02 / 05 / 2024

Derince Limanı nerede

Derince Limanı nerede

2014 yılının değeri en büyük 10 işlemi içerisinde yer alan Derince Limanı'nın devir işlemi gerçekleşti. Safi Holding, 543 milyon dolarlık ödeme yaparak limanı teslim aldı.

Derince Limanı resmen Safi Holding'in oldu!

Geçen yıl Özelleştirme Yüksek Kurulu'nca ihaleye çıkarılan TCDD Genel Müdürlüğü'ne ait Derince Limanı, 543 milyon ABD dolar olan özelleştirme bedelinin bir yıl gecikmeyle peşin olarak ödenmesiyle, 39 yıllığına Safi Holding'in oldu.

Derince Limanı'nın devir işlemi gerçekleşti mi?

Kent ve yurt genelinde büyük tartışmalara konu olan Derince Limanı’nın özelleştirme ihalesi geçtiğimiz yıl tamamlanmış, ihaleyi Safi Katı Yakıt firması 543 milyon dolara kazanmıştı. Safi Katı Yakıt limanı bugün devralacak.

Derince Limanı özelleştirme ihalesinde nihai pazarlık görüşmeleri bugün saat 14.30'da!

Derince Limanı'nda 39 yıl süreyle işletme hakkının verilmesi yöntemi ile özelleştirme ihalesinde nihai pazarlık görüşmeleri bugün saat 14.30'da başlayacak... Teklifler için son gün 28 Mayıs olarak belirlenmişti...

Kocaeli Ticaret Odası Derince Limanı'na talip!

Kocaeli Ticaret Odası son teklif verme tarihi 10 Aralık olan Derince Limanı'na talip oldu. KOTO Başkanı Murat Özdağ, işletme konusunda ortaklıklara açık olduklarını belirterek, liman kapasitesinin 2 katına çıkarılabileceğini ifade etti...

Derince Limanı özelleştirilecek!

Başbakanlık Özelleştirme İdaresi Başkanlığının Resmi Gazete'de yayımlanan ilanına göre, Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları İşletmesi Genel Müdürlüğüne ait Derince Limanı, 36 yıl süreyle, "İşletme Hakkının Verilmesi" yöntemiyle özelleştirilecek...

Hava Kent Yapı Kooperatifi Akpınar nerede?

Mimari proje çalışmaları devam eden Hava Kent Yapı Kooperatifi Akpınar projesi Karadeniz'de yapılacak yeni yat limanına komşu konumda yer alacak. Peki Hava Kent Yapı Kooperatifi Akpınar nerede?

Hürriyet Kaplan: Safi Port Derince Limanı dolgu alanı projesi durduruldu!

CHP Kocaeli Milletvekili Fatma Hürriyet Kaplan, Safi Holding'in limana yapacağı 400 bin metrekare dolguyla ilgili yürütmeyi durdurma kararı bulunduğunu, buna rağmen dolgu çalışmaların sürdüğünü söyledi.

Safi Port Derince Limanı ÇED toplantısına bekle

Safi Port’un yapacağı 400 metrekare dolgu alanı, rıhtım, dip taraması ve yeni otoyol bağlantısını içine alan ÇED toplantısı yapıldı. ÇED toplantısına beklenen ilgi olmadı.

Safi Port Derince Limanı ÇED toplantısı 23 Ağustos'ta!

Kocaeli Derince Limanın işletme hakkını kazanan Safi Port, Derince Limanında yapacağı genişletme çalışması için 23 Ağustos Salı günü Derince Zübeyde Hanım Kültür Merkezi'nde ÇED toplantısı yapılacak.

Kocaeli Derince Limanı'nda son durum!

Kocaeli Derince Limanı’nda mahkeme kararı sonrası kısa bir süre dolgu işlemi durdurulmuştu. Limanda Çevresel Etki Değerlendirmesi toplantısı yapılması gerekirken deniz dolgusu yeniden yapılmaya başlandı.

Derince Limanı 350 milyon dolarlık dev yatırımla büyüyecek!

GİRESUN’dan 1960’larda İstanbul’a göç eden Safi ailesi, işletme hakkını geçen yıl aldığı Derince Limanı’nı da 350 milyon dolarlık dev yatırımla 4 ila 6 kat büyütecek.

Kocaeli Safiport Derince depreme dayanıklı olacak!

Safiport Derince için deprem hareketinin ve etkilerinin belirlendiği bir rapor hazırlandı. Rapor doğrultusunda Safiport Derince depreme dayanıklı bir liman olacak

Rafael Escutia, Safiport Derince'yi tasarlıyor!

Barselona Limanı’nın tasarımcısı Rafael Escutia Safiport Derince ekibine katıldı. Multimodal bir liman olan Barselona Limanı’nı dizayn eden Escutia son olarak Safiport Derince’nin tasarım ve planlamasını yapıyor.

Kocaeli Derince'deki deniz doldurma projesine durdurma!

Kocaeli'deki "Safi Port Derince Limanı İlave Dolgu Yapımı ve Dip Tarama Projesi" için verilen "Çevresel Etki Değerlendirmesi (ÇED) Gerekli Değildir" kararının yürütmesi durduruldu.

Safi Holding'in Derince Limanı açıklaması!

Danıştay‘ın yürütmeyi durdurma kararı verdiği Derince Limanı ile ilgili Safi Holding’den açıklama geldi. Yapılan açıklamada kararın yatırımlara engel teşkil edecek bir karar olmadığını vurgulandı.

Kocaeli Derince Limanı'nda imar planı değişikliği durduruldu!

DANIŞTAY 6. Dairesi, 543 milyon dolara ihale edilen Kocaeli Derince Limanı’nın imar planı değişikliklerinin yürütmesini oybirliğiyle durdurdu. Peki imar planı değişikliği neden durduruldu?

Derince Belediye Meclisi Mart toplantısında Derince Limanı konuşuldu!

Derince Belediye Meclisi'nde CHP grubu, Derince Limanı'na yapılacak olan dolgunun bölgedeki trafik ve ekolojik dengeyi etkileyip etkilemeyeceğini sordu. CHP grubu, gündeme ilave edilmesi maksadıyla limanla ilgili iki yazılı önerge verdi.

Derince Limanı genişletme projesi protesto edildi!

CHP'liler, Derince Limanı'na yapılması planlanan dolgu ve genişletme projesini protesto etmek adına bir basın açıklaması yaptı. Tahsin Tarhan, "İlla bu projeyi yapacağız diyorsanız referanduma giderek bunu Derince halkına sormalısınız" dedi.

Derince Limanı nerede Haberi

Derince Limanı nerede

2014 yılının değeri en büyük 10 işlemi içerisinde yer alan Derince Limanı'nın devir işlemi gerçekleşti. Safi Holding, 543 milyon dolarlık ödeme yaparak limanı teslim aldı.  2014 yılının Ocak ayında yapılan ihaleyi 543 milyon dolarlık teklif ile kazanan ve limanı devralan Safi Holding, Gölcük yönüne doğru 450 metre, kıyıya paralel olarak da bin metre olmak üzere toplam 450 bin metrekarelik bir alanda dolgu yapacak.


İFM...