07 / 07 / 2024

Bugün Deprem Olsaydı Ne Yapardınız kampanyası

Bugün Deprem Olsaydı Ne Yapardınız kampanyası

Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), 1-7 Mart Deprem Haftası'nda Türkiye'deki deprem farkındalığını ölçmek için "Bugün Deprem Olsaydı Ne Yapardınız" adıyla sosyal medya kampanyası düzenliyor...

Deprem konutu başvurusu yapmak istenler dikkat! Başvurular bugün sona eriyor!

6 Şubat depremlerinde ev ve iş yerleri yıkılan depremzedelere devlet yardımından yararlanmak için tanınan ek süre için başvurular bugün sona eriyor. 

KİPTAŞ Kırlangıç Evler'in 1. etabı bugün teslim ediliyor!

Yüzde yüz uzlaşıyla hayata geçirilen KİPTAŞ Kırlangıç Evler projesinin 1. etabı bugün sahiplerine teslim edilecek. Beylikdüzü Gürpınar'da yükselen Kırlangıç Evler projesi ile yaklaşık olarak 1.200 vatandaş deprem dirençli konutlara kavuşmuş olacak.

TOKİ Diyarbakır deprem konutları kuraları bugün çekiliyor! AFAD Diyarbakır kura sonuçları 3+1 isim listesi 20 Şubat 2024

Diyarbakır deprem konutları kura çekilişi için nefesler tutuldu. Asrın felaketi şeklinde nitelendirilen Kahramanmaraş depremlerinden etkilenen Diyarbakır'da hayata geçirilen konutların kura çekimi bugün yapılacak. İşte AFAD Diyarbakır kura sonuçları 3+1...

Az önce deprem mi oldu? Bugün hangi illerde sarsıntı oldu? İşte son dakika AFAD deprem listesi

Türkiye'de meydana gelen ve 11 kenti etkileyen deprem felaketinden sonra, Kahramanmaraş, Adıyaman, Malatya, Hatay deprem ile sallanmaya devam ediyor. Peki, bugün hangi illerde deprem oldu? İşte detaylar...

SON DAKİKA DEPREM Mİ OLDU? Bugün en son nerede ve ne zaman deprem oldu? 30 Temmuz 2023 son dakika deprem listesi...

AFAD ve Kandilli Rasathanesi tarafından pyalaşılan son dakika deprem listesi merakla takip ediliyor. Peki, Bugün en son deprem nerede ve ne zaman oldu? 30 Temmuz 2023 son dakika deprem listesi? İşte detaylar...

Son dakika: Bugün deprem mi oldu? Az önce sallandık mı? En son deprem nerede oldu? 18 Temmuz 2023!

Kandilli ve AFAD son depremler listesi 18 Temmuz Salı günü için yayınlandı. Peki, az önce deprem mi oldu? Türkiye'de en son nerede, ne zaman, kaç büyüklüğünde deprem oldu? İşte ayrıntılar...

Son dakika deprem mi oldu? Az önce deprem mi oldu? Bugün hangi iller sallandı? İşte 25 Haziran 2023 deprem listesi...

Türkiye'de meydana gelen depremler, AFAD ve Kandilli Rasathanesi tarafından paylaşılıyor. Peki, bugün hangi illerde deprem oldu? İşte 25 Haziran 2023 deprem takvimi...

19 Haziran 2023 az önce deprem mi oldu? Bugün nerede deprem oldu? Kandilli Rasathanesi son deprem listesi!

Deprem mi oldu? Bugün hangi ilde, kaç şiddetinde deprem oldu? Günlük olarak meydana gelen deprem listesi Kandilli Rasathanesi tarafından araştırılıyor. 19 Haziran Pazartesi günü deprem mi oldu? İşte son depremlere dair detaylar!

16 Haziran 2023 deprem mi oldu? Bugün saat kaçta deprem oldu? Kandilli Rasathanesi son deprem listesi!

Türkiye’nin hangi ilinde kaç şiddetinde deprem oldu? Meydana gelen deprem listesi Kandilli Rasathanesi tarafından araştırılıyor ve listeleniyor. 16 Haziran Cuma günü deprem mi oldu? İşte son depremlere dair detaylar!

Bugün deprem mi oldu? Az önce nerede deprem oldu? İşte 30 Mayıs 2023 Kandilli Rasathanesi deprem listesi!

30 Mayıs Salı günü son deprem listesi yayımlandı. Son yaşanan deprem listesine nereden bakılır? Gün içinde küçük de olsa bir sarsıntı hisseden kişiler, deprem listesini günü güne takip ediyor. İşte 30 Mayıs 2023 Salı Kandilli Rasathanesi son dakika deprem listesi!

24 Mayıs 2023 son dakika deprem listesi! Bugün deprem nerede, ne zaman oldu? İşte Kandilli Rasathanesi verileri!

24 Mayıs Çarşamba deprem mi oldu? Az önce nerede deprem oldu? Son deprem listesi belli oldu mu? Vatandaşlar bu soruların yanıtını merak ediyor. İşte 24 Mayıs 2023 Çarşamba Kandilli Rasathanesi’nin kaydettiği son dakika depremler!

Son dakika deprem! Bugün deprem oldu mu? Kandilli Rasathanesi son depremlerin listesi!

Deprem oldu mu? Bugün nerede deprem oldu? bu soruların yanıtı araştırılan konular arasında yer alıyor. İşte 9 Mayıs 2023 Kandilli Rasathanesi ve AFAD’ın ölçtüğü son dakika deprem listesine dair detaylar!

Deprem mi oldu? Az önce deprem mi oldu? Bugün deprem mi oldu? 18 Nisan 2023 deprem nerede oldu?

Deprem nerede oldu? Bugün nerede deprem oldu? 6 Şubat tarihinde Kahramanmaraş merkezli meydana gelen yıkıcı depremlerden sonra deprem listesi araştırılıyor. İşte 18 Nisan 2023 deprem listesi!

Bugün Deprem Olsaydı Ne Yapardınız kampanyası Haberi

Bugün Deprem Olsaydı Ne Yapardınız kampanyası

Geçmişte trajik felaketlere insanlar ancak afetzede olduktan sonra müdahale edilmesi olağan karşılanırken, AFAD'ın kurulmasıyla uygulamaya konulan "modern afet yönetimi sistemi" bu algıyı değiştiriyor. Sistemle, vatandaşlar "zede" olmadan önce afetlere yönelik risk yönetimi uygulanarak yaşanılan zararlar en aza indirgenebiliyor.


Özellikle 17 Ağustos ve 12 Kasım Marmara depremleri ülkede "afet öncesi hazırlık" bilincinin oluşumuna acı şekilde katkıda bulunurken, AFAD bu farkındalığın geldiği noktayı, 1-7 Mart Deprem Haftası'nda düzenleyeceği sosyal medya kampanyasıyla ölçecek.


-İllerin deprem farkındalığı takip edilebilecek


Vatandaşların afete hazırlık bilincini artırmayı da amaçlayan "Bugün Deprem Olsaydı Ne Yapardınız" kampanyasına, Türkiye'de 12 milyonu bulan Twitter kullanıcısı katılabilecek.


Twitter kullanıcıları, yaptıkları paylaşımlarda "#bugündepremolsaydı" hashtagini kullanarak ve yaşadıkları şehri belirterek, deprem farkındalığının ölçülmesine katkıda bulunabilecek.


Bu hashtag ile paylaşılan içerikler, illere göre yenilenerek her gün AFAD tarafından sosyal...