06 / 05 / 2024

depremde hasar tespiti

depremde hasar tespiti

İstanbul’da yaşanan 5.8’lik depremden sonra birçok binada hasar meydana geldi. Eğitim binalarında da oluşan ciddi hasarlar nedeniyle çoğu okul tahliye edildi. Tahliye edilen okullardan bazıları güçlendirilirken bazıları da yıkılmaya devam ediliyor…

Depremde ağır hasar alan okullar 1999 depreminden önce yapılmış!

İstanbul’da meydana gelen depremden sonra yapılan hasar tespit incelemelerinde toplam 29 olmak üzere, 20’si hafif 9’u ağır hasarlı okulların olduğu tespit edildi. Ağır hasarlı okulların 1999 depreminden önce, az hasarlı olanların ise 1999 sonrası dönemde yapıldığı bilgisine ulaşıldı….

DASK'ın 35,9 milyar TL'lik hasar ödemesinin yüzde 96'sı 6 Şubat depremleri için!

DASK tarafından, zorunlu deprem sigortası olup depremde hasar gören konutlara bugüne kadar toplam 35 milyar 906 milyon 326 bin TL'lik hasar ödemesi gerçekleştirildi.

KDK'dan son dakika kararı! Depremde hasar gören bina sahipleri dikkat! Sigorta tazminatı tarifesi değişti!

Kamu Denetçiliği Kurumu (KDK) tarafından, 6 Şubat'ta meydana gelen Kahramanmaraş merkezli depremler sonrası evleri hasar görenlere 2022 yılı tarifesine göre ödenen sigorta tazminatının, 2023 yılı tarifesine göre ödenmesi planlanıyor.

Retrofit Bina Hasar Tespiti Güçlendirme Ve Mühendislik Limited Şirketi kuruldu!

Retrofit Bina Hasar Tespiti Güçlendirme Ve Mühendislik Limited Şirketi Pendik'te 200 bin TL sermaye bedeli ile Haydar Dehgan tarafından kuruldu.

Bina hasar tespit raporu nereden alınır? Bina hasar tespiti ücretli mi?

Hasar tespit ve hasar tespit raporuna dair vatandaşlardan pek çok soru sorulmaktadır. İşte o sorulardan bazıları!

Binası depremde hasar görenler hemen bakın! 1 milyon 70 bin kişiye 10 bin TL, 129 bin haneye 15 bin TL ödendi!

Binası depremde hasar görenler hemen bakın! Bakan Soylu duyurdu: 1 milyon 70 bin kişiye 10 bin TL, 129 bin haneye 15 bin TL ödendi! Peş peşe yatıyor!

Depremde hurdaya dönen araçlar satılacak mı? Akıbetleri belli oldu

Kahramanmaraş merkezli depremler ile Hatay'daki 2 depremde hasar gören ya da kullanılamayacak duruma gelen araçlar, otopark ya da boş araziye çekilip yan yana dizilsi. Hatay'da hurda araç sayısı, binleri geçerken sahibi bulunamayanların ise akıbeti de netleşti. İşte tüm detaylar...

Depremde hasar gören araçları sigorta karşılar mı? Depremde hasar gören araçlar ne olacak?

Depremden dolayı hasar gören araçlara dair araştırmalar son hızla devam ediyor. Peki Depremde hasar gören araçlar ne olacak? İşte detaylar!

Ücretsiz hasar tespiti nasıl yapılır? 4 bin 500 TL kira yardımı nasıl alınır? Başvuru şartları nedir

Kahramanmaraş depreminin ardından, İBB ücretsiz olarak riskli bina tespiti yapmaya başladı. KİPTAŞ vesilesi ile depreme dayanıklı  binalar inşa ediyor. Diğer yandan ev başına 4 bin 500 TL kira desteği yapılıyor. Peki Ücretsiz hasar tespiti nasıl yapılır?  4 bin 500 TL kira desteği nasıl alınır? başv

Birçok kişi bunu araştırıyor! Depremde hasar gören araçlar kaskodan para alacak mı?

Kahramanmaraş’ın Pazarcık ve Elbistan ilçeleri merkezli meydana gelen büyük depremlerde onbinlerce araç da enkaz altında kalarak, büyük bölümü hurdaya çıktı. Peki deprem nedeniyle hasar gören araçlara trafik sigortası ve kasko ödeme yapıyor mu? İşte birçok kişinin merak ettiği o sorunun yanıtı…

AFAD resmen açıkladı: 680 bin 268 hanede hasar tespiti tamamlandı!

AFAD 10 bin liralık 'Hane Başı Destek Ödemeleri'nin kesinleşmemiş hasar tespit verileri üzerinden alınan ikametgah verisi dikkate alınarak gerçekleştirildiği bildirilerek, şu ana kadar 680 bin 268 hanede hasar tespit çalışması tamamlanmış olup, ödemelere başlandığı kaydedildi.

Hasar tespiti yapılan bina sayısı belli oldu! İşte il il bina durumu!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı "13 ilde yürütülen hasar tespit çalışmaları kapsamında şu ana kadar 236 bin 410 binada yer alan 1 milyon 279 bin 576 bağımsız birimde hasar tespit çalışması yapıldı." dedi.

İzmir Büyükşehir Belediye binası yıkım ihalesi Nisan'da!

İzmir Büyükşehir Belediyesinin 2020 yılında gerçekleştirilen depremde hasar gören ana hizmet binasının yıkım ihalesi önümüzdeki ay gerçekleştirilecek.

İstanbul için korkutan senaryo: Büyük depremde hasar görecek bina sayısı arttı!

Uzmanlar İstanbul'da 2030'a kadar 7 ve üzerinde bir deprem yaşanma ihtimalinin yüzde 64 olduğuna dikkat çekiyor. Peki İstanbul için korkutan deprem senaryosunda neler yer alıyor? Büyük İstanbul depreminde kaç binanın hasar göreceği tahmin ediliyor? İşte ayrıntılar...

depremde hasar tespiti Haberi

depremde hasar tespiti

İstanbul’da geçtiğimiz ay ya­şanan 5.8 şiddetindeki deprem nedeniyle birçok okulda hasar meydana gelmiş ve 20’ye yakın okuldaki öğrenciler farklı okul­lara taşınmıştı.

Milliyet’ten Ozan Ömer Kadüker’in haberine göre, deprem nedeniyle eğitime ara verilen okullardan bazıları yıkılmış durumda bazıları da hâlâ yıkıl­mayı bekliyor.

Özellikle Gaziosmanpaşa’da­ki Vefa Poyraz Anadolu Lisesi, ağır hasarlı olmasına rağmen yıkılmamış. Bu okulun öğrenci­lerinin taşındığı Aliya İzzetbegoviç İlkokulu’nda ilk haftalar veliler, çocuklarının lise öğren­cileriyle aynı okulda eğitim al­masını istemediği için bu duru­ma tepki göstermişti. Ancak zi­yaret ettiğimiz Aliya İzzetbegoviç İlkokulu’nda görüştüğümüz veliler ve öğrenciler sorunların çözüldüğü belirtiyor.

Bu velilerden Zeynep Tın­maz “Şu an hiçbir sorun yaşa­mıyoruz. Ders giriş, çıkış saatleri düzenlendi, kimse çakışmıyor. Aynı şey bizim de başımıza ge­lebilirdi. Onlar bizim misafiri­miz, idare ediyoruz” dedi.

Lise öğrencisi Elif Aydinç ise “İlk haftalar...