09 / 05 / 2024

deprem yalıtım sistemi

deprem yalıtım sistemi

2002 yılında Acıbadem'deki tarihi Sokullu Konağı'nın bahçesinde Yapı Konut tarafından inşa edilen, Türkiye'de ilk kez uygulanan ''deprem yalıtım sistemi'' ile donatılmış Sokullu Konağı Evleri satışa sunulmuş.

Binaların ısı ve su yalıtımı deprem güvenliğini etkiler! Yalıtım uygulamaları nasıl yapılmalı? 

TMMOB İnşaat Mühendisleri Odası İstanbul Şube Başkanı Füsun Sümer, ısı ve su yalıtımının binaların deprem güvenliğini de etkileyeceğini belirtti. Peki yalıtım uygulamaları nasıl yapılmalı?  İşte detaylar...

İZODER'den deprem için su yalıtımı uyarısı! 1999 Marmara depremini hatırlattılar!

Yalıtım sektörünün çatı örgütü İZODER, 17 Ağustos Marmara Depremi'nin 23. yıl dönümü dolayısıyla yaptığı açıklamada, binaların depreme karşı güçlendirilmesinde sızdırmazlığın hayati önemine dikkat çekti.

Levent Gökçe: Binaları su yalıtımıyla korumak hayati önem taşıyor!

Yatılım sektörünün çatı örgütü İZODER'in Yönetim Kurulu Başkanı Levent Gökçe, '1-7 Mart Deprem Haftası' kapsamında yaptığı açıklamada, depreme karşı güvenli binalara sahip olmak için binaların su yalıtımı ile korunması gerektiğini dile getirdi.

Ode Yalıtım'dan inşaat projelerinde su yalıtımı çözümleri sistemi!

ODE Yalıtım tarafından, inşaat projeleri için en uygun su yalıtımı çözümlerini dakikalar içerisinde bulan ODE Select sistemi geliştirildi...

Su yalıtımı depremden koruyor!

Topraklarının yüzde 92'si deprem kuşağında olan Türkiye'de, betonarme binaların ayakta kalabilmesi için su yalıtımı yaptırılması zorunlu hale getirildi. Rutubetten uzak, sağlıklı mekanlar sağlayan su yalıtımının maliyeti ise bina maliyetinin yüzde 5'ini geçmiyor. 

E-Dağıtım Sistemi’yle 6 ayda 15 bin 900 ruhsat denetlendi!

‘e-Dağıtım Sistemi’yle altı ayda 15 bin 900 ruhsatın denetlendiğini söyleyen Yapı Denetim ve Deprem Mühendisliği Derneği Başkanı Nazmi Şahin “Denetim firmaları, yazılım sistemi tarafından belirleniyor. Hiçbir firma kendisine gelecek işi önceden bilme şansına sahip değil” şeklinde konuştu.

Su yalıtımı olmayan binaya izin yok!

Deprem tehlikesi altında bulunan Türkiye'de yapı ömrü ve dayanıklılığı açısından büyük öneme sahip su yalıtımı konusunda önemli bir adım atıldı. 

Egepen Deceuninck Legend ile kusursuz yalıtım!

Her zaman yenilikçi ve öncü ürünleri ile dikkat çeken Egepen Deceuninck, piyasaya sürdüğü son ürünü yeni Legend Sürme Sistemi ile ses ve ısı yalıtımını en üst düzeye taşıyarak, estetik tasarımı ve kolay kullanımı bir arada sunuyor

Baumit’in en çok tercih edilen sistemi: Star Isı Yalıtım Sistemi!

Baumit, gerek yeni konut, ofis, AVM, hastane, otel, yurt, vb. projelerine; gerekse renovasyon projelerine ısı yalıtım sistemlerinin yanı sıra su yalıtım ürünleri, karo yapıştırıcıları ve özellikle otopark alanları için sıva sistemleri ile her alanda çözüm

Mersin'de binalarda ısı yalıtımı semineri düzenlendi!

Mersin-Tarsus Organize Sanayi Bölgesi (MTOSB) firmalarından Teknopanel sponsorluğunda, "EPS Mantolama Sistemi ile Binalarda Isı Yalıtımı ve Enerji Tasarrufu" başlıklı seminer düzenlendi.

Megaron Mineral Yün Tekno Yalıtım Sistemi'nden ideal çözüm!

Çatılardan kaynaklanan yüzde 25 ısı kaybını yaşatmayan ve yangına karşı birinci sınıf dayanıklı olan Megaron Mineral Yün Tekno Yalıtım Sistemi, uzun ömürlü ve dayanıklı bir ürün olması sayesinde sağlam çatı isteyenlere paket çözüm sunuyor.

ODE Yalıtım'ın ODE Starflex Camyünü Multipack sistemi ilgi gördü!

AR-GE çalışmaları sonucu yenilenen çevreci ürünlerini 21-25 Nisan tarihlerinde İstanbul’da düzenlenen Yapı Fuarı’nda ziyaretçileriyle buluşturan ODE Yalıtım, en büyük ilgiyi ODE Starflex Camyünü Multipack paketleme sistemi ile gördü.

Su yalıtımı yapılması binaların depreme dayanıklılığını artırıyor!

Binalarda su yalıtımı yapılarak, deprem gibi afetlerde can kayıplarının yüksek oranda önlenebileceği bildirildi. Uzmanlar, deprem riski bulunan gelişmiş ülkelerde, su yalıtımı yasal olarak zorunlu tutuyor.

deprem yalıtım sistemi Haberi

deprem yalıtım sistemi

 


Acıbadem SOKULLU KONAĞI Evleri


Türkiye'de ilk kez deprem yalıtımlı, güvenli ve konforlu bir yaşama yatırım yapacaksınız


Tarihi Sokullu Konağı'nın bahçesinde. Yapı Merkezi'nin 40 yıllık bilgi ve teknoloji birikiminin ürünü olan Sokullu Konağı Evleri, Türkiye'de ilk kez uygulanan ve depreme karşı tam güvence sağlayan özel ''deprem yalıtım sistemi'' ile donatılıyor. Sokullu Konağı Evleri'nin gerek spor ve sosyal tesisleri, gerekse alışveriş merkezlerine yakınlığı, ayrıcalıklı bir yaşam olanağı sunuyor.


Türkiye İş Bankası Konut Kredisi'nin herkese uygun, cazip ödeme koşullarıyla!


YAPI KONUT


Hürriyet 5 Ekim 2002



Abdullah Kutalmış...