11 / 05 / 2024

Bugün Deprem Olsaydı Ne Yapardınız kampanyası düzenleniyor!

Bugün Deprem Olsaydı Ne Yapardınız kampanyası düzenleniyor!

Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), 1-7 Mart Deprem Haftası'nda Türkiye'deki deprem farkındalığını ölçmek için "Bugün Deprem Olsaydı Ne Yapardınız" adıyla sosyal medya kampanyası düzenliyor...



Geçmişte trajik felaketlere insanlar ancak afetzede olduktan sonra müdahale edilmesi olağan karşılanırken, AFAD'ın kurulmasıyla uygulamaya konulan "modern afet yönetimi sistemi" bu algıyı değiştiriyor. Sistemle, vatandaşlar "zede" olmadan önce afetlere yönelik risk yönetimi uygulanarak yaşanılan zararlar en aza indirgenebiliyor.


Özellikle 17 Ağustos ve 12 Kasım Marmara depremleri ülkede "afet öncesi hazırlık" bilincinin oluşumuna acı şekilde katkıda bulunurken, AFAD bu farkındalığın geldiği noktayı, 1-7 Mart Deprem Haftası'nda düzenleyeceği sosyal medya kampanyasıyla ölçecek.


-İllerin deprem farkındalığı takip edilebilecek


Vatandaşların afete hazırlık bilincini artırmayı da amaçlayan "Bugün Deprem Olsaydı Ne Yapardınız" kampanyasına, Türkiye'de 12 milyonu bulan Twitter kullanıcısı katılabilecek.


Twitter kullanıcıları, yaptıkları paylaşımlarda "#bugündepremolsaydı" hashtagini kullanarak ve yaşadıkları şehri belirterek, deprem farkındalığının ölçülmesine katkıda bulunabilecek.


Bu hashtag ile paylaşılan içerikler, illere göre yenilenerek her gün AFAD tarafından sosyal medyadan yayımlanacak haritalarla duyurulacak.


Vatandaşlar, illerinin deprem farkındalığını hafta boyunca takip etmek ve olası depremde yaşayacakları zararları azaltmak için neler yapabileceğini öğrenmek amacıyla AFAD'ın "bugundepremolsaydi.wordpress.com" blog sayfasını ziyaret edebilir.


AA


Geri Dön