydana gelen 6.6 şiddetindeki yıkımın ardından vatandaş yeniden deprem sigortasını hatırladı. DASK verilerine göre, Türkiye genelinde günlük poliçe üretimi yüzde 37 artarken, İzmir'deki artış ise yüzde 169'u buldu.

Deprem sigortasına talep patladı!

İstanbul’ da 26 Eylül’de Silivri açıklarında yaşanan 5.8’lik depremden sonra vatandaşların deprem sigortasına olan talebi artış gösterdi. Bir hafta gibi bir sürede poliçe satışında yüzde 70’e yakın yükselme yaşanırken, 350 bin ev sahibi de DASK yaptırdı…

DASK'ın hasar tespit kaynakları çoğaldı!

Sadece kendi alanlarına giren hasarları tespit eden Çevre Şehircilik teknik ekipleri, artık zorunlu deprem sigortası poliçeleri olan binalardaki hasarların tespiti için de çalışacak.

Zorunlu deprem sigortası fiyatları 2016!

Deprem sigortası, konutlar için yapılması zorunlu olan sigorta oluyor. Peki, zorunlu deprem sigortası fiyatları 2016 ne kadar?

Deprem sigortası için gerekli belgeler!

Deprem sigortası olan DASK mesken ve işyerleri için yaptırılması kanunen zorunlu olan bir sigorta olarak karşımıza çıkıyor. Peki, deprem sigortası nasıl yaptırılır? Deprem sigortası için gerekli belgeler nelerdir?

Deprem sigortası ne kadar 2016?

Deprem sigortası olan DASK için ödenmesi gereken bedel, taşınmazın türüne ve büyüklüğüne göre hesaplanıyor. Peki, deprem sigortası ne kadar 2016? İşte deprem sigortası fiyatları 2016..

Kocaeli'de kaç konut deprem sigortası yaptırdı?

CHP Milletvekili Hürriyet, 1-7 Mart Deprem Haftası sebebiyle yayınladığı basın açıklamasında "Kocaeli’de bulunan 421 bin 370 konutun sadece 210 bin 555’i Zorunlu Deprem Sigortası ile sigortalandığı gerçeğidir" ifadelerini kullandı.

Stüdyo dairelerde deprem sigortası primi yüzde 37 arttı!

Zorunlu Deprem Sigortası asgari prim tutarı 25 liradan birinci derecede deprem bölgesinde 70, ikinci derecedeki deprem bölgesinde 60 liraya çıkarıldı. Böylece örneğin İstanbul’un kuzeyinde Sarıyer’deki 30 metrekarelik stüdyo dairelerin deprem sigortası pr

ERGO Kocaeli’de deprem sigortasına önem veriyor!

ERGO Türkiye’nin, dün Ramada Otel’de gerçekleştirdiği toplantıda konuşan ERGO Türkiye İcra Kurulu Üyesi Yıldırım Türe, Kocaeli ve çevre illerde zorunlu deprem sigortasının kullanımının her geçen gün arttığı bilgisini verdi.

PTT'den Deprem Sigortası uyarısı!

PTT Müdürlüğünden yapılan açıklamada deprem sigortası ile ilgili şu bilgiler verildi: İlimizin jeolojik özellikleri nedeniyle doğal afetlerin sıklıkla yaşandığı bilinmektedir.

deprem sigortası poliçeleri Haberi

deprem sigortası poliçeleri

Zorunlu deprem sigortalı konut oranını yüzde 36'ya yükselten Doğal Afet Sigortaları Kurumu (DASK), yeni dönemde poliçe yenilemelerine odaklandı. DASK'ın hedefi hem Afet Sigortaları Kanunu'nun 18 Ağustos 2012'de yürürlüğe girişinden itibaren bir yılda zorunlu deprem sigortalı konutlarda sağlanan yüzde 48 artışı korumak hem de sisteme yeni sigortalılar eklemek. 


Yenileme zamanı gelen poliçelerin sahiplerine çağrı merkezi aracılığıyla hatırlatma yaptıklarını belirten DASK Yönetim Kurulu Başkanı Selamet Yazıcı şunları söyledi: 


Ortalama prim 110 


TL "Geçen yıl 18 Ağustos'ta yürürlüğe giren Afet Sigortaları Kanunu, zorunlu deprem sigortasının yaygınlaşmasında önemli bir dönüm noktası oldu. Kanunla birlikte tapu ve konut kredisi işlemlerine ek olarak elektrik ve su aboneliği işlemlerinde de zorunlu deprem sigortası poliçesi aranmaya başlandı. 1 yılda 2 milyon yeni konut sahibi zorunlu deprem sigortası yaptırdı.


" Zorunlu deprem...