06 / 05 / 2024

deprem veri istasyonu

deprem veri istasyonu

Manisa Büyükşehir Belediyesi, Salihli ve Akhisar ilçelerinde kurulacak deprem veri toplama istasyonu için imzalar atıldı...

Yerli ve milli deprem erken uyarı sistemi resmen kullanılmaya başlandı!

Akıllı sistemlere entegre edilen EDIS Deprem Erken Uyarı Sistemi, alışveriş merkezlerinden, sanayi şirketlerine, bankalardan, holding merkezlerine kadar pek çok alanda kullanılmaya başlandı.

Elazığ'daki Elysium Alışveriş ve Yaşam Kompleksi inşaatı yeniden başladı!

24 Ocak 2020 tarihinde 6.8 şiddetinde depremin meydana geldiği Elazığ’da 41 vatandaş yaşamını yitirdi, 5 yapı yıkıldı, binlerce binada ise ağır hasar meydana geldi. Deprem sonrasında merkezde inşa edilen 26 katlı Alışveriş ve Yaşam Kompleksi inşaatı durdurulmuştu. Şimdi ise yeni bir gelişme yaşandı.

İstanbul'un ilk deprem-tsunami gözlem istasyonu Büyükçekmece'de açıldı!

Mega kent İstanbul'un ilk deprem-tsunami gözlem istasyonu Büyükçekmece'de açıldı...

Süleyman Soylu: Deprem gözlem istasyonu sayımız 1100'ü buldu!

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, "Afet Riskini Azaltma ve Deprem Toplantısı"nda açıklamalarda bulundu.  Süleyman Soylu, "Deprem gözlem istasyonu sayımız 1100'ü buldu" dedi...

Van'da büyük deprem sonrası 25 bin 170 konut inşa edildi!

Van'da 23 Ekim 2011'de yaşanan büyük deprem sonrası, şehirde 25 bin 170 konut depremzedelere teslim edildi, 139 iş merkezi, 17 okul, 33 cami, 9 alışveriş merkezi ve 3 bin 194 ahır inşa edildi...

Başakşehir-İkitelli Metrosu veri laboratuvar merkezi ihalesi bugün!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başakşehir-İkitelli metro istasyonu, veri laboratuvar merkezi inşaatı ihalesi bugün gerçekleştirilecek.

Başakşehir-İkitelli Metrosu veri laboratuvar merkezi ihalesi 19 Mart'ta!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başakşehir-İkitelli metro istasyonu, veri laboratuvar merkezi inşaatı ihalesi 19 Mart'ta yapılacak. 

Silivri'de deprem tahmin istasyonu hizmete girdi!

ABD merkezli araştırma derneği GeoCosmo ile Doğa Hareketleri Araştırma Derneği iş birliğiyle Silivri'de kurulan deprem tahmin istasyonu faaliyete geçti.

Manisa'da deprem veri istasyonu kurulacak!

Manisa Büyükşehir Belediyesi, Salihli ve Akhisar ilçelerinde kurulacak deprem veri toplama istasyonu için imzalar atıldı...

Naci Görür: Acilen denizaltı deprem gözlem istasyonu kurulmalı!

Prof. Dr. Naci Görür, “Söylemekten dilimde tüy bitti, acilen önlem almalıyız, her an deprem olabilir!’’ dediği Marmara depremini anlattı.

Nasa deprem analiz istasyonu İzmir merkezli olacak!

Deprem felaketinden en fazla zarar gören ülkeler arasında yer alan Türkiye, bu felakete karşı ön uyarı sistemlerinin geliştirilmesi çalışmalarında da aktif rol oynayacak.

İnşaat mühendisleri Antalya'da deprem konulu sergi açtı!

İnşaat Mühendisleri Odası Antalya Şubesi ile Shemall Alışveriş Merkezi tarafından Türkiye'deki deprem gerçeğine dikkat çekmek amacıyla 'Depreme duyarlılık' konulu fotoğraf sergisi açıldı.

Japon deprem uzmanları, Eskişehir'de araştırma yapıyor!

Japon deprem uzmanları, kentteki Anadolu Üniversitesi'ne ait 7 deprem veri istasyonunda incelemelerde bulundu. Elde edilen verilerin felaketleri önlemede kullanılabileceği belirtildi.

deprem veri istasyonu Haberi

deprem veri istasyonu


Manisa Büyükşehir Belediyesi, kentte sağlıklı ve sağlam yapıların yükselmesi ve mevcut yapılarında sağlamlaştırılması amacıyla çalışmalarını sürdürüyor. Büyükşehir Belediyesi İmar ve Şehircilik Daire Başkanlığı bünyesinde yürütülen çalışmalar kapsamında deprem ön kestirimi ile gelecekte olabilecek bir depreme ait belirtilerin disiplinli yaklaşımlar ve yöntemler ile belirlenmesi amacıyla veri toplama istasyonu kurulmasına yönelik protokol imzalandı. Salihli ve Akhisar ilçelerinde kurulacak olan veri toplama istasyonu için gerçekleşen protokole İmar ve Şehircilik Daire Başkanı Türkan Taş Köroğlu ve KURUKAMO yöneticileri de katıldı.

Veri İstasyonu ile Depremin Kaynağından Kontrol Sağlanacak

İmzalanan protokolle ilgili bilgiler aktaran Köroğlu, “Ülkemizin tamamı deprem kuşağında olup yıllar içerisinde birçok yıkıcı depreme maruz kaldı. Biz de ülke olarak yıllar içerisinde depremlerden sonra edinilen bilgilerin ışığında ön kestirime dayalı bilimsel çalışmalar yapıldı. Şimdi bizde Manisa...