30 / 07 / 2024

depremde yapılması gerekenler

depremde yapılması gerekenler

Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), 1-7 Mart Deprem Haftası'nda Türkiye'deki deprem farkındalığını ölçmek için "Bugün Deprem Olsaydı Ne Yapardınız" adıyla sosyal medya kampanyası düzenliyor...

Ev aldıktan sonra yapılması gerekenler nelerdir?

Ev aldıktan sonra yapılacak birkaç işlem vardır. İşlemlerin adım adım uygulanması, karmaşıklığı önleyerek evin benimsenmesine yardımcı olur. Öncelikle tapu ve mülk işlemleri yapılır. Evin size ait olduğuna dair resmi işlemlerin yapılması gerekir. İşte ev aldıktan sonra yapılması gerekenler...

Emeklilere 17 bin 500 TL promosyonu sadece İş Bankası veriyor! İşte alabilmek için yapılması gerekenler!

İş Bankası emeklilere 17 bin 500 TL promosyon verecek! Oldukça yüksek olan bu promosyonu alabilmek için yapılması gerekenler haberimizde...

Deprem sonrasında yapılması gerekenler nelerdir? Hayat üçgeni ne demek?

Deprem sonrasında yapılması gerekenler, Kahramanmaraş depreminden sonra en çok aranan konulardan biri oldu. İşte bu konuya dair detaylar!

Hisseli tapu nasıl bölünür? Hisseli tapu ayırma işleminde yapılması gerekenler...

Hisseli tapu ayırma işlemi genellikle miras kalan tarla ve arsalar için hak sahipleri tarafından yapılmaktadır. Hisseli tapu nasıl bölünür? Hisseli tapu ayırma işleminde yapılması gerekenler nelerdir? İşte ayrıntılar

Geçici vergi beyannamesinde yapılması gerekenler!

Dünya Gazetesi köşe yazarı olan Bumin Doğrusöz, bugünkü yazısında ''Geçici vergide yapılması gerekenler''i anlattı. İşte o haber...

Apartmanlarda kentsel dönüşüm süreci ve yapılması gerekenler!

Avukat Fatma Dilşad Yelken "Apartmanlarda kentsel dönüşüm süreci ve yapılması gerekenler" konusunu www.emlakkulisi.com okurları için kaleme aldı. İşte Av. Fatma Dilşad Yelken'in o yazısı..

İşte doğru kentsel dönüşüm için yapılması gerekenler!

İMO Bursa Şube Başkanı Mehmet Albayrak dönüşüm uyarısı yaptı. Albayrak, doğru kentsel dönüşüm için yapılması gerekenleri anlattı.

Miras paylaşımı için yapılması gerekenler!

Mirasbırakanın sağlığında yapmış olduğu mirasla ilgili kazandırmalar ve paylaştırmalar, terekenin ölüm anındaki durumuna göre değerlendiriliyor. Peki, miras paylaşımı için yapılması gerekenler nelerdir?

Veraset ilamını aldıktan sonra yapılması gerekenler!

Bir kimsenin vefatının ardından mirasçılardan biri veraset ilamını alarak kalan mirası ve hangi mirasçının ne kadar hakkı olduğunu görebiliyor. Peki, veraset ilamını aldıktan sonra yapılması gerekenler nelerdir?

İskan alındıktan sonra yapılması gerekenler!

Bir arsa üzerinde inşaat işleri tamamlanıp iskan izni alındıktan sonra yapılması gereken birkaç işlem daha bulunuyor. Peki, iskan alındıktan sonra yapılması gerekenler nelerdir? Kat mülkiyetine nasıl geçilir?

Emlak vergisi ödememek için yapılması gerekenler!

Emlak vergisinde meskenler için vergi muafiyet uygulaması da bulunuyor. Kanunen 200 metrekare büyüklüğü geçmeyen ve geliri olmayan tek ev sahipleri vergiden muaf tutuluyor. Peki, emlak vergisi ödememek için yapılması gerekenler neler?

Apartman yönetimi için yapılması gerekenler!

Bir apartmanda ilk apartman yönetimi Kat Mülkiyeti Kanunu kapsamında yer alan hükümlere göre kuruluyor. Peki, bir apartman yönetimi için yapılması gerekenler nelerdir? Apartmana yönetici nasıl seçilir?

Tapuya gitmeden önce yapılması gerekenler!

Gayrimenkul alım satım süreçlerinde, alıcı ve satıcı tarafın bazı noktalara dikkat etmeleri gerekiyor. Peki, tapuya gitmeden önce yapılması gerekenler neler? İşte yapılacak araştırma ve incelemeler..

depremde yapılması gerekenler Haberi

depremde yapılması gerekenler

Geçmişte trajik felaketlere insanlar ancak afetzede olduktan sonra müdahale edilmesi olağan karşılanırken, AFAD'ın kurulmasıyla uygulamaya konulan "modern afet yönetimi sistemi" bu algıyı değiştiriyor. Sistemle, vatandaşlar "zede" olmadan önce afetlere yönelik risk yönetimi uygulanarak yaşanılan zararlar en aza indirgenebiliyor.


Özellikle 17 Ağustos ve 12 Kasım Marmara depremleri ülkede "afet öncesi hazırlık" bilincinin oluşumuna acı şekilde katkıda bulunurken, AFAD bu farkındalığın geldiği noktayı, 1-7 Mart Deprem Haftası'nda düzenleyeceği sosyal medya kampanyasıyla ölçecek.


-İllerin deprem farkındalığı takip edilebilecek


Vatandaşların afete hazırlık bilincini artırmayı da amaçlayan "Bugün Deprem Olsaydı Ne Yapardınız" kampanyasına, Türkiye'de 12 milyonu bulan Twitter kullanıcısı katılabilecek.


Twitter kullanıcıları, yaptıkları paylaşımlarda "#bugündepremolsaydı" hashtagini kullanarak ve yaşadıkları şehri belirterek, deprem farkındalığının ölçülmesine katkıda bulunabilecek.


Bu hashtag ile paylaşılan içerikler, illere göre yenilenerek her gün AFAD tarafından sosyal...