05 / 05 / 2024

depremzedelere kredi yasası

depremzedelere kredi yasası

Bu sene meydana gelen ve 7 şehri etkileyen 3 depremde hasar gören afetzedelere yardım edilebilmesini kapsayan torba kanun teklifi TBMM'de görüşülüyor...

Depremzedelere konut için 750 bin TL'ye, iş yeri için 400 bin TL'ye varan hibe ve kredi verilecek: Resmi Gazete'de!

Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat tarihinde meydana gelen depremlerden etkilenen yerlerdeki orta ve üzeri hasarlı yapıların yerinde yeniden inşa edilmesi için hak sahiplerine kredi desteği ve hibe sağlanacak. İşte ayrıntılar...

Depremzedelere Hibe ve Faizsiz Kredi Başvurusu Başladı mı? İşte Detayları ve Nasıl Başvurulur?

Depremzede hibe ve faizsiz kredi başvurusu detayları belli oldu. Deprem bölgesinde etkilenen vatandaşların evlerin inşa edilmesinde hibe ve faizsiz kredi desteği sunuluyor. Başvuruların ne zaman başlayacağı merak ediliyor. İşte depremzedeler için hibe ve faizsiz kredi desteği detayları…

Başvurular başladı! 2 yıl ödemesiz kredi desteği

Depremzedelere sevindiren haber. Depremden etkilenen 11 ilde kendi ev ve iş yerlerini yapmak isteyenlere hibe ve faizsiz kredi sağlanacak. İşte tüm detaylar...

Yerinde Dönüşüm Projesi kapsamında kendi evini yapanlara hibe ve faizsiz kredi desteği verilecek!

‘Yerinde Dönüşüm Projesi’ kapsamında, kendi evini ve işyerini yerinde inşa edecek depremzedelere, hibe ve 2 yıl ödemesiz 10 yıl vadeli faizsiz kredi imkanı sağlanacak.

Depremzedelere konutlar için 800 bin TL, iş yerleri için 500 bin TL faizsiz kredi verilecek! Bakan açıkladı! 

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, Yerinde Dönüşüm Projesi çerçevesinde kendi yapısını yerinde yapacak depremzedelere konutlar için 500 bin lira, iş yerleri için 250 bin lira hibe verileceğini açıkladı. İşte ayrıntılar... 

Yapı Kredi 2023 yılı emekli promosyonu ne kadar? Kaç TL oldu? Zam geldi mi?

EYT yasasından sonra emekli olan vatandaşlar bankaların promosyon miktarlarını araştırmaya başladı. Vatandaşların araştırma yaptığı bankalardan biri de Yapı Kredi Bankası. İşte Yapı Kredi Bankası 2023 yılı emekli promosyon miktarları...

Bankalar depremzedeye destek için seferber oldu! İşte, bankaların depremzedelere yönelik destek paketleri!

Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından bankalar da seferber olarak depremzedelere yönelik destek paketlerini açıklamaya başladı. Depremzedelerin kredi ve kredi kartı borçları 6 ay ertelenirken, vefat edenlerin ise borçları silindi.

Bankalardan depremzedelere yönelik yeni kararlar! Hangi kredi borçları ertelenecek? Hangi borçlar silinecek?

Türkiye Bankalar Birliği Yönetim Kurulu toplanarak deprem bölgesindeki çalışmaları görüştü. Birliğin depremzedelere yönelik aldığı tavsiye kararlarına göre, bireysel ve ticari kredi müşterilerinin borçlarının ertelenecek veya belirli şartlar kapsamında silinecek.

Merkez Bankası’ndan depremzedelere yönelik ‘zorunlu' hamle! O krediler zorunlu karşılıktan muaf olacak!

Türkiye Bankalar Birliği’nin depremzedelere yönelik kredi borçlarını 6 ay ötelenmesine ilişkin tavsiye kararının ardından bir düzenleme de Merkez Bankası’ndan geldi.

Detayları da açıklandı! Depremzedeye faizsiz 10 yıl kredi çağrısı!

Asrın felaketini yaşayan 10 ilde depremden mağdur olanlara kredi verilmesi çağrısı geldi. Depremzedelere verilecek kredinin 3 yıl geri ödemesiz ve 10 yıl faizsiz olması talep edildi.

İzmirli depremzedelere kredi şoku!

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin Aralık ayı olağan meclis toplantısının ikinci oturumu İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Tunç Soyer'in başkanlığında gerçekleştirildi. Soyer, İzmir'de yaşanan depremin ardından 332 milyon dolarlık kredi anlaşmasının durdurulduğunu belirtti.

İzmirli depremzedelere kredi müjdesi!

İzmir depreminde yıkılan binaların yer aldığı projelerdeki hak sahiplerine yüzde 10 faizle, 1 yıl ödemesiz 19 yıl geri ödemeli kredi verilecek.

İzmirli depremzedelerden kredi için çağrı!

CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, partisinin İzmir Milletvekilleri Kamil Okyay Sındır ve Ednan Arslan düzenledikleri basın toplantısında  depremzedelere verilecek kredi için adım atılması konusunda çağrıda bulundu. 

depremzedelere kredi yasası Haberi

depremzedelere kredi yasası

Bu yıl 7 şehiri etkileyen 3 depremde evleri hasarlanan afetzedelere yardım edilmesini de kapsayan torba yasa teklifi TBMM'de görüşülüyor. 

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; elektronik haberleşme hizmeti sunan kuruluşlarla finansal kuruluşların müşterileriyle yaptıkları işlemlerde sözleşmelerin elektronik ortamda düzenlenebilmesi, ödenmeyen çek bedellerine ilişkin borçlunun ödeme, alacaklının tahsil imkanının güçlendirilmesini içeren torba yasa kapsamında, bu sene meydana gelen ve 7 şehri etkileyen 3 depremde hasar gören afetzedelere yardım edilebilmesi de bulunuyor.

Depremde ağır hasar gören yapıların sahiplerine kredi...