16 / 05 / 2024

derince gar binası restorasyon

derince gar binası restorasyon

Kocaeli Derince'de yer alan Tarihi Derince Gar Binası restore ediliyor...

Eski Akhisar tren garı binasının akıbeti TBMM'de!

CHP Manisa Milletvekili Ahmet Vehbi Bakırlıoğlu, eski Akhisar Tren Garı binasının akıbetine ilişkin soru önergesi hazırladı.

Adil Karaismailoğlu'ndan Haydarpaşa Garı açıklaması!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Haydarpaşa Garı'na yönelik yaptığı açıklamada Haydarpaşa Gar Binası Ve Müştemilatı 2.Etap Restorasyonu'nun çalışmalarında sona gelindiğini açıkladı. 

Kocaeli Derince'ye yeni hizmet binası inşa ediliyor!

Marmara Belediyeler Birliği ve Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Tahir Büyükakın, Derince'de yeni hizmet binası inşa edildiğini açıkladı. Belediyeye ait yeni hizmet binası 2022 yılında hizmete girecek. 

Kırklareli'nde festival alanı millet bahçesine dönüşecek!

Tarihi Kırklareli Gar binasınında bulunduğu festival alanı millet bahçesi olarak düzenlenecek. Kasım ayında düzenlenen ihalenin ardından 44 dönümlük alanın millet bahçesi olacak.

Haydarpaşa Garı'nda restorasyonun bütün incelikleri!

Haydarpaşa Garı'nda restorasyon çalışmaları hızla devam ediyor. Gar binasının restorasyonunun 2020 yılında taamamlanması planlanıyor.

Ankara Medipol Üniversitesi'nden arsa tahsisi açıklaması!

Ankara Medipol Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Zeki Şengil, Ankara Tren Garı binasının üniversiteye hibe edildiği yönündeki iddialarla ilgili açıklama yaptı.

Mehmet Siyam Kesimoğlu: Kırklareli Gar ihalesi iptal edilmeli!

Kırklareli Belediye Başkanı Mehmet Siyam Kesimoğlu, TCDD tarafından kiralamaya çıkarılan gar binası ile ilgili bir basın açıklaması yaptı.

Derince Askeri Hastanesi'nin yıkım ihalesi yapıldı!

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi haftalık encümen toplantısı gerçekleşti. Toplantıda Kocaeli Büyükşehir’e devredilen Derince Askeri Hastane’nin boşaltılan binasının yıkım ihalesi gerçekleşti.

Haydarpaşa Garı ne olacak?

Özelleştirme İdaresi’nin Haydarpaşa Garı ve liman sahası hakkında belediyeden bilgi talep etmesi sosyal medyada tartışma yarattı. Planlamaya göre, gar binası hızlı tren ve bölgesel trenler için kullanılacak

Manisa Horozköy gar binası hayat bulacak!

Manisa’nın Yunusemre ilçesindeki atıl durumda bulunan tarihi Horozköy Gar Binası Yunusemre Belediyesi tarafından yeniden canlandırılacak. Binada kadınlara yönelik kurs ve aktiviteler yapılacak.

Aykurt Nuhoğlu: Haydarpaşa Garı’nın arkası da park olmalı!

Haydarpaşa Garı’nın restorasyon projesini onaylayan Kadıköy Belediye Başkanı Aykurt Nuhoğlu, “Gar binasının orijinal haline dönmesi güzel ama garın arkasında buluna arazi de ticari olarak kullanılmamalı. Bu alan yeşil alan ve park olmalı” dedi.

Aydın Tren Garı binasının granit taşlar dökülmeye başladı!

27 Mayıs 2015'te Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından açılarak yeniden hizmete giren Aydın Tren Garı binasının duvarlarına döşenen granit taşlar dökülmeye başladı.

Derince Gümrük Müdürlüğü taşınıyor!

Derince Belediye Başkanı Ali Haydar Bulut, Gümrük Müdürlüğü’nün taşınacağı İSU binasında KO-MEK kurslarının devam ettiğini belirterek, “Kurslar ocak-şubat ayında sona erince binada gerekli tadilat yapılarak taşınma işlemi tamamlanacak” dedi.

derince gar binası restorasyon Haberi

derince gar binası restorasyon
1873 yılında hizmete giren Derince Gar Binası, Derince Belediyesi tarafından yürütülen restorasyon çalışmaları kapsamında yenileniyor. Aslına uygun olarak restore edilen bina 199 yılındaki Marmara depreminde büyük hasar...