22 / 12 / 2024

Deutschebank mortgage krizi

Deutschebank mortgage krizi

Deutschebank'ın hazırladığı rapora göre Avrupa ve ABD'li 29 dev bankanın mortgage krizinden kaybı 2007 sonuna kadar 54.2 milyar dolar toplamda 391 milyar dolar olacak.

ABD’de ‘Mortgage Krizi’!

ABD’de riskli konut kredisi kullandırımından kaynaklı oluşan tarihin en kötü finansal krizlerinden biri olan ‘Mortgage Krizi’ tekrar risk oluşturuyor. Bankalar 11 yıl aradan sonra yeniden düşük kredi notlarına büyük borçlar veriyor.

Mortgage krizi nedir? Nasıl oluştu?

Türkiye emlak sektöründe bazı sorunlar olduğu artık birçok kesim tarafından dile getiriliyor. Ancak bu sorunlar dile getirilirken "mortgage" kelimeside, gerçekte ne olduğu bilinmeden sorumsuzca kullanılıyor. İşte Dr. Murat Eren'in yazısı...

ABD mortgage krizi Türk bankalarına örnek olsun!

Yerel konut fiyat endekslerinde gözle görünür düşüş yaşanıyor. Konut kredi faizlerindeki düşüş beklentisi ise halen devam ediyor. 

Türkiye'de ABD'deki gibi mortgage krizi neden yaşanmaz?

Türkiye'nin 1 numaralı emlak ve konut editörü Tebernüş Kireçci, Türkiye'de ABD'deki gibi mortgage krizinin neden yaşanmayacağını ve Türkiye'de emlak fiyatlarının neden düşmeyeceğini ele aldı..

Moody's Türk konut piyasasına güven aşıladı!

Türkiye'de balon var mı? Mortgage krizi patlar mı? Bazı bölgelerdeki şişkin üretimden dolayı piyasanın geneli sıkıntı yaşar mı? Uzun zamandır dilden dile bazen yüksek bazen alçak sesle dile getirilen bu kaygılara Moody's'dan yanıt geldi.

Mehmet Günal: Mortgage krizi çıkarsa bankalar sıkıntıya düşer!

TBMM Genel Kurulu'nda 2016 Yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanun Tasarısı'nın görüşmeleri sürüyor. MHP Antalya Milletvekili Mehmet Günal, "Eğer yakında Türk usulü bir mortgage krizi çıkarsa bankalar çok büyük sıkıntıya düşer." dedi.

Standard Poor's SEC'e 77 milyon dolar ödeyecek!

Standard and Poor's, mortgage krizi sırasında emlak şirketlerine verdiği yanıltıcı yüksek notlar sebebiyle ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu 'na (SEC) 77 milyon dolar ödeyecek

ABD için yeni mortgage krizi uyarısı!

Artan konut arzı, ABD'de de "kriz" söylemlerini gündeme getirdi. Bankacılık analisti Dick Bove, konut piyasasında balonun oluştuğunu, bunun kışa kadar yeni bir mortgage krizini başlatacağını öngördü.

Konut sektöründe balon mu var?

ABD'deki mortgage krizi sürecinde konut sektörü ile makroekonomi arasındaki ilişki de tekrar tanımlandı. Konut sektörüne ilişkin veriler ülke ekonomilerinin gidişatına dair öngörülerin oluşturulmasında büyük bir ağırlığa sahip oldu.

Amerika'daki mortgage krizi oldukça derin!

2008 yılındaki mortgage krizi sonrası Amerika'da bankalara geri dönen konut sayısı 6,5 milyonu buluyor

İrlanda'da mortgage krizi: Ödemesini geciktirenlerin sayısı 3 ayda 8 bin arttı!

İrlanda Başbakanı Enda Kenny'nin ''önümüzdeki en ciddi sorun'' diye nitelediği mortgage krizi derinleşiyor

ABD'de mortgage davasında zarar yüz milyarlarca dolar!

ABD Federal Konut Finansman Ajansı, 17 bankaya 2008 krizi öncesinde mortgage kredilerinin verilmesinde kriterlere uyulmaması ve yatırımcılara yanıltıcı bilgi sunulması nedeniyle dava açacak. Ajans, bankaların ülkeyi milyarlarca dolar zarara uğrattıklarını

Capital Economics: Mortgage krizi, Büyük Buhran'dan kötüydü!

Standard & Poor's'un Case-Shiller Endeksi'ne göre ABD'de konut fiyatları, kriz başladığından bu yana ortalama yüzde 33 geriledi. Bu oran, ülkede 1920'lerde başlayıp, 1930'ların başlarında sona eren Büyük Buhran döneminde en fazla yüzde 31'i görmüştü...

Deutschebank mortgage krizi Haberi

Deutschebank mortgage krizi

Alman bankacılık devi Deutschebank'ın hazırladığı rapor dünya piyasalarını sallayan mortgage krizinin bankalara ne kadar hasar bıraktığını ortaya koydu. Deutschebank raporunda Avrupa ve Amerika Birleşik devletlerinde faaliyet gösteren 28 dev finans kurumunun 23 Temmuz'da başlayan ve alt gelir grubuna verilen ipotekli konut kredilerinin geri dönüş sorunlarından kaynaklanan krizinden tam 391 milyar dolar zarar ettiğini ortaya koydu. Üstelik büyük zarar açıklaması beklenen HSBC ve Barclay's gibi birkaç bankanın verileri araştırmaya dahil edilmedi. Bu bankalarla birlikte zararın daha da büyüyeceği belirtiliyor. Araştırma raporuna göre bilançoları açıklanan 28 dev finans kuruluşu şimdiye kadar 36.4 milyar dolar net zarar yazdı. Bu rakam ve bankaların portföyünde bulunan subprime mortgage kredilerinin göz önüne alınarak hazırlandığı rapora göre 2007 yılı sonunda bu rakam...