06 / 05 / 2024

dereköy hes

dereköy hes

Danıştay, Alakır havzasına yapılması planlanan 8 HES'ten biri olan, Dereköy projesini iptal etti. Antalya Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu söz konusu yer için yapılan başvuruyu 2 yıldır gündeme almayarak askıda bırakıyordu.

Karakaya HES'in 36 yıllık türbinleri yenilenmeye başlandı...

Türkiye'nin ikinci büyük hidroelektrik santrali olan (HES) Karakaya HES'in 36 senelik türbinlerinde başlatılan ve 2026 yılında da tamamlanması planlanan restorasyon projesiyle, senelik 178 gigavatsaat ilave elektrik üretimi gerçekleştirileceği kaydedildi. İşte haberin detayları...

O ilde 26 bin TL'den başlayan fiyatlarla 137 arsa satılıyor! Arsa alacaklar dikkat!

Balıkesir ili Altıeylül Belediyesi, Çukurhüseyin, Tayyipler, Balıklı, Berekektli, Çamköy, Dallımandıra, Dereköy, Gökköy, Halalca, Hasan Basri Çantay, Konakpınar, Kutludüğün, Kuyualan, Kürse, Macarlar, Nergiz ve Selimiye mahallelerindeki 137 adet arsayı satıyor. İşte ayrıntılar...

TOKİ'den Trabzon Şalpazarı'na 53 yeni konut müjdesi!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı, Trabzon Dereköy'de 53 yeni konut inşa edecek.

Başakşehir Badem 12'de 10 milyon TL'ye icradan satılık villa!

Küçükçekmece 3. İcra Dairesi, İstanbul İli Başakşehir ilçesi Hoşdere Mahallesi Dereköy çiftliğinde bulunan villayı 10 milyon TL'ye satıyor. Gayrimenkulün ihalesi 29 Mart 2021 günü gerçekleşecek.

Başakşehir Badem 11 Sitesi'nde 10 milyon TL'ye icradan satılık villa!

T.C. Küçükçekmece İcra Dairesi, İstanbul ili, Başakşehir ilçesi, Hoşdere Mahallesi, Dereköyçiftliği mevkii 303 ada 1 parselde yer alan villayı 10 milyon TL'ye satıyor...

Antalya Korkuteli Belediyesi'nden satılık 214 gayrimenkul!

Antalya Korkuteli Belediyesi tarafından, Antalya ili, Korkuteli ilçesi, Bahçeyaka, Bozova, Çomaklı, Dereköy, Gümüşlü, Göçerler, Köseler, Küçükköy, Küçükköy Yaylası, Küçüklü, Leylek, Manay, Söğütcük, Taşkesiği ve Ulucak Mahalleleri'nde yer alan 214 gayrimenkulü satıyor...

Karaman'da malzeme karşılığında yıkım ihalesi!

Sümer Holding A.Ş. Genel Müdürlüğü, Karaman Merkez Dereköy Mahallesi'nde yer alan yapılar için yıkım ihalesi düzenliyor.

AYM'den Giresun Akköy HES'e onay!

AYM, Giresun'daki Gelevera, Karaovacık ve Karvaz dereleri üzerinde yapılan Akköy HES yapımı nedeniyle özel hayata, aile hayatına saygı hakları ile konut hakkının ihlal edildiğini ileri süren bölge halkının bireysel başvurusunu reddetti.

Yusufeli Barajı ve HES inşaatının yüzde 60,6'sı tamamlandı!

Artvin'de, yapımı devam eden Yusufeli Barajı ve HES inşaatında sona yaklaşılıyor. Türkiye'nin birinci, dünyanın üçüncü en yüksek barajı olacak projede yüzde 60,6 fiziki gerçekleşme sağlandı.

Deniz GYO Hoşdere'deki gayrimenkulü 300 bin TL'ye satıyor!

Deniz Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı İstanbul İli, Başakşehir İlçesi, Hoşdere Mahallesi, Dereköy mevkiinde yer alan gayrimenkulü 300 bin TL tutarından satılması için genel müdürlüğe yetki verdi...

Deniz GYO Hoşdere'deki 3 gayrimenkulü satıyor!

Deniz GYO, KAP'ta Başakşehir Hoşdere Mahallesi, Dereköy Mevkiinde konumlu F-32-33-34 nolu gayrimenkulleri satacağını açıkladı..

Deniz GYO'dan 540 bin TL'lik gayrimenkul satışı!

Deniz Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı (GYO), Kamuyu Aydınlatma Platformu'nda (KAP) İstanbul İli, Başakşehir İlçesi, Hoşdere Mahallesi, Dereköy Mevkiinde konumlu F-35 ve F-36 nolu gayrimenkullerin satımı hakkında açıklama yaptı.

Deniz GYO Hoşdere'deki gayrimenkulünü 260 bin TL'ye sattı!

Deniz Gyarimenkul Yatırım Ortaklığı (GYO), Kamuyu Aydınlatma Platformu'nda (KAP) İstanbul İli, Başakşehir İlçesi, Hoşdere Mahallesi, Dereköy Mevkiinde yer alan gayrimenkulünü sattı. 

dereköy hes Haberi

dereköy hes

Danıştay, Alakır havzasına yapılması planlanan 8 HES'ten biri olan, Dereköy projesini iptal etti. Antalya Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu söz konusu yer için yapılan başvuruyu 2 yıldır gündeme almayarak askıda bırakıyordu. 


Alakır Vadisi, Antalya'nın Kumluca ilçesinde 60 kilometre uzunluğu, 15 kilometreye ulaşan genişliğiyle 90 bin hektar alana yayılıyor. 


Türkiye'de HES'lere karşı en uzun soluklu mücadelelerden birinin sürdüğü vadide bulunan Alakır çayında 4'ü faaliyette 8 HES projesi bulunuyor. Danıştay'm iptal karan verdiği Dereköy Regülatörü de o HES'lerden biri. 


İnşaatı, Antalya Valiligi'nin 25 Haziran 2010 tarihinde 'Çevresel Etki Değerlendirmesi (ÇED) gerekli değildir' kararıyla başlamışü. Bunun üzerine Karacaören Doğa Kültür Turizm Tanıtma ve Dayanışma Derneği ile 17 kişi itiraz etmiş, son olarak da Danıştay'a dava açmıştı. Danıştay'ın iptal kararı ardından konuşan Karacaören Doga...