02 / 05 / 2024

Derya Oktay kimdir

Derya Oktay kimdir

OMÜ Mimarlık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Derya Oktay, Samsun'da geleneksel bina sayısının azalmasının kentin, kendine özgü bir kimlik ve karaktere sahip olmasını zorlaştırdığını söyledi.

Murat Oktay, Peker GYO Genel Müdürü oldu! 

Peker GYO Genel Müdürlük görevini sürdüren Onur Özalp, Peker Construction Mühendislik İnşaat A.Ş. Genel Müdürü oldu. Onur Özalp'ın yerine Peker GYO Genel Müdürü olarak Murat Oktay atandı. Peki Peker GYO Murat Oktay kimdir?

Derya Kumru hangi üniversiteden mezun? Derya Kumru kimdir?

Derya Kumru, Türk iş insanı ve DenizBank A.Ş.'nin Yönetim Kurulu ve İcra Komitesi Üyesi olarak görev yapmaktadır. Derya Kumru hangi üniversiteden mezun? Derya Kumru kimdir?

Ahmet Oktay Karaata kimdir? 

Koray GYO Genel Müdürü Ahmet Oktay Karaata kimdir? Ahmet Oktay Karaata daha önce hangi görevlerde bulunmuştur? İşte Ahmet Oktay Karaata'nın biyografisi...

Fuat Oktay kimdir?

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay kimdir? Fuat Oktay daha önce hangi görevlerde bulunmuştur? İşte Fuat Oktay'ın biyografisi...

Derya Oktay: Estetik kentin özünde olmalı!

OMÜ Mimarlık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Derya Oktay, Samsun'da geleneksel bina sayısının azalmasının kentin, kendine özgü bir kimlik ve karaktere sahip olmasını zorlaştırdığını söyledi.

Derya Kaya kimdir?

Avrasya Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı'nın bağımsız yönetim kurulu üyesi adayı olan Derya Kaya, Anadolu Üniversitesi İktisat Fakültesi'nden mezun. Yaklaşık 18 yıldır sermaye piyasalarında çeşitli görevlerde bulundu.

Oktay Saral kimdir?

İnşaat Mühendisi Oktay Saral, AKP İstanbul 2. Bölge Milletvekili Adayı oldu. Peki, Oktay Saral kimdir? Oktay Saral, bugüne kadar hangi işlerde görev aldı? İşte Oktay Saral..

Derya Ekim Öztepe kimdir?

Mimar Derya Ekim Öztepe kimdir? Mimar Derya Ekim Öztepe, bugüne kadar hangi işlerde görev aldı? Mimar Derya Ekim Öztepe, bugün çalışmalarına hangi mimarlık firmasında devam ediyor? İşte Derya Ekim Öztepe..

Derya Ünal Akşit kimdir?

Mimar Derya Ünal Akşit kimdir? Derya Ünal Akşit, bugüne kadar hangi işlerde görev aldı? Derya Ünal Akşit, bugün hangi mimarlık firmasında çalışmalarına devam ediyor? İşte Derya Ünal Akşit..

Oktay Birinci kimdir?

İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi 2014-2015'te 1 yıl için seçilen Meclis İhtisas Komisyonları kapsamında İmar ve Bayındırlık Komisyonu üyeleri arasında yer alan Oktay Birinci kimdir? İşte Oktay Birinci...

Tarkan Oktay kimdir?

Mimar Tarkan Oktay kimdir? Tarkan Oktay, bugüne kadar hangi projelere imza attı? Mimar Tarkan Oktay, bugün hangi mimarlık firmasında çalışmalarına devam ediyor? İşte Tarkan Oktay...

Oktay Nayman kimdir?

Mimar Oktay Nayman kimdir? Mimar Oktay Nayman bugüne kadar hangi projelere imza attı? Oktay Nayman, hangi mimarlık şirketi ile çalışıyor? İşte Oktay Nayman'ın biyografisi ve projeleri..

Derya Akdurak kimdir?

Mimar Derya Akdurak, stajını Milano'da yaptıktan sonra 1989 yılında Makomim Mimarlık'ı kurdu. İç mekan tasarımlarıyla tanınan Derya Akdurak kimdir? İşte Derya Akdurak'ın detaylı özgeçmiş bilgileri...

Derya Oktay kimdir Haberi

Derya Oktay kimdir

OMÜ Mimarlık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Derya Oktay, Samsun'da geleneksel bina sayısının azalmasının kentin, kendine özgü bir kimlik ve karaktere sahip olmasını zorlaştırdığını söyledi 


Samsun geleneksel mimari örneklerinin azalmasının şehir için büyük bir kayıp olduğunu söyleyen OMÜ Mimarlık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Derya Oktay, buna rağmen Samsun'un düz şehir örneklerine göre monoton bir şehir olmadığını ve bütünleşmiş bir şehir olduğunu belirtti. 


Çağdaş mimarlık çizgisinin yakalanabilmesi için çeşitli yarışmalar düzenlenmesinin faydalı olacağını söyleyen Oktay, kentin karakterine uygun mimarinin oluşturulabilmesi için bu tip faaliyetlerin olması gerektiğini söyledi. Ayrıca mimarinin gelişmesi ve doğru yapılaşmanın oluşturulması için de11 Üniversite-kent ilişkisi geliştirilmeli" diye konuştu. 


BÜTÜNLÜĞÜNÜ KORUMUŞ BİR ŞEHİR 

Samsun mimarisi ve modern mimari hakkında değerlendirmelerde bulunan OMÜ Mimarlık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Derya Oktay, "Samsun, kıyı boyunca uzanan,...