07 / 05 / 2024

Depreme karşı akıllı şehirler

Depreme karşı akıllı şehirler

İzmir'de 100 yıl önce yaşanan depremlerin kente büyük hasar verdiğinin kayıtlarının bulunduğunu söyleyen Prof. Dr. Mustafa Akgün, depreme karşı şehrin ve binaların akıllı hale getirilmesi gerektiğini kaydetti.

GYODER'den depreme karşı akıllı kentler için KÖİ modeli önerisi!

Kamu Özel Sektör İş Birliği (KÖİ) Modeli, depreme dayanıklı dirençli kentler, yerel hizmetler, akıllı şehircilik, çevre ve enerji projeleri, kiralık evler, yurtlar ve sosyal alanlar gibi üst yapı projeleri için de önemli bir yöntem olacak.

Avrupa Birliği akıllı telefonların pil ömrünü uzatacak!

AB, akıllı telefon ve tabletlerin pil ömürlerini uzatacak ve tamirini kolay hale getirecek yeni kurallar belirledi. Bu kapsamda, AB pazarına sürülen bütün yeni akıllı telefon ve tabletlerin asgari kriterleri karşılaması zorunlu olacak.

Samsung M8, M7 ve M5 akıllı monitörler, çıtayı arşa çıkardı! Yeni nesil eğlence ve çalışma deneyimini tattırıyor!

SAMSUNG, 2023 Model M8, M7 ve M5 Akıllı Monitörleriyle kullanıcılara tek bir monitörde eğlence, oyun, üretkenlik ve tasarım keyfini bir arada sunarak dünya genelinde beklentileri karşılayacak bir seviyeye çıkardı.

Hoover  ikisi bir arada Akıllı Robot Süpürge kaç  TL? Özellikleri neler? 15 Şubat 2023 fiyat listesi

Hoover akıllı robot süpürge sahip olduğu teknoloji sayesinde hem süpürme hemde paspaslama işlemi yapmaktadır. Toplamda 5 adet temizleme programı ile karşımıza çıkmaktadır. Peki akıllı robot süpürge ne kadar? Özellikleri neler? 

İçecek devi Coca-Cola, akıllı telefon çıkarıyor! İlk görüntüler ortaya çıktı!

Coca-Cola da akıllı telefon işine giriyor. Ortaya çıkan ilk iddialar, içecek devinin popüler bir üreticiyle anlaştığını ortaya koyuyor. İşte detaylar...

Teknosa'dan sepete indirimli ürün ekleyen kampanya! Galaxy S22 Akıllı telefon alana Watch4 akıllı saat sepette 999 TL !

Teknosa yine bir kampanya ile karşınızda. Galaxy S22 ve Galaxy Fold4 Akıllı Telefonlar ile birlikte 3.299 TL değerindeki Samsung Galaxy Watch4 Akıllı Saat sepette 999 TL olacaktır.

TeknoSA’dan Samsung Galaxy A73 alana Fit2 R220 Akıllı Bileklik hediye! Yok böyle kampanya! 22 Eylül 2022 fiyat listesi

Teknolojiye dair aradığınız her şeyi bulabildiğiniz TeknoSA’dan Samsung aşıklarına karşı konulamaz bir kampanya geldi. TeknoSA’dan Samsung Galaxy A73 alana Samsung Galaxy Fit2 R220 Akıllı Bileklik siyah renk hediye. İşte detaylar…

Google'ın ilk akıllı saati Pixel Watch'ın fiyatı ve renk seçenekleri sızdı!

Google'ın önümüzdeki ay tanıtacağı ve ilk akıllı saati olma unvanını taşıyacak Pixel Watch’ın renk seçenekleri ve fiyatları ile ilgili bilgiler sızdırıldı. Peki Pixel Watch hangi renklere sahip olacak ve hangi fiyatla satışa çıkarılacak?

BİM'den akıllı cep telefonlarında kaçırılmayacak fırsatlar! İşte 31 Temmuz 2022 fiyat listesi...

Türkiye'nin en popüler zincir marketleri arasında yer alan BİM, mobil uygulaması üzerinden pek çok teknolojik ürünü satışa çıkarıyor. Peki, BİM'de hangi akıllı cep telefonları satılıyor? İşte  31 Temmuz 2022 fiyat listesi...

Realme'den yeni akıllı telefon! Karşınızda Realme C35!

Realme C serisine bir yenisini daha ekledi. Bütçe odaklı yeni akıllı telefonu Realme, C35’in duyurusunu yaptı.

Akıllı şehirler salgınlara karşı tasarlanacak!

Çevre ve Şehircilik Bakan Yardımcısı Hasan Suver, koronavirüs salgınıyla birlikte akıllı şehirlerde yeni bir boyut oluşturmanın gerektiğine ihtiyaç olduğunu belirtti. Suver, "Akıllı şehirlerimizde her türlü yapıyı, hatta mimariyi dahi salgınlara karşı yeniden tasarlamalıyız" dedi...

Güvenli şehirden akıllı şehire!

20 yıldır güvenli şehir teknolojileri geliştiren Ekin Teknoloji, günümüzde akıllı şehirlerin ihtiyaçlarına yanıt verecek çözümlerle ortaya çıkıyor. Yönetim Kurulu Başkanı Akif Ekin, çözümlerini bisiklete uyarlayarak yeni mobilite ihtiyacını karşıladıkları Avrupa pazarına gözünü dikmiş durumda.

420 yıllık Hisar Camisi, depreme karşı güçlendirilecek!

Üç Mihraplı Cami" olarak da anılan İzmir'deki 420 yıllık tarihi Hisar Camisi, depreme karşı güçlendirilecek.

Depreme karşı akıllı şehirler Haberi

Depreme karşı akıllı şehirler

"Yeryüzünden ölçülen elektromanyetik gürültülerden depremin önceden tahmin edilebileceği" fikriyle Japon bir firmanın 17 yıl önce başlattığı ve zaman içerisinde geliştirilmesiyle olumlu sonuçlar verdiği bildirilen çalışması, Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) ve özel bir şirket tarafından İzmir'de test aşamasına getirildi. 


DEÜ Mühendislik Fakültesi Jeofizik Mühendisliği Uygulamalı Jeofizik Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mustafa Akgün, AA muhabirine yaptığı açıklamada, deprem ve diğer afetlere karşı akıllı şehirler oluşturulması hedefiyle, DEÜ'ye bağlı Ege Bölgesi Sorunları Araştırma Merkezi (EBAMER), Deprem Araştırma ve Uygulama Merkezi (DAUM) ile sanayi alanında faaliyet gösteren özel bir firma ortaklığında 3 aydır çalışma sürdürdüklerini belirtti. 


Bu çalışmalar kapsamında, Japon bir firmanın "elektromanyetik gürültülerden depremin önceden tahmin edilebileceği" fikriyle geliştirdiği, ülkelerinde başarılı sonuçlar elde edildiği bildirilen cihazın Türkiye'ye getirilerek ilk kez İzmir'de...