16 / 05 / 2024

dev atatürk heykeli

dev atatürk heykeli

Artvin'de Kahvecioğlu Vakfı’nca yaptırılan 22 metrelik dev Atatürk Heykeli’nin açılışı yapıldı

Atatürk Havalimanı'nın taşınması belgesellere konu olacak!

Dünya havacılık sektörü, 5-7 Nisan'da gerçekleşecek dev transferi bekliyor. Atatürk Havalimanı'ndaki tüm birimler 45 saatte 800’ü TIR, 14 bin araçla İstanbul Havalimanı’na taşınacak. ‘Büyük göç’ belgesellere konu olacak...

Atatürk Havalimanı'nda dev dönüşüm başlıyor!

İstanbul Yeni Havalimanı'na taşınacak Atatürk Havalimanı'nın ne olarak kullanılacağı merak konusu oldu. Ciddi bir dönüşümün başladığı havaalanında 12 milyon metrekarelik arazi millet bahçesi olarak kullanılacak.

Bursa Atatürk Stadyumu yerine dev meydan geliyor!

Bursa Atatürk Stadyumu’nun yıkımının ardından yeşil alan olarak değerlendirilen 30 bin metrekarelik meydan 15 Mayıs'ta açılacak. 

Maslak 1453'te Atatürk heykeli açılışı yapıldı!

Ağaoğlu Şirketler Grubu, 2 milyon metrekare inşaat alanı üzerinde hayata geçirdiği projesi Maslak 1453’ün içerisinde yer alan Atatürk heykelinin açılışını yaptı.

Atatürk Üniversitesi Mimarlık Fakültesi dev tasarımlara imza atıyor!

Atatürk Üniversitesi Mimarlık Fakültesi, yeni projeleriyle heyecanlandırıyor. Mimarlık Bölümü Başkanı Fatma Zehra Çakıcı, 8 dönemde 8 mimari proje çıkardıklarını dile getirdi.

Atatürk Havalimanı city airport olarak hizmet verecek!

Türkiye'nin dev projelerinin planlar doğrultusunda ilerlediğini söyleyen Ulaştırma Bakanı Yıldırım, "Yeni havalimanı devreye alındığında Atatürk 'city airport' olarak hizmet verecek" dedi.

1997 yılında Atatürk Havaalanı'na yeni dış hatlar terminali!

1997 yılında Atatürk Havaalanı'nın dış hatlar bölümü, 306 milyon dolarlık (45 trilyon 900 milyar lira) dev bir projeyle saatte 3 bin 500, yılda 14 milyon yolcuya hizmet verebilecekmiş.

Artvin'deki dev Atatürk Heykeli açıldı!

Artvin'de Kahvecioğlu Vakfı’nca yaptırılan 22 metrelik dev Atatürk Heykeli’nin açılışı yapıldı

Atatürk Öğrenci Kampusu'nün temelini Suat Kılıç ve Erdinç Varlıbaş birlikte attı!

Yeniden inşa edilen 3.500 yatak kapasiteli Atatürk Öğrenci Yurdu Kampusu'nun, üçü kız, ikisi erkek öğrenciler için olmak üzere toplam beş bloktan oluştuğunu belirten Varyap CEO'su Erdinç Varlıbaş, projenin 2013 Mayıs ayında teslim edileceğini belirtti

Atatürk Öğrenci Yurdu 5 yıldızlı otel konforunda inşa edilecek!

Yarım asırlık ömrünü tamamlayan Cevizlibağ'daki Atatürk Öğrenci Yurdu yıkılarak yerine yenisi yapılacak. 2013-2014 eğitim öğretim dönemine yetiştirilmesi planlanan yurt, beş yıldızlı otelleri aratmayacak donanıma sahip olacak.

Atatürk Havalimanı'nda Open Gate, uzun yolcu kuyruklarına sebep oldu!

İstanbul Atatürk Havalimanı'nda 15 Mart tarihinde başlayan ''Open Gate'' (Açık Kapı) uygulaması, yolcu geçişlerinde uzun kuyrukların yaşanmasını yol açtı

Atatürk Havalimanı yeni cami için gün sayıyor!

Günde ortalama 100 bin yolcunun geçtiği, 35 bin personelin görev yaptığı Atatürk Havalimanı, yeni camiisine kavuşuyor

Mustafa Kemal Atatürk'ün babası Ali Rıza Efendi'nin Makedonya'daki evi müze oluyor!

Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk'ün babası Ali Rıza Efendi'nin Makedonya'nın Jupa ilçesine bağlı Kocacık köyünde doğup büyüdüğü ve bugün sadece temelleri kalan evin aslına uygun bir şekilde yeniden inşa edilerek müze haline getirilme

dev atatürk heykeli Haberi

dev atatürk heykeli

Artvin Atatepe’de Kahvecioğlu Vakfı’nca yaptırılan 22 metre yüksekliğindeki Türkiye’nin en büyük Atatürk Heykeli’nin açılışı yapıldı. 19 Mayıs Atatürk’ü Anma ve Gençlik ve Spor Bayramı etkinlikleri kapsamında yapılan açılışa daha önce davet edilmediği için ikinci bir açılış töreni düzenleyeceğini duyuran Kahvecioğlu Vakfı Başkanı Sıtkı Kahvecioğlu da katıldı. Valiliğin daveti sonrasında törene katılan ve açılışı Vali Necmettin Kalkan ile birlikte yapan Sıtkı Kahvecioğlu gözyaşlarını tutamadı.


Atatepe’de düzenlenen törene Artvin Valisi Necmettin Kalkan, İl Jandarma Komutanı Albay Alper Sır, Artvin Belediye Başkanı CHP’li Emin Özgün, CHP Artvin Milletvekili Uğur Bayraktutan, CHP Trabzon Milletvekili Volkan Canalioğlu, Gürcistan’ın Acara Özerk Cumhuriyeti Eğitim ve Kültür Bakanı Dia Abaladze, Türkiye’nin Batum Başkonsolosu Engin Arıkan, Kahvecioğlu Vakfı Başkanı Sıtkı Kahvecioğlu, eşi Kadriye Kahvecioğlu ve kardeşi Sevim Nebioğlu ile...