05 / 05 / 2024

depremlerin konuta bakışı

depremlerin konuta bakışı

Elit Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Cem Çelik "Yapılan araştırmalar, tüketicilerin konut özelliği konusunda yüzde 31 ile en fazla dikkat ettiği konunun deprem yönetmeliğine uygun inşa edilmesi olduğunu gösteriyor" dedi.

MTA diri fay haritası güncellendi! Evinizin altından fay hattı geçiyor mu? Hemen bakın! Mart 2023 diri fay haritası...

50 bine yakın vatandaşın yaşamını yitirdiği ve binlerce binanın yıkıldığı Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından deprem riski gündem oldu. MTA diri fay haritası güncellendi! Evinizin altından fay hattı geçiyor mu? Hemen bakın! Mart 2023 diri fay haritası...

TOKİ Mart 2023 yeni kura tarihleri peş peşe açıklandı! TOKİ'ye başvuranlar hemen bakın! İl il belli oldu!

Depremlerin ardından ara verilen TOKİ kura çekimleri, 8 Mart'tan beri tam gaz devam ediyor. TOKİ Mart 2023 yeni kura tarihleri peş peşe açıklandı! TOKİ'ye başvuranlar hemen bakın! İl il belli oldu!

122 metrekare prefabrik ev ne kadar? Hemen bu fiyatlara bakın! Prefabrik ev 25 Şubat 2023 fiyat listesi...

Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından prefabrik ev fiyatları sık sık araştırılıyor. 122 metrekare prefabrik ev ne kadar? Hemen bu fiyatlara bakın! Prefabrik ev 25 Şubat 2023 fiyat listesi...

Türkiye'de alınabilecek en ucuz konut fiyatı açıklandı! Sermayesini konuta yatıran kişi parayı bakın kaç yılda çıkarıyor

Türkiye'de konutların ortalama metrekare fiyatı, alınabilecek ortalama ev fiyatı ve konuta yatırılan paranın geri dönüş zamanı açıklandı. Türkiye genelinde fiyatlar bir milyon sınırına yaklaştı İstanbul'da ise rakam bir milyon lira bandını aştı. İşte detaylar...

İnternette ucuz konuta bakıyoruz!

Satılık konut arayanlar, belli bir bütçe aralığında internette de konut aramaları yapıyor.

İstanbullular en çok konuta para harcıyor!

TÜİK'in önceki gün açıkladığı bölgesel hanehalkı tüketim harcamalarına bakıldığında İstanbullular en çok konuta para harcıyor. 

TOKİ Ankara Mamak Kusunlar'da 316 konutun bakım onarımını yaptıracak!

TOKİ Ankara Mamak Kusunlar 1374 adet konut projesinde yer alan 316 konuta ait bakım onarim işi ihalesi 17 Eylül 2015 tarihinde saat 14.30'da gerçekleşecek.

TOKİ Van Kevenli'de 49 konut için bakım onarım işi ihalesi bugün!

TOKİ Van Merkez Kevenli 368 adet konut projesinde yer alan 48 konut ve kapıcı dairesiyle toplam 49 konuta ait bakım onarım işi ihalesi bugün saat 14:30'da yapılacak.

Almanya'da 2.5 milyon engelsiz konuta ihtiyaç var!

Almanya’da yaşlı ve bakıma muhtaç insanların sayısının artmasıyla birlikte bunlar için engelsiz konut ihtiyacı da artıyor. Federal Hükümet’in verilerine göre ülkede 2.5 milyon engelsiz konuta ihtiyaç var.

Cem Çelik: Deprem konuta bakış açısını değiştirdi!

Ankara'da ürettiği proje konutlarla, kalite seviyesini ve beklentileri artıran Elit Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Cem Çelik, 17 Ağustos'ta meydana gelen Marmara depreminin ülkemizde yapılaşma anlamında ezber bozduğunu kaydetti...

Cem Çelik: Büyük depremler, konuta bakışı değiştirdi!

Cem Çelik konut alımında tüketicinin eğitim düzeyi arttıkça, beklentilerinin de farklılaştığı, yüksek eğitimli kişilerin özellikle büyük depremler sonrası öncelikli konusunun binaların deprem güvenliği olduğu bildirdi.

Cem Çelik: Büyük depremler konuta bakışı değiştirdi!

Cem Çelik "Genellikle müşterilerimizin i sorguladıkları konu deprem güvenliği oluyor. Yapılan araştırmalar, tüketicilerin konut özelliği konusunda yüzde 31 ile en fazla dikkat ettiği konunun deprem yönetmeliğine uygun inşa edilmesi olduğunu gösteriyor''

Cem Çelik: Büyük depremler, konuta bakışı değiştirdi!

Elit Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Cem Çelik "Yapılan araştırmalar, tüketicilerin konut özelliği konusunda yüzde 31 ile en fazla dikkat ettiği konunun deprem yönetmeliğine uygun inşa edilmesi olduğunu gösteriyor" dedi.

depremlerin konuta bakışı Haberi

depremlerin konuta bakışı

Konut alımında tüketicinin eğitim düzeyi arttıkça, beklentilerinin de farklılaştığı, yüksek eğitimli kişilerin özellikle büyük depremler sonrası öncelikli konusunun binaların deprem güvenliği olduğu bildirildi.


Ankara'da ürettiği proje konutlarla, kalite seviyesini ve beklentileri artıran Elit Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Cem Çelik, 17 Ağustos'ta meydana gelen Marmara depreminin ülkemizde yapılaşma anlamında ezber bozduğunu kaydetti.


Son 15 yıldan beri konutlarda güvenli bina algısının hızla arttığını, ancak eski binaların sayısal çokluğu ile gelir düzeyi ve beklentisi düşük kesimlerde yeni inşa edilen bazı binaların sağlamlığının halen sorgulandığını ifade eden Çelik, şunları söyledi:


"Büyük kentlerde yapılan araştırmalarda insanlar konut alırken en fazla özelliğine, ardından lokasyon, daha sonra da çevresel özelliklerine dikkat ediyorlar. Konut özelliğinde ise yüzde 31 gibi yüksek bir oranla deprem yönetmenliğine uygun inşa edilip edilmediği geliyor. Bunu...